Kavram'in sorulari YGS ile örtüsüyor

Kavram Dershanesi'nin gerçeklestirdigi deneme sinavlarindaki sorularla YGS'de çikan sorularin neredeyse tamaminin örtüstügü tespit edildi. Kurucu Müdür Çetin Aslan, dershane olarak ÖSYM ile ayni mantikta soru hazirladiklarini belirtti. UNIVERSITE sinavina hazirlanan ögrenciler, sinav stresini azaltmak ve sinav metotlarini en iyi sekilde ögrenebilmek adina sik sik soru çözer. Deneme sinavlari, uzmanlar tarafindan önerilen en iyi sinava hazirlik [&hellip]

Kavram'in sorulari YGS ile örtüsüyor

Kavram Dershanesi’nin gerçeklestirdigi deneme sinavlarindaki sorularla YGS’de çikan sorularin neredeyse tamaminin örtüstügü tespit edildi. Kurucu Müdür Çetin Aslan, dershane olarak ÖSYM ile ayni mantikta soru hazirladiklarini belirtti.

UNIVERSITE sinavina hazirlanan ögrenciler, sinav stresini azaltmak ve sinav metotlarini en iyi sekilde ögrenebilmek adina sik sik soru çözer. Deneme sinavlari, uzmanlar tarafindan önerilen en iyi sinava hazirlik metotlarinin basinda geliyor. Bu nedenle dershaneler sinava kadar sik sik deneme sinavi yaparak, ögrencilerin eksiklerini görmesini ve soru çözme teknigini gelistirmesini sagliyor. Egitim ögretim boyunca 40’i askin deneme sinavi yapan ve bu sinavlarda ögrencilere 6 binin üzerinde soru yönelten Kavram Dershanesi, Haziran ayinda ise sinav sayisini daha da arttirmayi planliyor. Dershanenin Kurucu Müdürü Çetin Aslan: “Deneme sinavlarina çok fazla önem veriyoruz. YGS’de çikan sorular ile deneme sinavlarimizda çikan sorularin yüzde 100’ü birbiriyle örtüsüyor. YGS ayarinda deneme sinavlari ile ögrencilerimizi üniversiteye hazirliyoruz” dedi.

 

DENEME SINAVLARINDA 6 BIN SORU ÇÖZULDU

LYS’ye1,5 ay kalmasina ragmen hazirlik sürecindeki ögrencilerin zihinleri karisik. ‘Çalistigim halde basarili olamiyorum’, ‘Eksikliklerimi bilemiyorum’ diyen adaylar, deneme sinavlari ile genel durumlarini görme firsati yakaliyor. Deneme sinavlarina girerek bilgi ve zamani kullanmanin yani sira sinav kaygisiyla da bas edebilen ögrencilerin basari oraninda da büyük bir artis yasaniyor. Kavram Dershanesi de, ögrencilerini en iyi sekilde hazirlamak adina sik sik deneme sinavi yapiyor. Lisans Yerlestirme Sinavi’na (LYS) 40 gün kalirken, Kavram Dershanesi, deneme sinav sayisini daha da arttirarak basari oranini yükseltmek istiyor. Deneme sinavlari sayesinde ögrenciler, neyi ne kadar bildiklerini ögrendikleri gibi sinav stratejisi de kazaniyor. Ögrenmenin en iyi yollarindan biri olarak gösterilen soru çözme ile ögrenciler eksik bilgilerini giderme firsati buluyor. Sinav kaygisini da ortadan kaldiran deneme sinavi sayesinde, ögrenciler, zamani da dogru kullanmayi ögreniyor.

 

‘SINAVLAR BASARIYA GÖTURUR’

DENEME sinavlarina, dershane olarak çok önem verdiklerini ifade eden Çetin Aslan: “Ögrencilerimize sik sik deneme sinavi yaptirarak, basarilarini arttiriyoruz. YGS’de çikan sorular ile deneme sinavlarimizdaki sorularin tamaminin birbirine çok yakin oldugunu tespit ettik. Dershanemizin sorulari ile YGS sorulari birbirleriyle örtüsüyor. Deneme sinavlarindaki sorulari çözebilen ögrenciler, üniversite sinavlarindaki sorulari da kolaylikla çözebilir. Sinava çok kisas bir süre kaldi. Ögrenciler bu süre zarfinda bol bol soru çözsünler. Deneme sinavlarinin faydasini görecekler” diye konustu.