Karadeniz'den gelen hamsi bir baska

16 yili askin bir süredir ilçede hafriyatçilik yapan Hasan Kara, en büyük tutkusu olan hamsi evini yeniden hizmete açti. Geçtigimiz yil faaliyete geçen Karadeniz Hamsi Evi’nde, sezonun baslamasiyla birlikte yeniden lezzetli baligin kokusu yayilmaya basladi. Torbali Mahallesi Metropolis Caddesi’nde bulunan isletmede, Karadeniz’den özel olarak getirtilen birçok balik çesidi bulunuyor. Isletmesinde Karadeniz’in yöresel essiz lezzetlerini sunan [&hellip]

Karadeniz'den gelen hamsi bir baska

16 yili askin bir süredir ilçede hafriyatçilik yapan Hasan Kara, en büyük tutkusu olan hamsi evini yeniden hizmete açti. Geçtigimiz yil faaliyete geçen Karadeniz Hamsi Evi’nde, sezonun baslamasiyla birlikte yeniden lezzetli baligin kokusu yayilmaya basladi. Torbali Mahallesi Metropolis Caddesi’nde bulunan isletmede, Karadeniz’den özel olarak getirtilen birçok balik çesidi bulunuyor. Isletmesinde Karadeniz’in yöresel essiz lezzetlerini sunan Hasan Kara, ayni zamanda Karadeniz’in otantik havasini da müsterilerine yasatiyor. Hamsi ve balik üzerine güzel bir mekan açtiklarini dile getiren Kara, “Tava hamsi, izgara hamsi, hamsi buglama ve mangalda balik çesitlerimizle, balik zevkini herkese yasatacagiz” dedi.

HAMSI TAVANIN UZMANIYIM
GEÇTIGIMIZ yil Kasim ve Nisan aylarinda müsterilerini agirlayan isletme, hamsi severlerin adresi haline geldi. Torbalililarin akinina ugrayan isletme, Karadeniz sularinda baliklarin olgunlasmaya baslamasiyla yeniden kapilarini açti. 1993 yilinda Rize’de balik üzerine bir isletmecilik yapan Hasan Kara, ayni lezzeti Torbalililarin damak zevkine sunuyor.  açmistim. Ilçede bu yönde bir eksiklik oldugunu gördüm ve böyle bir yatirim gerçeklestirdim. Hamsi tavanin uzmani oldugunu dile getiren Kara, Karadeniz’in tüm özelliklerini sergileyen mekanla, Karadeniz’i Torbali’da da yasattiklarini belirtti. Ilginin oldukça güzel oldugunu ifade eden Hasan Kara, müsteri potansiyelinin bu yil daha da artacagini kaydetti. IZBAN’in hizmete girmesiyle daha fazla kisiye balik ekmek keyfi yasatacaklarini söyleyen Kara, Torbalililari baliga doyuracaklarini dile getirdi.

BALIK KEYFI
KARADENIZ yöresinin vazgeçilmez baligi hamsinin birçok çesidinin yapildigini, bunlarin içinde hamsi tavanin ayri bir özelliginin oldugunu dile getiren usta Hasan Kara, “Yöremizden özel araçlarla getirttigimiz hamsilerimizi ilk günkü tazeligi ile yine yöremizin usulü ile Torbali’da yasayan Karadenizli hemserilerimizin ve hamsi sever Torbalililarin damaklarina özel hamsi tava ziyafeti çekiyoruz. Müsterilerimiz, lezzetine doyum olmayan hamsiyi mekanimizda Karadeniz yöresi türküleri esliginde yeme sansini yakaliyor. Hamsinin yani sira çipura, palamut, uskumru gibi balik çesitlerimiz de mevcut. Alkolsüz aile yerimizde bütün Torbalililari bekliyoruz” dedi.