Kaçak sigara üreticilerine büyük vurgun

İzmir Emniyet Müdürlüğü KOM Şube Müdürlüğü ekipleri Torbalı, Kemalpaşa ve Buca'da kaçak sigara üreticilerine operasyon düzenledi. Operasyon kapsamında 18 kişinin gözaltına alındığı öğrenildi

Kaçak sigara üreticilerine büyük vurgun

İzmir Emniyet Müdürlüğü KOM Şube Müdürlüğü ekipleri; Torbalı, Kemalpaşa ve Buca’da kaçak sigara üreticilerine operasyon düzenledi. Operasyon kapsamında 18 kişinin gözaltına alındığı öğrenildi. Kemalpaşa’da bulunan kaçak sigara imalathanesine, Buca’da bulunan depoya ve Torbalı ‘da bulunan bir kamyona düzenlenen eş zamanlı operasyon kapsamında çok sayıda kaçak sigara üretiminde kullanılan materyale el konuldu. Bir süredir üç ilçenin Emniyet Müdürlüğü ile ortaklaşa yürütülen teknik ve fiziki takiple yapılan operasyonlardaki aramalarda; 10 milyon 302 bin doldurulmuş sigara, 460 bin boş makaron, 5,5 ton kıyılmış tütün, 8 milyon sigara filtresi, 2,5 ton sigara filtre kâğıdı, 850 kilogram sigara kâğıdı, 432 kilogram nargile tütünü ele geçirildi, 1 makine bandı ve üretim ünitesinin olduğu kaçak sigara imalathanesine el koyuldu.

CUMHURİYET TARİHİNDE EN FAZLA DOLDURULMUŞ SİGARANIN ELE GEÇİRİLDİĞİ OPERASYON

Ele geçirilen tüm kaçak ürünlerin piyasa değerinin yaklaşık 50 milyon lira olduğu, operasyonun da ‘Cumhuriyet tarihinde en fazla doldurulmuş sigaranın ele geçirildiği operasyon’ olarak kayıtlara geçtiği belirtildi. Operasyon kapsamında yakalanan 18 şüpheli hakkında ise ‘Kaçakçılıkla Mücadele Kanunu’nun 5607 ve 4733 sayılı suçlarından adli ve idari işlem başlatıldığı öğrenildi.