Izmir'den bile daire almaya gelenler var

Ilçede yapilan dairelerin büyük çogunlugu, Izmir’de bulunan memur ve is adamlari tarafindan satin aliniyor. Sadece Izmir’den degil, yurt disindan gelip ilçeden daire alan bile var. YATIRIMCILARIN gözbebegi olan Torbali’da insaat sektörü hizli bir yükselis gösteriyor. Ardi ardina yapilan binalar bölgeye ne denli ilginin oldugunu gözler önüne seriyor. En iyi yatirim alani olarak gösterilen insaat sektöründeki [&hellip]

Izmir'den bile daire almaya gelenler var

Ilçede yapilan dairelerin büyük çogunlugu, Izmir’de bulunan memur ve is adamlari tarafindan satin aliniyor. Sadece Izmir’den degil, yurt disindan gelip ilçeden daire alan bile var.

YATIRIMCILARIN gözbebegi olan Torbali’da insaat sektörü hizli bir yükselis gösteriyor. Ardi ardina yapilan binalar bölgeye ne denli ilginin oldugunu gözler önüne seriyor. En iyi yatirim alani olarak gösterilen insaat sektöründeki bu artisin elbette ki en büyük nedeni IZBAN yatirimi. Yapilan binalarin büyük çogunlugu ise Izmir’den gelenler tarafindan aliniyor. Müteahhitlerden aldigimiz bilgilere göre yapilan evlerin yüzde 70’i disaridan gelen vatandaslar tarafindan satin aliniyor. Izmir’den ev satin alanlarin büyük çogunlugunu ise is adamlari, polis ve memur kesimi olusturuyor. Ev satislarindan memnun olan yatirimci firmalar ise fiyatlarin iyi seviyelerde oldugunu, IZBAN hatti tamamlandiktan sonra büyük bir talep patlamasi yasanacagi görüsünde.

DIGER ILÇELERDEN AKIN
VERGI rekortmeni olan Torbali, son yillarda büyük bir gelisim içerisinde. Cazibe merkezi haline gelen Torbali ilçe disindan da yogun ilgi görüyor. Bugüne kadar sadece iller arasi göç ile gündeme gelen Torbali’da son yillarda Izmir’in diger ilçelerinden tasinmalar da gerçeklesmeye basladi. Bu durum en çok insaat sektörünü etkiliyor. 120 bin liranin üzerinde satisa sunulan daireler ise genelde disaridan gelenlere satiliyor. En hareketli sektörlerin basinda gelen insaat sektöründe, yapilan lüks daireler Izmir’den ve civar illerden gelen is adamlari ve memurlara satiliyor. Alinan bilgilere göre, satin alinan bu daireler büyük oranda yatirim amaçli aliniyor.

GENELLIKLE YATIRIM AMAÇLI ALINIYOR
KENT merkezinde Sadik Ileri Bulvari, Koruluk civari ve Torbali Mahallesi bölgeleri cazibe merkezi olarak gösteriliyor. Su anda bu bölgelerde ve diger bölgelerde 200’ün üzerinde insaat firmasi faaliyet gösteriyor. Yapilan dairelerin satisindan memnun olduklarini dile getiren Yesilbas Insaat’in sahibi Mehmet Yesilbas, “Yaptigimiz dairelerin büyük çogunlugu Izmir’deki yatirimcilara satiliyor. Genelde evleri memur kesimi aliyor ve talepten çok memnunuz. Yatirimcilarin fazla talebi bizi daha çok yatirima tesvik ediyor. 3 yil içerisinde 250’ye yakin daire yaptik ve su anda birçok bölgede insaatlarimiz devam ediyor. IZBAN hatti geldikten sonra taleplerin daha da yükselmesini bekliyoruz” dedi.

ALMANYA VE FRANSA’DAN GELIP EV ALIYORLAR
ALANYURT Insaat’in ortaklarindan Fatih Alan ise yaptigi açiklamada, talepten çok memnun olduklarini, sattiklari 3+1 dairelerin pesin fiyatina 100 bin liradan su anda alici buldugunu ve ilerleyen dönemde bu fiyatlarin daha yukarilara çikacagini söyledi. Sadece Izmir’den degil, yurt disindan da ev satin almaya gelenler oldugunu belirten Alan, “Su anda Almanya, Fransa, Belçika gibi ülkelerden gelip ilçemizden ev alan yatirimcilar var. Yurt disina çok ev satisi yaptik. Ilçede daire satislari çok iyi seviyelerde” ilerliyor” dedi.