Koltuk degnekleriyle imza atip mal varligini okul için bagisladi

Karakuyu Mahallesi'nde yasayan 83 yasindaki Tahsin Irmak, köyünün okulunu yeniden yaptirmak için protokol imzalamaya koltuk degnekleriyle geldi, bütün mal varligini bagisladi. UZUN yillar Almanya’da isçi olarak çalistiktan sonra dogdugu Torbali’nin Karakuyu Mahallesine dönen emekli Tahsin Irmak(84), köyünde bulunan okulun yeniden yapimi için yillardir biriktirdigi 270 bin TL ile oturdugu evi bagisladi. Izmir Valiligi’nde düzenlenen törene [&hellip]

Koltuk degnekleriyle imza atip mal varligini okul için bagisladi

Karakuyu Mahallesi’nde yasayan 83 yasindaki Tahsin Irmak, köyünün okulunu yeniden yaptirmak için protokol imzalamaya koltuk degnekleriyle geldi, bütün mal varligini bagisladi.

UZUN yillar Almanya’da isçi olarak çalistiktan sonra dogdugu Torbali’nin Karakuyu Mahallesine dönen emekli Tahsin Irmak(84), köyünde bulunan okulun yeniden yapimi için yillardir biriktirdigi 270 bin TL ile oturdugu evi bagisladi. Izmir Valiligi’nde düzenlenen törene koltuk degneklerine yaslanarak gelen Tahsin Irmak, “Çok mutluyum. Yillardir bugünü bekliyordum” dedi. Protokol imza törenine Izmir Valisi M. Cahit Kiraç, Il Milli Egitim Müdürü Vefa Bardakçi, Torbali Kaymakami Aydin Memük ve yetkililer katildi. Hayirsever Tahsin Irmak’in yillarca Almanya’da çalisarak edindigi birikimlerle dogup büyüdügü köyde okul yapimina destek verecegini ifade eden Kiraç, ”Tesekkürlerimizi sunuyorum. Irmak, gurbette çalisarak elde ettigi kaynaklari egitim için seferber etti” dedi.

VALI: OKUL YENI YILA YETISECEK

KARAKUYU’DA ögrencilerin 7 ve 5 derslikli iki blokta egitim gördügünü belirten Vali Kiraç, söyle konustu: ”Köyde 280 ögrenci egitim aliyor. 7 derslikli blok yikildi. Ögrencilerin bir kismi tasimali egitim almak durumunda kaliyordu. Irmak’in destegiyle köyde 12 derslikli ilkögretim okulu yapiyoruz. Okulu 20132014 egitim ve ögretim yilina yetistirmeyi hedefliyoruz. Irmak, 270 bin nakit destegin yani sira vefatindan sonra kullanilmak üzere su anda yasamakta oldugu bahçeli evini egitim faaliyetlerinde kullanilmak üzere bagisliyor. Izmir’de 168’inci protokole imza atiyoruz. Egitim alaninda hayirseverlerle imzaladigimiz 168 protokolle 232 milyon 400 bin lira bagisa ulasildi. Tüm bagisçilara sükranlarimi sunuyorum” seklinde konustu.