Kemalpaşalı arkadaşlar cağ döneri ilçeye getirtti

Kemalpaşalı üç girişimci, Torbalı’da yeni bir işletmeyi hizmete açtı. Lezzet Cağ Döner Salonu ile Doğu ve Doğu Karadeniz bölgesinin eşsiz lezzeti olan cağ döner, ilçe halkının damak zevkine sunulacak. GERÇEKLEŞTİRDİĞİ büyüme ile dikkat çeken Torbalı, yeni yatırımcıların da ilçeye akın etmesine neden oluyor. Çevre il ve ilçelerdeki birçok girişimci, yeni yatırım için Torbalı’yı seçiyor. Hizmete [&hellip]

Kemalpaşalı arkadaşlar cağ döneri ilçeye getirtti

Kemalpaşalı üç girişimci, Torbalı’da yeni bir işletmeyi hizmete açtı. Lezzet Cağ Döner Salonu ile Doğu ve Doğu Karadeniz bölgesinin eşsiz lezzeti olan cağ döner, ilçe halkının damak zevkine sunulacak.

GERÇEKLEŞTİRDİĞİ büyüme ile dikkat çeken Torbalı, yeni yatırımcıların da ilçeye akın etmesine neden oluyor. Çevre il ve ilçelerdeki birçok girişimci, yeni yatırım için Torbalı’yı seçiyor. Hizmete giren işletmelerden biri de Lezzet Cağ Döner Salonu oldu. Kemalpaşa’da ikamet eden 3 arkadaş tarafından hizmete açılan mekan, farklı lezzet çeşitleriyle dikkat çekiyor. Özellikle Doğu Anadolu ve Doğu Karadeniz bölgelerinde oldukça yaygın olan bu lezzet artık Torbalı’da olacak. İlçede bu taraz bir lezzetin eksikliğinin olduğunu dile getiren işletme ortaklarından Mehmet Duman: “Yaptığımız yatırımla bu eksikliği gidermiş olduk. Birbirinden lezzetli et yemeği çeşitlerimizle, Torbalılıların damak zevklerine hitap edeceğiz” dedi.

TAŞ ÜSTÜNDE IZGARA

Artan nüfusuyla dikkat çeken ilçede, özellikle yemek sektörüne yönelik yapılan yatırımlarda oldukça fazla. Neredeyse Türkiye’nin dört bir yanındaki tüm lezzetlere ulaşılabilen ilçede hizmete giren işletmelerin sayısı da artıyor. Hizmete giren mekânlardan biri de Lezzet Cağ Döner Salonu oldu. Tepeköy Mahallesi Ağalar Caddesi Kuveyt Türk Bankası yanında hizmet vermeye başlayan mekân, farklı konsepti ve menüsüyle dikkat çekiyor. Kuruculuğunu, Kemalpaşa’dan Mehmet Duman, Mehmet Karakoç ve Kaya Demirbilek’in gerçekleştirdiği mekân, cağ döneri ile fark oluşturmayı hedefliyor. Cağ dönerin yanı sıra mekânın menüsünde taş üstünde pişirilen ve lezzeti nam salan ızgara çeşitleri de yer alıyor.

KUZU ETİYLE HAZIRLANIYOR

Cağ dönerinin özelliğinin odun ateşinde pişmesi, kuzu eti olması ve terbiyesinin soğan, karabiber ve tuzla yapılmasından dolayı doğal bir lezzeti olduğunu ifade eden Duman, bu farklı lezzetin Torbalı’da büyük ilgi göreceğinden şüphe duymadıklarını söyledi. Normal bir dönerin dana etinden yapıldığını, oysa cağ dönerinin kuzu etinden kuyruk yağsız olan bölümünden yapıldığını belirten Mehmet Duman, bu lezzeti ilçede en iyi şekilde sunacaklarını kaydetti. İyi bir kadro oluşturduklarını ifade eden Duman: “Deneyimli ustalarımız ve personelimizle ilçe halkına en iyi hizmeti sunacağız. Mekânımızın resmi açılışı Perşembe günü gerçekleştirilecek. Şimdiden tüm Torbalı halkını davet ediyoruz” diye konuştu.

CAĞ DÖNERİ NASIL YAPILIR?

Cağ döneri, keçi veya kuzu etinden yapılan bir çeşit et yemeğidir. Geleneksel olarak Erzurum’un Tortum, Uzundere, Oltu, Olur ve Şenkaya ilçeleri ile Artvin’in Yusufeli ilçesinde ve Ardahan’ın Göle ilçesinde yapılan cağ döneri, önceden terbiye edilmiş etin yatık bir şişe geçirilip odun ateşi üzerinde pişirilmesiyle hazırlanıyor. Cağ adı verilen şişler kullanılarak servis yapıldığından bu adı almıştır. Günümüzde Türkiye’nin birçok yerinde yapılıp tüketilmektedir. Hazırlanan parça etler, bu malzemeye eklenen soğan, reyhan, tuz ve karabiber gibi baharatlar ile birlikte iyice yoğrulur. Daha lezzetli olması istenirse hazırlanan et 24 saat serin ortamda veya buzdolabında dinlendirilir ve bu süre sonunda cağ döneri pişirilmeye başlanabilir. Et yatık biçimde odun ateşinin kızgın közüne 10-15 cm yüksekte pişirilir ve döner bıçağı ile birer porsiyon kesilip biraz daha pişirildikten sonra servis ediliyor.

GÖKHAN YALKALK