isverenlere çagri: 'Kursa gelin!'

5 Temmuz 2013 tarihinde yayinlanan 28698 Sayili “Hijyen Egitimi Yönetmeligi” için müdürler isverenlerin ayagina gidiyor. Yetkililer, isletmeleri agir cezalarin bekledigini ve bu egitimlerin zorunlu oldugunu belirtti   Tüm gida isletmeleri çalisanlarina “Zorunlu Hijyen Egitimi” getirilmesinin ardindan kurumlar harekete geçit. Halk Egitim Merkezi, Mesleki Egitim Merkezi, TTO ve Esnaf Odasi gibi kurumlar, isverenleri ziyaret ederek kanunun [&hellip]

isverenlere çagri: 'Kursa gelin!'

5 Temmuz 2013 tarihinde yayinlanan 28698 Sayili “Hijyen Egitimi Yönetmeligi” için müdürler isverenlerin ayagina gidiyor. Yetkililer, isletmeleri agir cezalarin bekledigini ve bu egitimlerin zorunlu oldugunu belirtti

 

Tüm gida isletmeleri çalisanlarina “Zorunlu Hijyen Egitimi” getirilmesinin ardindan kurumlar harekete geçit. Halk Egitim Merkezi, Mesleki Egitim Merkezi, TTO ve Esnaf Odasi gibi kurumlar, isverenleri ziyaret ederek kanunun zorunlulugunu anlatti ve bilgilendirme yapti. 5 Temmuz 2013 tarihinde yayinlanan 28698 Sayili “Hijyen Egitimi Yönetmeligi” geregince tüm gida isletmelerinde çalisanlar, “Mesleki Egitim Merkezi” tarafindan verilecek olan 8 saatlik egitimi almak zorunda. Kurum amirleri, yaptiklari ziyarette kanunun gerekliligini ve isletmelere uygulanacak yaptirimlari anlatarak açilacak kurslaraçagrida bulundu.

KAPATMA CEZASI UYGULAMASI

Resmi Gazete’de yayinlandigi tarihten itibaren bir yil süresi bulunan bu kararin isletmelere agir yaptirimlari söz konusu. Konu hakkinda geçtigimiz günlerde 7 kurum yetkilisi Kaymakam Aydin Memük önderliginde toplanti düzenlemis ve protokol imzalamisti. Toplantida, gida üretimi yapan ve perakende satan is yerlerinde çalisanlarin daha önce aldiklari “Hijyen Egitimleri” sertifikalarinin geçersiz olacagi belirtilmisti. Yönetmelige göre, bu egitimi her çalisanin almasi zorunlu. Bir yil içerisine egitimlerin tamamlanmasi amaçlaniyor. Bu süre içerisinde çalisanlarini bu egitimden geçirmeyenlere para cezasi ve is yeri kapatma cezasi uygulanacak.

8 SAAT ZORUNLU EGITIM

Mesleki Egitim Merkezi Müdürü Kamil Nazli, diger kurum amirlerinin de katilimiyla isverenlerle görüsüldügünü belirterek kanun hakkinda gerekli bilgilendirmenin yapildigini söyledi. Gida üretimi yapan ve perakende satan is yerleri, insani tüketim amaçli sular ile dogal mineralli sulari üreten veya satan is yerlerinde ve insan bedenine temasin söz konusu oldugu temizlik hizmetlerinin verildigi is yerlerinde çalisanlarin hijyen egitiminden geçecegini belirten Nazli, egitimin 8 saat olacagini söyledi. Nazli, sözlerini söyle sürdürdü: “Basta gida üretimi yapan ve perakende satan is yerleri olmak üzere çesitli sihhi ve gayrisihhî is yerlerinde çalisanlarin ‘Hijyen Egitimi Yönetmeligi’ kapsaminda egitime girmeleri zorunlu. Bu konuda, gerek Halk Egitim Merkezi Müdürümüz gerekse biz çalismalarimizi hizlandirdik. Isletmeleri dolasiyoruz. Bu kanun çok önemli ve en kisa zamanda isverenlerin çalisanlarina bu egitimi vermesi gerekir” dedi.