Köylüler dolandırılıyor

Birçok köyde vatandaşlar bir vakıf ya da kamu kurumundan geldiklerini söyleyen dolandırıcılar tarafından kandırıldı. Mağdur köylüler dolandırıcıların yakalanmasını istiyor. MAHALLELER kanunuyla 30 Mart 2014 tarihinde mahalleye dönüşen köylerde son zamanlarda üst üste dolandırıcılık haberi gelmeye başladı. Köylüleri kandıran dolandırıcı şebekeleri vatandaşları zor durumda bırakıyor. Son bir ayda Torbalı İlçe Jandarma Komutanlığına onlarca şikayetin geldiği öğrenilirken [&hellip]

Köylüler dolandırılıyor

Birçok köyde vatandaşlar bir vakıf ya da kamu kurumundan geldiklerini söyleyen dolandırıcılar tarafından kandırıldı. Mağdur köylüler dolandırıcıların yakalanmasını istiyor.

MAHALLELER kanunuyla 30 Mart 2014 tarihinde mahalleye dönüşen köylerde son zamanlarda üst üste dolandırıcılık haberi gelmeye başladı. Köylüleri kandıran dolandırıcı şebekeleri vatandaşları zor durumda bırakıyor. Son bir ayda Torbalı İlçe Jandarma Komutanlığına onlarca şikayetin geldiği öğrenilirken dolandırıcıların köylüleri çeşitli vaatlerle kandırıp paraları aldıkları öğrenildi. Bir vakıftan ya da bir kamu kuruluşundan geldiklerini söyleyip köylülere yardım yapacaklarını belirten dolandırıcılar son olarak Kaplancık Mahallesi’nde bir yaşlı kadını dolandırdı. Dolandırıldığını anlayan kadın suç duyurusunda bulunacak.

ALTIN KÜNYEYİ ALDILAR

Torbalı’nın birçok mahallesinde dolandırıcılık haberleri gelmeye devam ediyor. Yardım vakıflarından ya da SGK gibi kurumlardan geldiklerini söyleyip vatandaşa yardım talebinde ya da ödenmemiş borç tahsilinde bulunan düzgün giyinişli kişiler jandarma tarafından fellik fellik aranıyor. Onlarca vatandaşın mağdur olduğu öğrenilirken Jandarma’nın bu kişileri yakalamak için geniş çaplı çalışma yürüttüğü söylendi. Son olarak Kaplancık Mahallesi’nde bir yaşlı kadına vakıf tarafından geldiğini söyleyen dolandırıcılar tarafından kandırıldı. İddiaya göre kendisine maaşa bağlayacaklarını söyleyen üç kişi yaşlı kadından 250 lira para istedi. Üzerinde o kadar nakit olmadığını söyleyen kadın dolandırıcılara 300 lira değerinde altın künye verdi. Künyeyi alan kişilerin bir daha kendisiyle irtibata girmediğini belirten kadın dolandırıldığını anladı.

JANDARMA İZ PEŞİNDE

Son günlerde yaşanan dolandırıcılık olayı köylüleri rahatsız etmeye devam ediyor. Kendilerinin güvenlerini boşa harcandığını ifade eden köylüler artık kimseye güvenmediklerini belirtti. Dağkızılca, Kaplancık, Taşkesik, Ahmetli ve Arslanlar mahallelerinde görülen dolandırıcılık vakalarının son bulmaması jandarmayı da harekete geçirdi. Dolandırılan vatandaşlardan bilgileri toplayan jandarmanın kapsamlı bir çalışma yürüttüğü belirtildi. İbrahim DANIŞ