Kordon'la yarışıyoruz

Torbalı'da kiralık daire bulmakta sıkıntı yaşanıyor. Talep yoğun olunca kiralık daire fiyatları da gün gün katlanıyor. Torbalı kira konusunda İzmir'in en gözde semtleri ile yarışıyor. İlçede kiralık daire fiyatları 700 ila 1500 TL arasında değişiyor

Kordon'la yarışıyoruz

 

 

TORBALI ülkenin en çok göç alan bölgelerinin başında yer alıyor. 6 ay önce İZBAN’ın faaliyet girmesi ile birlikte ilçe için ön görülen göç rakamları da yavaş yavaş gerçekleşmeye başladı. İlçede inşaat sektörü çok hızlı bir şekilde ilerlese de Torbalı genelinde kiralık daire bulmak neredeyse imkansız. Az sayıdaki kiralık daire fiyatları da oldukça yüksek. Kiralık daire fiyatları 700 TL ile 1500 TL arasında değişiyor. İzmir’in en lüks semtlerinden birisi olan Kordon’dabile 1000 TL’ye kiralık daire bulmak mümkün. İZBAN’ınİzmir’e ulaşımı kolaylaştırması Torbalı’ya olan ilgiyi daha da arttırdı. Önümüzdeki günlerde yoğunlaşacak olan tayin dönemi ile kiralık daire fiyatlarının daha da artması bekleniyor. Kira fiyatları en yüksek bölgeler Sadık İleri Bulvarı ve Muzaffer Kebapçıgil Koruluğu civarı. En çok kiralık ev talebi okullara yakın bölgelerde oluşuyor.

BÜYÜMEYE YETİŞİLEMİYOR

Torbalı’daki kiralık daire sıkıntısının inşaat sektörünün büyümeye yetişememesinden kaynaklandığını ifade eden TURYAP Torbalı Bürosu yetkilisi Fatih Solmaz “Torbalı çok hızlı büyüyor. Şu an İzmir’in en gözde ilçelerinden birisi. İZBAN’ın gelmesi ile birlikte buraya yatırım yapmak için çok sayıda kişi geliyor ve buradan ev alıyor. İnşaat sektörü çok hızlı olmasına rağmen büyümeye yetişemiyor ve kiralık daire sıkıntısı doğuyor.Yatırım için ev alanlar kiraya vermek istemiyor. Birçok ev sahibi de kiracı ile uğraşmak istemediği için evini kiraya vermiyor. Durum böyle olunca da kiracılar için ev bulma sıkıntısı her geçen gün artıyor. Talep çok olunca ev sahipleri de kiraları yüksek tutuyor ”  dedi.

TALEP HER GEÇEN GÜN ARTIYOR

İZBAN’ın gelmesi ile Torbalı’ya büyük bir akının olduğunu vurgulayan REMAX Hit Bürosunun yetkilisi Ergün Özen “Öncelikle Torbalı’ya çok fazla göç yaşanıyor. Bu göç İZBAN’ın faaliyete başlaması ile ikiye katlandı. Böyle olunca da arz talep dengesi bozuldu. Tayin dönemi ile birlikte kiralık daire arayan sayısı artacak. Kiralık daireye olan talep her geçen gün artıyor. Öte yandan birçok ev sahibi de mülkünü kiraya vermekte tereddüt ediyor. Bunun sebebi de kiracılar ile yaşanan problemler. Biz firma olarak kiralık daire konusunda daha titiz davranıyoruz” şeklinde konuştu.

Serkan GÜNBAY