Kanal sorunu yine patlak verdi
Çaybaşı'nın en büyük sorunu olan kanal sorunu yağan yağmurla yeniden patlak verdi. Rögarların taşmasıyla lağım sularının karıştığı yağmur suları evleri bastı. Vatandaşlar dizlerine kadar pisliğe girip, atıkları tahliye etti.
TORBALI’NIN sorunlarla büyüyen mahallesi Çaybaşı’da yıllardır bulunmayan kanalizasyon alt yapısı nedeniyle, her yağmurda Yeni Mahalle sakinleri büyük sıkıntı yaşıyor. Evlerinin içine kadar su baskınları yaşayan mahalleliler, bir an evvel sıkıntılarının sona ermesini istiyor. Yağmur bastırdığında rögarların taştığını, evlerine, avlularına lağım sularının girdiğini belirten mahalle sakinler, önceki gün gerçekleşen yağışlardan sonra yine aynı sorunla karşılaştı. Bin bir güçlükle evlerindeki pis suları tahliye eden mahalleliler, sağlıklarını kaybetme riskiyle karşı karşıya.
“YA YIKIN YA BAKIN”
Çaybaşı’da kanal sorunu bir türlü aşılmıyor. Kentsel Dönüşüm Projesi kapsamında yıkılacağı söylenen ancak buna rağmen 3 bin civarında Roman vatandaşın yaşadığı mahallede en büyük sorun alt yapı. Yağışlı günlerde daha da artış gösteren bu sıkıntı, vatandaşın sağlığını da tehdit ediyor. Önceki gün bir anda etkili olan yağışlardan sonra yine baş gösteren bu sıkıntı nedeniyle mahalle sakinleri isyan etti. Rögarların taşmasıyla, yağmur suyuna lağım sularının karıştığını ifade eden mahalle sakinlerinden Sezgin Keser, “Lağım suları ile yağmur suları birbirine karışıp evimize kadar girdi. Kentsel Dönüşüm kapsamında olduğumuz için bir çivi çakılmıyor. Ya artık buraları yıkın ya da bize bakın” dedi.
ÇOCUKLAR ENGELLİ DOĞUYOR
Öte yandan Çaybaşı Yeni Mahallesi son yıllarda doğan engelli çocuklar nedeniyle tedirginlik yaşıyor. 200 civarında çocuğun fiziksel ve zihinsel engelli olduğu söylenen mahallede bu durum kanalizasyonlara bağlanıyor. Mahalle Muhtarı Çalgıcı daha önce yapılan incelemelerde fabrika atık suları ve kanal atıkları nedeniyle vatandaşların enfeksiyon kaptığını bu nedenle de çocukların engelli doğduğunu söyledi. Mahallenin pislikten geçilmediğini söyleyen Çalgıcı, “Bizim tuvaletlerimiz giderlere bağlı değil. Her tarafta atık var. Bunlar hep hastalık, kanserojen. Çoğu çocuklarımız engelli. Mahalle içerisinde pislikten geçilmiyor. Sadece benim bildiğim 200 çocuk engelli. Bilmediğim daha çok. Kanser hastası sayısında da büyük artış var” demişti. İbrahim DANIŞ