Köylü kurnazligi

Organik ürünler satilan 'Köylü pazarinda'Belediye Zabita Ekipleri 1,5 ton zeytinyagina el koydu. Genelde kendi ürettikleri ürünleri satan köylü kadinlarintezgâh açtigi bu pazarda böyle bir olayin yasanmasi sok etkisi yaratti   PERSEMBE günü ilçede kurulan pazarda geçtigimiz gün akillara durgunluk veren bir olay yasandi.Olay, ulusal basina tasinarak Türkiye gündeminde genis yanki uyandirdi. Daha önce yumurtaya tavuk [&hellip]

Köylü kurnazligi

Organik ürünler satilan ‘Köylü pazarinda’Belediye Zabita Ekipleri 1,5 ton zeytinyagina el koydu. Genelde kendi ürettikleri ürünleri satan köylü kadinlarintezgâh açtigi bu pazarda böyle bir olayin yasanmasi sok etkisi yaratti

 

PERSEMBE günü ilçede kurulan pazarda geçtigimiz gün akillara durgunluk veren bir olay yasandi.Olay, ulusal basina tasinarak Türkiye gündeminde genis yanki uyandirdi. Daha önce yumurtaya tavuk diskisi sürülüp ‘dogal’ görüntüsü verilmeye çalisilan köylü pazarinda simdi de sahte zeytinyagi olayi yasandi. Torbali’da çesitli tarihlerde pazarda köylü kadinlardan 5 litrelik damacanalarda ‘organik’ oldugunu sanarak satin aldiklari zeytinyaglarinin sahte oldugunu farkeden toplam 78 kisi zabitaya sikâyetçi oldu. Ihbari degerlendiren Torbali BelediyesiZabita Müdürlügü ekipleri sahte oldugu öne sürülen 1,5 ton zeytinyagini ele geçirildi. Zeytinyaglarini piyasaya süren H.K isimli sahis gözaltina alindi. Torbali Ilçe Tarim Müdürlügü zeytinyaglarindan numune alinarak inceleme baslatti. Yaglarin, atik sanayi olmasindan süpheleniliyor.

 

KÖYLU KADINLAR SASIRTTI!

Persembe günleri TepeköyMahallesi’nde kurulan, organik ürün satisi yapan köylü kadinlar araciligi ile piyasaya sürmek üzereyken vatandaslarin ihbari ile el konulan 1,5 ton yagin neler içerdigi henüz bilinmiyor. Zabita müdürlügü yetkilileri, ihbarda bulunan vatandaslarin olayinbizzat magdurlari oldugunu belirttiler.Sahte zeytinyaglarini H.K isimli sahistan aldiklarini dogrulayan pazarci esnaflari hakkinda da halk sagligi ile oynamak suçundan islem baslatildi.Organik ürün satisi yapan pazarci esnafindan kimsenin süphelenmeyecegini düsünerek bu yola basvuran H.K’nin daha önce de ayni yöntemle halk sagligini tehlikeye attigi iddia ediliyor.

 

UCUZ ZEYTINYAGI

Organik zeytinyaglari 10 ila 13 lira arasinda alici bulurken, sahte zeytin yaginin litresinin bazi pazarcikadinlar tarafindan 6 liraya satildigi tespit edildi. Sahte zeytinyaginin litresini 5.50 liraya alan köylü pazarinda satis yapan pazarci esnafinin 0.50 kurus için halk sagligiyla oynadigi öne sürülüyor.Torbali Belediyesi Zabita Müdürü Osman Benzer; “Vatandaslarimizin sagligini tehlikeye atan bu tür sahtekârlara göz açtirmayacagiz. Alisveris yapan Torbalili vatandaslarimizi piyasa fiyatinin altinda ürün satisi yapan pazarcilar konusunda uyariyoruz” dedi.