Kimse beni anlamıyor

Daha önce 4 defa intihara kalkışan, son olarak geçtiğimiz gün intihar etmek için bir binanın tepesine çıkan Eyüp Yıldıztaş, psikolojik sıkıntılar yaşadığını belirterek bu süreçte yaşadıklarını anlattı. DAHA önce defalarca intihar girişiminde bulunan son olarak geçtiğimiz gün Yazıbaşı TOKİ'de bulunan bir apartmanın çatısına çıkıp kendini atmak isteyen 40 yaşındaki Eyüp Yıldıztaş neden intihar etmek istediğini [&hellip]

Kimse beni anlamıyor

Daha önce 4 defa intihara kalkışan, son olarak geçtiğimiz gün intihar etmek için bir binanın tepesine çıkan Eyüp Yıldıztaş, psikolojik sıkıntılar yaşadığını belirterek bu süreçte yaşadıklarını anlattı.

DAHA önce defalarca intihar girişiminde bulunan son olarak geçtiğimiz gün Yazıbaşı TOKİ’de bulunan bir apartmanın çatısına çıkıp kendini atmak isteyen 40 yaşındaki Eyüp Yıldıztaş neden intihar etmek istediğini ve son zamanlarda yaşadığı sıkıntılardan söz etti. Kendisinin tanınmadan yargılandığını belirten Yıldıztaş, psikolojik tedavi gördüğünü, yaşadığı olayların ağırlığını taşıyamadığını ifade ederek, uzun yıllar çocuklarından ayrı yaşadığını şu an o çocuklara bakmak zorunda olduğunu ancak sağlığı nedeniyle bir yerde çalışamadığı için evinin geçindiremediğini söyledi. “Bir baba için kendini öldürmek son adımdır” diyen Yıldıztaş, yaşadığı zorlukları gazetemize anlattı.

BİR BABA İÇİN ÇOK ZOR KARAR

Buca’da ve Torbalı Devlet Hastanesi’nde psikolojik tedavi gören Eyüp Yıldıztaş bir ayda iki defa intihar teşebbüsünde bulunmuştu. Arkadaşları ve komutanlar tarafından ikna edilen Yıldıztaş özellikle mahalle sakinlerinin kendisine davranışlarından üzüntü duyduğunu söyledi. Hiç kimsesi olmadığını kaydeden Yıldıztaş, “İnsanlar ben tanısın öyle yargılasın. Duyumlardan rahatsızım. Kimse derdimi dinlemeden beni yargılıyor. İntihar etmek bir baba için son adımdır. Benim 4 tane çocuğum var, biri iki yaşında. İş göremez raporum var. Çalışamıyorum ama okutmak zorunda, karınlarını doyurmak zorunda olduğum çocuklarım var. Kimse beni anlamıyor. Onlara bakamıyorum. Maddi durumum yetmiyor. Kiramı ödeyemiyorum. Kesik olan elektriğimi kaçak bağlamak zorunda kaldım.” diye belirtti.

FIRINDA OMLET

Daha önce bir kutu ilaç içerek intihar ettiğini uzun günler yoğun bakımda kaldığını belirten Yıldıztaş, “Evimde yemek yapacak tüpüm yok. Omleti çocuklara fırında yapıyorum. Bugün değişiklik olsun diye yumurtayı haşladım ama ketılda. Belediye Başkanı bana bayram öncesi 300 lira para verdi. Üstünü de birkaç yerden borç alarak yeni taşındığım evin kirasını ödedim. Ama önümüzdeki ay kiramı nasıl ödeyeceğimi bilmiyorum. Ben bugüne kadar kimsenin kapısına gitmedim. Ama çocuklarım için gittiğim bütün kapılardan kovuldum. Psikolojim çok kötü durumda. Kimseden para dilenmiyorum. Ben dilenci değilim ama başka da çarem yok” diye belirtti.

ÇOCUKLARIMIN YÜZÜNE BAKAMIYORUM

2,8,10 ve 11 yaşlarında 4 çocuğu olan Eyüp Yıldıztaş Torbalı Devlet Hastanesi’nde görevli Toygun Tok’un yanında tedavi görüyor. Çocuklarından uzun süre ayrı kaldığı bir arada yaşadıklarında da yaşadıkları sıkıntılar yüzünden psikolojisi bozulan ve kullandığı ilaçlar sayesinde kendine gelebilen Yıldıztaş, üç aylık bir tedavi sürecinin kaldığını belirtti. Bu üç ay süresince çocuklarına nasıl bakacağını bilmediğini kaydeden Yıldıztaş, “En fazla üç aylık bir tedavi sürecim kaldı. Şu an iş göremez raporum olduğu için bir yerde çalışamıyorum. Tedavim bittikten sonra çalışacağım eskisi gibi. Çocuklarımın yüzüne bakamıyorum. Onların da psikolojileri bozuldu. Her defasında babalarını çatılarda gören çocuklarım var. Sadece üç ay boyunca kira ve diğer giderlerimin karşılanması için yardıma ihtiyacım var. Yardım bekliyorum” diye belirtti. İbrahim DANIŞ