Koalisyon ülkeyi kaosa sürükler

AK Parti iktidarının devamının gerektiğini söyleyen Hasan Akbıyık koalisyon hükümeti projelerinin ise ülkeyi kaosa sürükleyeceğini ifade etti. AK Parti İlçe Başkanı Hasan Akbıyık ve ekibi son sürat seçim çalışmalarına devam ediyor. Bir yandan seçimle ilgili teşkilatının üzerine düşen görevleri yerine getiren Akbıyık, bir yandan da milletvekili adaylarını ağırlıyor. Bu seçimin Torbalı, İzmir ve Türkiye için [&hellip]

Koalisyon ülkeyi kaosa sürükler

AK Parti iktidarının devamının gerektiğini söyleyen Hasan Akbıyık koalisyon hükümeti projelerinin ise ülkeyi kaosa sürükleyeceğini ifade etti.

AK Parti İlçe Başkanı Hasan Akbıyık ve ekibi son sürat seçim çalışmalarına devam ediyor. Bir yandan seçimle ilgili teşkilatının üzerine düşen görevleri yerine getiren Akbıyık, bir yandan da milletvekili adaylarını ağırlıyor. Bu seçimin Torbalı, İzmir ve Türkiye için çok önemli olduğunu söyleyen Hasan Akbıyık, özellikle ülkenin elde ettiği istikrarın muhafaza edilmesi bakımından hedeflenen milletvekili sayısına ulaşılması için çabalayacaklarını söyledi. Anayasanın değişmesi ve başkanlık sisteminin hayata geçirilmesi için AK Parti iktidarının devamının gerektiğini söyleyen Akbıyık, son zamanlarda dillendirilen koalisyon hükümeti projelerinin ise ülkeyi kaosa sürükleyeceğini ifade etti. Akbıyık, “İstikrarın bozulması durumunda, bugüne kadar elde edilen bütün kazanımlar kaybolacak, yapılan bütün fedakârlıklar heba olacaktır” dedi.

SU BİLE KARABORSAYDI

Seçime aktif bir şekilde hazırlanan AK Parti İlçe Teşkilatı’nda bir yandan yönetim kurulu üyeleri bir yandan kadın kolları hummalı bir şekilde çalışma sürdürüyor. Sahada da aktif bir çalışma uygulayan teşkilat, Torbalı’da irinci parti olmak için var gücüyle çalışıyor. Her oyun büyük bir öneminin olduğuna dikkat çeken İlçe Başkanı Hasan Akbıyık, hizmetlerin, istikrar ve güvenin devamı adına 7 Haziran seçimlerinin büyük bir öneme sahip olduğunu kaydetti. Türkiye’deki istikrarın başkanlık sistemi ile garanti altına alınması gerektiğini belirten Akbıyık, “Türkiye’deki parlamenter sistemle geçen yıllarda ciddi handikaplar ve istikrarsızlıklar var. 1923 yılında kurulan Cumhuriyetimizden bu güne kadar 61 hükümet değişti. 1961 yılından günümüze kadar ise 30 küsur hükümet değişti. 1989 yılından 2003 e kadar 11 hükümet değişti. Bu şu demektir; her yıl bir hükümet değişti! Bu da, istikrarsızlık demektir. Siyasal istikrarsızlık, ekonomik istikrarsızlığı ve kaosu da beraberinde getirir. Türkiye 70’li ve 80’li yıllardaki hükümet istikrarsızlıklar yüzünden neler çekti. Enflasyon, % 200’leri aştı. Margarini, çayı bile karaborsadan aldık. Bırakın su bile karaborsa olup, kuyrukta doldurup içtik. Hep beraber hayal dediğimiz projeler partimiz sayesinde hayata geçti. IMF’den aldığımız kredileri Ak Parti hükümeti kapattı. Şimdi bırakın oradan kredi kullanmayı Türkiye IMF’ye borç verebilecek durumda. AK Parti hükümeti ile ülkemizin ne kadar güçlü olduğunu görebiliyoruz” dedi.

KOALİSYON, BÜTÜN KAZANIMLARIMIZI KAYBETTİRİR

Koalisyon hükümetlerini ülkeyi geriye götürdüğüne daha önce birçok kez şahit olduklarını söyleyen Akbıyık, “Türkiye 2002 yılından itibaren sağladığı siyasal istikrar sayesinde ulaştığı ekonomik, siyasal, toplumsal ve uluslar arası ilişkiler anlamındaki pozisyonunu istikrarsızlığı ve kaosu bünyesinde taşıyan mevcut parlamenter hükümet sistemi nedeniyle her an kaybedebilir. Tüm bunlar siyasal istikrar ortamını bozar ya da istikrarlı bir yapının ortaya çıkmasına engel olur. Türkiye için tedbir alınmaması durumunda önümüzdeki yıllarda benzer bir risk her zaman söz konusudur. Bunun gerçekleşmesi ve istikrarın bozulması durumunda ise, bugüne kadar elde edilen bütün kazanımlar kaybolacak, yapılan bütün fedakârlıklar heba olacaktır. Bütün bunların yaşanmaması için hükümet sisteminin değişmesi acil ve hayati bir konudur. Vatandaşlarımızın 7 Haziran’da elini vicdanına koyup, 12 yıllık süre zarfında yapılan hizmetlere göre oy vereceklerine inanıyorum” dedi.