Kaynakçilar egitime basladi

TTO Is-Kur ile EML’nin ortaklasa olarak düzenledigi ‘Gazalti kaynakçilik’ kursu dün basladi. Seçmeler için 150 kisi basvururken sadece 15 kisi alindi. Egitimler dün baslarken, 11 hafta boyunca devam edecegi belirtildi. TORBALI’NIN en büyük sikintilarindan biri olan kalifiye eleman eksikligi için geçtigimiz haftalarda bir araya gelen Torbali Ticaret Odasi (TTO), IsKur ile Torbali Anadolu Teknik, Teknik [&hellip]

Kaynakçilar egitime basladi

TTO Is-Kur ile EML’nin ortaklasa olarak düzenledigi ‘Gazalti kaynakçilik’ kursu dün basladi. Seçmeler için 150 kisi basvururken sadece 15 kisi alindi. Egitimler dün baslarken, 11 hafta boyunca devam edecegi belirtildi.

TORBALI’NIN en büyük sikintilarindan biri olan kalifiye eleman eksikligi için geçtigimiz haftalarda bir araya gelen Torbali Ticaret Odasi (TTO), IsKur ile Torbali Anadolu Teknik, Teknik ve Endüstri Meslek Lisesi’nin ortaklasa olarak düzenledigi ‘Gazalti kaynakçilik’ kursu dün basladi. Uç kurum, fabrikalarin en çok talep ettigi kaynak ustalarini yetistirerek ilçenin kanayan yarasi olan kalifiye eleman eksikligini giderecek. Kurs için geçtigimiz gün Endüstri Meslek Lisesi Kapali Spor Salonu’nda yapilan seçmelere rekor düzeyde basvuru yapildi. Seçmeler için 150 kisi basvururken sadece 15 kisi alindi. Egitimler dün baslarken, 11 hafta boyunca devam edecegi belirtildi.

15 KISI IS SAHIBI OLACAK

BUNYESINDE 650’yi askin isletme bulunduran Torbali’ya, ilçe disindan binlerce kisi çalismaya geliyor. Ticaret Odasi ve IsKur’un ilçedeki fabrikalar arasinda yaptigi arastirmada, kaynakçilik alaninda yaklasik 300 kalifiye eleman eksikligi yasandigi belirlendi. Bu ihtiyacin giderilmesi ve ilçedeki issiz vatandaslarin kalifiyeli eleman olarak istihdam edilmesine yönelik olarak bu alanda kurs açildi. Torbali’da ilk olacak bu kurs, yüzde 100 istihdam garantili. IsKur’un finansman ve Endüstri Meslek Lisesi’nin ise egitim destegi saglayacagi belirtildi. Kursa katilacak 15 kisinin is sahibi olmasi ise TTO tarafindan saglanacak. Dün baslayan kurs 10 Mayis tarihinde sona erecek. Yil boyunca gerçeklestirilecek olan bu kurs sayesinde hem kalifiye eleman açigi giderilecek hem de issiz vatandaslarin ise girmeleri saglanacak.

HAFTA IÇI 6, HAFTA SONU 8 SAAT

11 hafta sürecek olan kursta egitimler Pazartesi günü hariç haftanin 6 günü boyunca verilecek. Hafta içi verilen egitimler 6 saat, hafta sonlari ise 8 saat sürecek. Egitimler Metal Isleri Bölümü ögretmenleri Hamza Kollu, Sait Karaoglu, Abdülkadir Ag, Hüseyin Payzunlar ve Adnan Yalçin tarafindan verilecek. Teorik egitimlerin ardindan uygulamali egitimlere geçilecek. Deneyimli ögretmenler tarafindan egitimlerin verilecegini söyleyen okul müdür yardimcilarindan Tuncay Aras: “Yillardir ögretmenlik yapan arkadaslarimiz, kursiyerlere egitim verecek. Bütün temel konularda kursiyerler bilgilendirilecek” seklinde konustu. Öte yandan kaynakçiliktan sonra mobilya ve tekstil sektörlerinde de kurslar açilarak bu alanda faaliyet gösteren isletmelerin eleman ihtiyaçlari giderilecek.

UYGULAMALI GIRISIMCILIK BASLIYOR
TORBALI Ticaret Odasi ile KOSGEB’in ortaklasa dü-zenledigi ikinci Girisimcilik Kursu’nun ikincisi 2 Mart tarihinde basliyor. Egi-timlerin öncesinde mülakat-larin yapildi ve basvuru ya-pan 330 kisi arasinda 30 kisi seçildi. 3 kisilik komisyo-nun yaptigi mülakatin ardin-dan belirlenen kursiyerler 2 Mart tarihinde egitimlere baslayacak. Kurs 2-3, 9-10, 16-17 ve 21-22 Mart tarih-leri arasinda gerçeklestirile-cek. Grup çalismalarinin yapilacagi kursta, katilim-cilar ayrica sunum yapacak. 60 saatlik uygulamali giri-simcilik egitimlerini ta-mamlayan kursiyerler aldiklari belge ile is kurabilecek ve KOSGEB’e is planlarini sunarak destek talebinde bulunabilecek.