Kurbanliklar imam nezaretinde kesilecek

Kaymakam, BelediyeBaskani, Müftü, Saglik Grup Baskani, Ilçe Tarim Müdürü'nden olusan Kurban Kesim Komisyonu, yaklasan bayram öncesi önemli kararlar aldi. TORBALI Kaymakami Zeki Arslan baskanliginda toplanan Ilçe Kurban Hizmetleri Komisyonu, yaklasan Kurban Bayrami öncesi alinacak tedbirler ve uyulmasi gereken hususlar konusunda bir dizi karar aldi. Çalisma kapsaminda kurban kesilen sigir cinsi hayvanlarin kulak, küpe ve pasaportlarinin [&hellip]

Kurbanliklar imam nezaretinde kesilecek

Kaymakam, BelediyeBaskani, Müftü, Saglik Grup Baskani, Ilçe Tarim Müdürü’nden olusan Kurban Kesim Komisyonu, yaklasan bayram öncesi önemli kararlar aldi.

TORBALI Kaymakami Zeki Arslan baskanliginda toplanan Ilçe Kurban Hizmetleri Komisyonu, yaklasan Kurban Bayrami öncesi alinacak tedbirler ve uyulmasi gereken hususlar konusunda bir dizi karar aldi. Çalisma kapsaminda kurban kesilen sigir cinsi hayvanlarin kulak, küpe ve pasaportlarinin üreticiler, saticilar, kasaplar, kasap yardimcilari, veterinerler, muhtarlar, Belediye Zabita görevlileri, vekaletle kurban kesim organizasyonu yapanlar belirlendi. Din görevlileri ve diger görevlilerinin listesinin Ilçe Tarim Müdürlüklerine 03 Aralik 2010 Cuma günü mesai bitimine kadar teslim edilmesi, ayrica kurban kesilecek büyük ve küçük bas hayvanlarin sayisinin da ayni tarihe kadar müftülüge bildirilmesi kararlastirildi. Ayrica kurbanliklarin dinimizin gerektirdigi usule göre kesilmesi için kesim yerlerinde 16 din görevlisi nöbetlese hizmet verecek.

ÖNEMLI KARARLAR ALINDI

ÖNCEKI gün toplanan komisyona Kaymakam Zeki Arslan baskanlik etti. Komisyona, Belediye Baskani Ismail Uygur, Ilçe Müftüsü Mehmet Akpinar, Saglik Grup Baskani Doktor Ismail Arslan, Ilçe Tarim Müdürü Kenan Uyar, Türk Diyanet Vakfi Torbali Temsilcisi Ibrahim Arisoy katildi. Alinan kararlarin ve uyulmasi gereken konular hakkinda dün bir açiklama yapan Ilçe Müftüsü Mehmet Akpinar kurban satis yerleri, kasaplarin büyükbas ve küçük bashayvanlarin kesimi için alacagi ücretler ve bir çok konuda genis bilgi verdi. Bu yilki kurban satis yerleri, Atatürk Sanayi Sitesi ile Emek Sanayi Sitesi arkasi ve Ayrancilar Petrol Ofisi yani ola-rak belirlendi. Kurban kesim yerleri Atatürk Mahallesi’nde Sagli Ocagi yani; Ertugrul Mahallesinde, Zübeyde Hanim Dügün Salonu yani; Tepeköy Mahallesinde Kapali Pazar Yeri, Murat Bey Mahallesi’nde mezbaha, Alpkent Mahallesi’nde Ticaret Meslek Lisesi Alani, Cumhuriyet Mahallesi’nde Baris Yapi balik pazari, Yazibasi Mahalle garaji, Ayrancilar’da Ege Oto Yikama, Inönü Mahallesi’nde Aydin Caddesi, Ayrancilar, balikcilar ve peynirciler pazari, Ertugrul Mahallesi Izmir-Aydin asfalt kenarinda kesimler yapilacak.

KAMU ALANLARINDA KURBAN KESILMESI YASAK

KURBANLIK hayvan alirken dikkat edilecek hususlar konu-sunda vatandaslara uyarilarda bulunan Akpinar, “Alinacak kurbanliklarin hayvanlarin besili olmasini, veteriner saglik raporunun, asi kaydinin, kulaklarinda küpe, büyük bas hayvanlarin pasaportlarinin olmasina ve gebe olmamasina, erkek olanlarin tercih edilmesine dikkat etmelidirler. Kurban kesimlerinin komisyonumuzun belirledigi yerlerde yapilmasi gerekmektedir. Vatandaslarimiz kurbanlarini sehir ve kasaplarda, mezbaha ve kombinalar ile kurban komisyonlarinin belirledigi kurban kesim yerlerinde kesmelidirler. Kesim yerleri olmayan yerlerde, kendi bahçesinde usulüne uygun çevreye zarar vermeyecek sekilde kesmelidirler. Cadde, sokak ve park gibi kamu alanlarinda kurban kesilmesi yasaktir” dedi.

BELGESI OLMAYAN KASAP KESEMEYECEK

KURBAN satis yerleri ve kurban kesim yerleri hakkinda da bilgi veren Mehmet Akpinar, kesim yerlerinde din görevlileri ve halk egitimden sertifikali kasaplarin görev yapacagini söyledi. Akpinar, “Kurbanliklari dinimizin gerektirdigi usule göre kesilmesi için kesim yerlerinde 16 din görevlimiz nöbetlese hizmet verecektir. Öte yandan kesim yerle-rinde Halk Egitim’den sertifikali olan kasaplar kesim yapacaktir. Belgesi olmayanlar kesim yapmasi yasaktir. Kasaplar kurbanlik kesim ücreti olarak Bayramin 1. günü büyük bas hayvanlara 150 Tl, 2. günü 130 TL kesim ücreti alacaktir. Küçük bas hayvanlarda ise 1. gün 40 TL, 2. gün 30 TL kesim ücreti alacaklardir. Öte yandan Diyanet Isleri Baskanligi’mizin vekalet yoluyla Kurban Kesim kampanyasi 12 Kasim 20-10 tarihine kadar devam ediyor. Bedeli 450 TL’dir” dedi.