Kadinin siginacak yeri yok
Belediye yetkilileri, siddet gören kadinlara “Kadin siginma evimiz” hazir demisti. Yapilan arastirmada ise hazir olmadigi ortaya çikti. Kaymakam Aydin Memük, siginma evinin olmadigini ve siddet gören kadinlarin Izmir’e gönderildigini söyledi. KADIN ve çocuklara karsi son bir yilda uygulanan siddet, Türkiye’de oldugu gibi Torbali’da da en üst seviyelerde yer aliyor. Kentteki en önemli eksiklikler arasinda ise [&hellip]
Belediye yetkilileri, siddet gören kadinlara “Kadin siginma evimiz” hazir demisti. Yapilan arastirmada ise hazir olmadigi ortaya çikti. Kaymakam Aydin Memük, siginma evinin olmadigini ve siddet gören kadinlarin Izmir’e gönderildigini söyledi.
KADIN ve çocuklara karsi son bir yilda uygulanan siddet, Türkiye’de oldugu gibi Torbali’da da en üst seviyelerde yer aliyor. Kentteki en önemli eksiklikler arasinda ise kadin siginma evi bulunuyor. Belediye yetkilileri, geçtigimiz dönemlerde yaptiklari açiklamada siginma evinin hazir oldugu yönünde açiklama yapmislardi. Gazetemizin yaptigi arastirmaya göre ise ilçede kadin siginma evinin olmadigi ortaya çikti. Emniyet Müdürlügü’nün verilerine göre, 2013 yilinin ilk 3 ayinda 60 kadin ve çocuk siddete maruz kaldi. Hayati tehlikesi ve öldürülme riski bulunan kadinlar ise kaymakamlik araciligiyla Izmir Aile ve Sosyal Hizmetler Il Müdürlügü’ne teslim edilerek siginma evlerine yerlestirildi. Nüfusu 140 bini asan ilçede büyük bir eksiklik olarak görülen siginma evinin olmayisi ise tepkilere neden oluyor. Görüsüne basvurdugumuz Kaymakam Aydin Memük, ilçede siginma evinin olmadigini söyledi.
BELEDIYE BASKANI YAPTIK DEMISTI
ILÇEDE kadina yönelik siddet dur durak bilmiyor. Ilçe Emniyet Müdürlügü’nden alinan bilgiye göre, 2013 yili içerisinde 60 aile içi siddet olayi meydana geldi. Bu olaylarda 18 kisi evden uzaklastirilirken, 7 kisi Cumhuriyet Savciligi’na sevk edildi. Bir türlü önü alinamayan kadina siddet ve aile içi siddet olaylarinin Torbali’da bu denli fazla olmasinin en büyük nedenleri arasinda ise sosyoekonomik sorunlarin oldugu belirtiliyor. Çogu kez siddetli geçimsizlik adi altinda haksiz siddete maruz birakilan kadinlar, eslerinden gördügü fiziki ve sözlü siddet sonrasinda siginma evlerine gönderiliyor. Torbali’da siginma evinin olmamasi ise büyük tepkilere neden oluyor. EgitimSen Torbali Temsilciligi, bu eksikligin giderilmesi için 2011 yilinin Nisan ayinda imza kampanyasi baslatmis ve topladigi 2 bin imzayi Belediye Baskani Ismail Uygur’a teslim etmisti. Uygur bu ziyarette sendikacilara, 5393 sayili Belediyeler Kanunu’nun 14. maddesi geregince nüfusu 50 bini geçen belediyelerin kadin ve çocuklar için siginma evi yapmasi gerektigini ve bu eksikligi tamamladiklarini söylemisti.
SIDDET GÖREN IZMIR’E GÖNDERILIYOR
BELEDIYE yetkililerinin “Kadin Siginma ve Dayanisma Evi’ni yaptik” dedigi adreste yaptigimiz arastirmada, böyle bir çalismanin olmadigi ortaya çikti. Siddet gören kadin ve çocuklarin ise Aile ve Sosyal Politikalar Bakanligi Izmir Il Müdürlügü araciligiyla siginma evlerine yerlestirildigi ögrenildi. Torbali Kaymakami Aydin Memük: Ilçemizde kadin siginma evi yok. Ailesinden siddet gören çocuk ve kadinlari Izmir’e gönderiyoruz. Bu, ilçemiz için elbette önemli bir eksiktir. Temennimiz, ilçemizde bu yerlerin yapilip, bu eksikligin giderilmesidir.