Kritik tarih 18 Mayıs

Ramazan Bayramının 23 Mayıs’ta başlaması ve 19 Mayıs gününün tatil olması nedeniyle, tatil günlerinin birleştirilerek 9 günlük sokağa çıkma yasağı konusu gündeme geldi 

Kritik tarih 18 Mayıs

Çin’in Vuhan kentinde ortaya çıkan ve tüm dünyaya hızla yayılan koronavirüs salgını 200’den fazla ülkede tehdit haline geldi. Koronavirüsün 11 Mart’ta ilk resmi vaka olarak Türkiye’de görülmesinin ardından, her geçen gün koronavirüs ile mücadele kapsamında yeni önlemler alınmaya başladı.

KABİNE TOPLANTISI’NDA KARAR VERECEK

Koronavirüs salgını ülkemizde etkisini sürdürmeye devam ederken, son günlerde vaka ve can kaybı sayısında düşüş yaşanmaya başlandı. Bu pozitif grafikte, alınan sokağa çıkma yasağının etkisinin büyük olduğu düşünülürken, Ramazan Bayramı’nda sokağa çıkma yasağı uygulanıp uygulanmayacağı merak konusu oldu. Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın Bilim Kurulu tavsiyelerini değerlendirip 18 Mayıs’taki Cumhurbaşkanlığı Kabine Toplantısı’nda son kararı vermesi bekleniyor.

9 günlük sokağa çıkma kısıtlamasının en son seçeneklerden biri olduğunu iddia edilirken  verilerin yakından takip edileceğini ve kararın 18 Mayıs’taki kritik Bakanlar Kurulu toplantısında verileceği ifade ediliyor.