İşte İZBAN geçitleri

Belediye Başkanı Adnan Yaşar Görmez, önümüzdeki aylarda açılacak olan İZBAN geçitlerini açıkladı. Barış Yapı ve Kapalı Pazar Yeri’ne yaya geçitleri yapılacak. Torbalı Mahallesi için girişimler sürerken, Kaymakamlık geçidi için de bir sürpriz hazırlanıyor. CUMAOVASI’NDAN Torbalı’ya kadar uzanan İZBAN hattı üzerinde çalışmalar büyük bir hızla devam ediyor. İzmir’i Torbalı’ya yakınlaştıracak olan bu proje önümüzdeki aylarda resmen [&hellip]

İşte İZBAN geçitleri

Belediye Başkanı Adnan Yaşar Görmez, önümüzdeki aylarda açılacak olan İZBAN geçitlerini açıkladı. Barış Yapı ve Kapalı Pazar Yeri’ne yaya geçitleri yapılacak. Torbalı Mahallesi için girişimler sürerken, Kaymakamlık geçidi için de bir sürpriz hazırlanıyor.

CUMAOVASI’NDAN Torbalı’ya kadar uzanan İZBAN hattı üzerinde çalışmalar büyük bir hızla devam ediyor. İzmir’i Torbalı’ya yakınlaştıracak olan bu proje önümüzdeki aylarda resmen tamamlanacak ve seferler başlayacak. İlçeyi ikiye ayıran İZBAN hattı özellikle vatandaşların karşıdan karşıya geçmesini neredeyse imkânsız hale getirirken, bugüne kadar sadece bir yaya geçidi yapılmıştı. Başkan Adnan Yaşar Görmez’in girişimleri sonrasında yeni yaya geçitleri yapılacak. Kapalı Pazar Yeri’ne bir yaya alt geçidi, Barış Yapı karşısına bir yaya üst geçidi inşa edilecek. Torbalı Mahallesi’ne de bir yaya geçidi yapılması için girişimlerin devam ettiğini söyleyen Görmez, “Bir de sürprizimiz var. Kaymakamlık binası yanındaki yaya üst geçidi için bir çalışmamız olacak” dedi.

4 KİLOMETREDE 1 GEÇİT

Cumhuriyet tarihinin en büyük şehir içi toplu ulaşım projelerinin başında geliyor İZBAN. Türkiye Cumhuriyeti Devlet Demiryolları ile İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin ortaklaşa yürüttüğü İZBAN projesi, Aliağa’dan başlayıp Cumaovası’na kadar devam eden hattın 2011 yılında Torbalı’ya uzatılmasına karar verildi. Start alan n çalışmalar ile 30 kilometrelik hat Tepeköy İstasyonu’na kadar uzatıldı. Çalışmaları büyük ölçüde sona eren projede seferlerin önümüzdeki aylarda başlaması bekleniyor. Şehrin tam ortasından geçen ve yaklaşık 4 kilometre uzunluğa sahip olan kısımda sadece 1 tane yaya üst geçidi buluyor. O da Kaymakamlık binasının karşısında bulunuyor ve asansörleri de çalışmıyor.

4 GEÇİT GELİYOR

Özellikle yayaların karşıdan karşıya geçmesini neredeyse imkansız hale getiren bu duruma, Torbalı Belediye Başkanı Adnan Yaşar Görmez el koydu. Hem İzmir Büyükşehir Belediyesi hem de TCDD Bölge Müdürlüğü ile görüşen Görmez, 2 yaya geçidi için söz aldı. Görmez: “Büyükşehir Belediyesi, Barış Yapı’nın hemen karşısına bir yaya üst geçidi yapacak. TCDD de Kapalı Pazar Yeri’nin olduğu bölgeye yaya alt geçidi inşa edecek. Çalışmalarımız sadece bunlarla sınırlı değil. İZBAN’daki sıkıntıyı en aza indirmek için girişimlerimiz sürüyor. Torbalı Mahallesi’ne de bir geçit yapılması için çalışıyoruz. Kaymakamlık yaya geçidi için de vatandaşları rahatlatacak bir sürprizimiz var. Çok yakında bunu da hayata geçireceğiz” dedi.