Kavak'tan elektrik zamlarına tepki

Esnaf ve ev ziyaretlerini sürdüren Saadet Partisi Torbalı İlçe Başkanı Zeki Kavak, yeni yılda gelen elektrik zamlarına tepki gösterdi. Kavak, cihaza bağlı yaşamak zorunda olan hastalara dikkat çekerek tasarruf olsun diye bu hastaların fişlerinin çekilmesinden endişe duyduklarını dile getirdi

Kavak'tan elektrik zamlarına tepki

Esnaf ve ev ziyaretlerini sürdüren Saadet Partisi Torbalı İlçe Başkanı Zeki Kavak, yeni yılda gelen elektrik zamlarına tepki gösterdi. Kavak, mevcutta dayanılmaz halde olan hayat pahalılığının bu zamlarla daha da çekilmez hale geldiğini ifade etti. Öte yandan cihaza bağlı yaşamak zorunda olan hastalara da dikkat çekerek tasarruf olsun diye bu hastaların fişlerinin çekilmesinden endişe duyduklarını dile getirdi.

“VATANDAŞ KARA KARA DÜŞÜNÜYOR”

Elektriğe yapılan fahiş zamlara ilişkin yaptığı yazılı açıklamasında Kavak şu ifadeleri kullandı: “Bu zamlar var olan hayat pahalılığını daha da çekilmez hale getirileceği gibi yeni dramatik olaylara sebep olabilir. Ülkemizde ve ilçemizde binlerce evde elektriğe bağlı makinalarla yaşamak durumunda olan KOAH, ALS ve SMA hastaları bulunmaktadır. Elektriğe yapılan yüzde 50 ila 127 arasında değişen zamlarla beraber evine cihaza bağlı hasta bulunan vatandaşa gelen en düşük fatura yaklaşık 700 lirayı buluyor. Devletin bu konuya ilişkin desteği 200 lira civarında ancak bu rakam son derece yetersiz. Makineye bağlı hastalara ilişkin dramatik olayların yaşanmaması için desteğin artırılması lazım. Gönül ister ki devlet bu vatandaşlardan elektrik parası hiç almasın. Zira mevcut durumda iğneden ipliğe her şeye zam yapılıyorken vatandaşların yaşadığı sıkıntı, elektrik zammı ile iyice ayyuka çıkarak onları derinden düşündürüyor. ‘Elektrik faturasını yatıramayacağımız durumlar oluşursa, elektriğimizi keserlerse ne yapacağız?’ diye kara kara düşünenler var. Allah muhafaza bu vatandaşlarımız elektrik faturası az gelsin diye inşallah fişi çekmeyi düşünmez. Yoksa yeni facialara sebep olabilir. Onun için bu tür hastaların sıkıntıları acilen giderilmesi istiyoruz.”