Izmir ikiye bölündü

Taskesik'teki basin toplantisinda yasanan protesto ile Izmir’de gündem olan ve 'Bu tesisi kuracagiz' diyen Kocaoglu’na Izmir basinin köse yazarlari ile Çevre Il Müdürü Tatar destek verdi. AKP Il Baskanligi ise projeye sert tepki gösterdi. TORBALI’DA son 1 aydir birinci gündem maddesi olan Taskesik’e ku-rulacak Kati Atik Bertaraf Tesisi, Aziz Kocaoglu’nun olayli ziyareti ile Izmir’in de [&hellip]

Izmir ikiye bölündü

Taskesik’teki basin toplantisinda yasanan protesto ile Izmir’de gündem olan ve “Bu tesisi kuracagiz” diyen Kocaoglu’na Izmir basinin köse yazarlari ile Çevre Il Müdürü Tatar destek verdi. AKP Il Baskanligi ise projeye sert tepki gösterdi.

TORBALI’DA son 1 aydir birinci gündem maddesi olan Taskesik’e ku-rulacak Kati Atik Bertaraf Tesisi, Aziz Kocaoglu’nun olayli ziyareti ile Izmir’in de gündemine oturdu. Taskesik’e tesisi tanitmak için basin or-dusu ile gelen ve protestolar üzerine açiklama yapamadan köyden ayrilan Aziz Kocoaglu’na ilçe kamuoyunda büyük tepki olusurken, Izmir basi-ninda ise büyük bir destek söz konusu. Baskan Kocoaglu ile birlikte Taskesik’e gelen köse yazarlari ‘tesis’ için en uygun bölgenin Torbali’ oldugunda hem fikir. Kocaoglu’na bir diger destek de Il Çevre ve Orman Müdürü Osman Tatar’dan geldi. Tatar, “Izmir’in çöpünü denize mi dökelim” diyerek protestolara tepki gösterdi.

IL MUDURU: YAYGARA KOPARMAYIN

TASKESIK’E Izmir’in 30 yillik çö-pünün getirileceginin kesinlesmesi üzerine yasanan tepkileri degerlendi-ren Il Çevre ve Orman Müdürü Os-man Tatar, atik depolama alanlarinin düzenlenmesi ile ilgili yanlis ve ek-sik bilgilerin oldugunu ve köylülerin yanlis bir tutum içinde bulundugunu söyledi. Bu kentin atiklarinin berta-rafi için tesis organize etmek, teknik yönden inceleyerek yatirim yapmak gerektiginin altini çizen Tatar, “Bu kentin kati atiklari baska bir kente mi gidecek. Burada yanlis bir tutum ve uyguluma var” diye konustu. Pe-sin hükümlü olarak ben ilçeme çöp depolama alani istemem demenin yanlis oldugunu söyleyen Tatar, “De-sinler ki bu çöp bertaraf tesisi hangi teknoloji ile yapilacak. Vahsi depola-ma mi yapilacak yoksa modern bir depone alani mi olacak. Burada kul-lanilan teknoloji ne olacak. Bu konu-da tereddüt duysunlar, ilgilileri uyar-sinlar ve yahut sorgulasinlar. Izmir’in çöpünü Manisa’ya mi yoksa Ege Denizi’ne mi götürüp dökecegiz. Bu çok yanlis bir tutum. Bunun çevre-cilikle alakasi yok. Devletin kurum-lari en iyi sekilde görevinin basinda-dir” dedi. Tatar konusmasini söyle sürdürdü; “Her ünite, her birinin ÇED’se ÇED, çevre yönetimi ise çevre yönetimi, yerel yönetimlerse yerel yönetimler bu isin teknik yönü-nü elbette ki inceleyip Izmir için en ideal olan alani belirleyecektir. Bas-langicinda çesitli yaygaralar kopara-rak tedavi yapilmasi gereken bir ya-ranin daha da cerahatlenmesine se-bep olmak kanaatimce yanlistir.”

KABAK TASKESIKLILERE SAHIP ÇIKTI

TASKESIKLI köylüleri, basta Aziz Kocaoglu, Izmir basininin köse yazarlari ve Çevre Il Müdürü’nce elestirilirken, AK Parti Ile Baskani köy sakinlerine sahip çikti. Köylü-lerin en demokratik haklarini kul-landigini söyleyen Kabak, “Dün Torbalili köylülerin Büyüksehir Be-lediye Baskani’na çöplük konu-sunda tepki gösterdigi görülmüs-tür. Torbalili hemserilerimizin ug-ramis olduklari haksizliga karsi protesto ettiklerini gördük. En de-mokratik haklarini kullanan Torbali halkinin yanindayiz. En medeni ve demokratik sekilde yaptiklari pro-testoya destek veriyoruz. CHP zih-niyetiyle 10 yildan bu yana yöne-tilen Izmir’imiz her konuda geriye gitti ve büyük bir köye dönüstü. Halkimiza devamli masal anlatan bir belediyemiz var, bu nedenle de kendisine masalci baskan dedik ve demeye de devam edecegimizi görüyoruz. Ancak bu masalin artik kabusa döndügü ve adeta karaba-san oldugu bütün Izmir halkinin gördügü bir gerçektir. Mevcut CHP anlayisi hizmetten çok uzak. Bütün Izmirli hemserilerim karabasana dönen bu masalin bir an önce bit-mesini bekliyor” dedi.