Marka olacak!

Torbalı'nın dünyaya açıldığı ürünlerin başında gelen domateste bu yıl büyük bir atak var. İhracat yapan 4 dev fabrika ile şimdiden sözleşmeler yapıldı. Adına festivalin düzenleneceği domateste ayrıca rekor üretim bekleniyor. TORBALI'DA tarıma dayalı sanayinin ana ürünlerinden olan domates ekiminin başlaması ile ovada hareketlilik başladı. Ovada en çok ekilen ürünler arasında yer alan domates, bu yıl [&hellip]

Marka olacak!

Torbalı’nın dünyaya açıldığı ürünlerin başında gelen domateste bu yıl büyük bir atak var. İhracat yapan 4 dev fabrika ile şimdiden sözleşmeler yapıldı. Adına festivalin düzenleneceği domateste ayrıca rekor üretim bekleniyor.

TORBALI’DA tarıma dayalı sanayinin ana ürünlerinden olan domates ekiminin başlaması ile ovada hareketlilik başladı. Ovada en çok ekilen ürünler arasında yer alan domates, bu yıl altın dönemini yaşayacak. Bu yıl resmi rakamlara göre 22 bin dekar alana ekilen domateste Temmuz ayında ilk hasatlar gerçekleştirilecek. Yağmur engeline takılan domateste üretim birkaç hafta gecikmesine karşın, çiftçi hazırlıklarını sürdürüyor. Bu yıl 4 fabrika ile anlaştıklarını ifade eden Ziraat Odası Başkanı Yılmaz Girgin, TUKAŞ, TAT, Zel Gıda ve Bapa Gıda Fabrikaları ile salçalık, kurutulmuş ve fırınlık domateslerde anlaşma sağlandığını belirtti. Girgin bu yıl 220 bin ton domates üretimi beklediklerini söyledi.

1 DÖNÜMDE 10 TON ÜRÜN ALINACAK

Geçtiğimiz yıl fabrika kilogram alış fiyatı 22 kuruş olan domates için bu yıl 25 kuruştan sözleşme yapıldı. Salçalık domates 25 kuruş, kurutmalık domates 30 kuruş ve fırınlık domates fiyatının 35 kuruştan fabrikalarla anlaşma sağlandığını ifade eden Girgin, bu yıl domateste rekor bir rakama ulaşma hedefinde olduklarını belirterek, “Belirli fabrikalarla sözleşmemizi yaptık. Odamıza kayıtlı olan üreticiler belirlenen fiyatlarda ürünlerini fabrikalara satacaklar. Bu yıl rekor bir sayıya ulaşmayı hedefliyoruz. Bir dönümde 10 ton domates üretilirken toplam 220 bin domates üretmeyi hedefliyoruz” dedi.

HEDEFİMİZ MARKALAŞTIRMAK

Domates üretiminde Torbalı’yı şaha kaldıracaklarını ifade eden Ziraat Odası Başkanı Yılmaz Girgin, “220 bin ton domatesin toplanması halinde Torbalı’nın adını Dünya’ya duyuracağız. Bu kapsamda çiftçilerimiz harıl harıl çalışıyorlar. Ayrıca bu yıl içerisinde yapılması beklenen domates festivali için de çalışmalarımız sürüyor. Çiftçilerimiz en iyi domatesi üretmek için çalışıyor. Hedefimiz Torbalı’nın ürünlerini bir marka haline getirmek” şeklinde konuştu. Amede ALPAGUT