Kapı kapı gezip gençleri uyarıyor

Son zamanlarda bonzai satışı ve kullanımın Yazıbaşı bölgesinde artmasından dolayı muhtar Ertuğrul Kar, ev ev dolaşıp bonzainin zararlarını anlatıyor. SON yıllarda özellikle çocuk yaştaki bireylerin illeti olarak görülen sentetik uyuşturucu maddesi bonzai, Yazıbaşı Mahallesi'nde bir kez daha hortladı. Geçtiğimiz yıl Mahalle muhtarları, uyuşturucu konusunda büyük bir şikayetleri vardı. Son aylarda yine bonzainin bölgede yaygınlaşmaya başladığı [&hellip]

Kapı kapı gezip gençleri uyarıyor

Son zamanlarda bonzai satışı ve kullanımın Yazıbaşı bölgesinde artmasından dolayı muhtar Ertuğrul Kar, ev ev dolaşıp bonzainin zararlarını anlatıyor.

SON yıllarda özellikle çocuk yaştaki bireylerin illeti olarak görülen sentetik uyuşturucu maddesi bonzai, Yazıbaşı Mahallesi’nde bir kez daha hortladı. Geçtiğimiz yıl Mahalle muhtarları, uyuşturucu konusunda büyük bir şikayetleri vardı. Son aylarda yine bonzainin bölgede yaygınlaşmaya başladığı ve gece geç saatler de gençlere satıldığı bilgisini alan Yazıbaşı 29 Ekim Ekim Mahallesi Muhtarı Ertuğrul Kar, harekete geçti. Gençlerin bu illetin kullanmaması için sokağa çıkan Kar, ev, kahvehane ve sokaklardaki gençlerle konuşup bonzaiden uzak durulması için uyarılarda bulundu.

GENÇLERİ BİLGİLENDİRİYOR

Daha önce Yzıbaşı bölgesinde bonzai satışı yapan ve kullanan kişilerin İlçe Jandarma Komutanlığı Ayrancılar Karakol ekipleri tarafından yakalanmıştı. Bölgede bonzai satışının kesildiği düşünülmüş, fakat son günlerde yeniden satışın yapıldığı öğrenildi. Mahalle Muhtarı Ertuğrul Kar, gençlerin zehirlenmemesi için tek başına bir kampanya başlatarak ‘Bonzai’ye dur de’ çalışması başlattı. Dün itibariyle başlayan kampanya, büyük ses getirdi. Kahvehane, evler ve sokaklarda gençlerle buluşan Kar, büyük destek aldı. Hep birlikte uyuşturucuyu mahalleden def edeceğini söyleyerek, “Gençlerimiz zehirleniyor. Birileri buna dur demeli. Bizler gençlerimizi korumalıyız. Onlar bizim geleceğimiz. Bu illeti yok etmeliyiz. Birlik olup gençlerimizden uzaklaştırabiliriz. Hazırladığım bilgiyi gençlerimize okuyup zararlarını anlatmaya devam edeceğim” dedi.

EN ZARARLI MADDE

Özellikle gençler arasında yayılan, bağımlılık yapan Bonzai, sahte ot, K2, Jamaika gibi sokak isimleriyle bilinen sentetik kannabinoid (SK), ciddi yan etkileri ve zararları olan bir uyuşturucu türü. Mahalle Muhtarı Ertuğrul Kar, “Yaptığım araştırmadan çok ciddi ve önemli konulara ulaştım. Uyuşturucu bağımlılığı, herkesin başına gelebilecek, insanları gerek kendi hareketleri gerekse aile ve arkadaşlardan dolayı etkilemesi muhtemelen olan bir durumdur. Bir beyin hastalığı olarak literatüre geçmiş olan uyuşturucu bağımlılığı, modern toplumun yüzleştiği en zararlı ve bir o kadar da maliyetli hastalıklardan biridir. Bu kapsamda ilk tercih edilenler arasında olan bonzai hızlı bir şekilde yayıldığını görüyoruz. El birliği ile bunu yok edebiliriz. Gece geç saatlerde mahalleye gelen ve kimlikleri belli olmayan kişileri şikayet edilmelidir” şeklinde konuştu. Amede ALPAGUT