Maske üretimi yeni makine ile hızlandırılıyor

Sağlık çalışanları için hayati öneme taşıyan günlük maske üretimi dört katına çıkıyor. Üretimin hızlandırılması amacıyla Torbalı Cumhuriyet Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesinde maske ve siperlik üretiminde kullanılan yeni bir makine alındı

Maske üretimi yeni makine ile hızlandırılıyor

Torbalı İlçe Kaymakamlığı önderliğinde 16 Mart 2020 tarihinde Torbalı İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü ve Torbalı Devlet Hastanesi koordinesinde Torbalı Cumhuriyet Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesinde maske ve siperlik üretimi başlatıldı. Okulun Giyim Teknolojisi Bölümü gönüllü  öğretmen ve öğrencileri, Halk Eğitim Merkezi usta öğreticileri ve 30’dan fazla gönüllü öğretmen ve vatandaşımız tarafından üretim yapılıyor. Torbalı’da başlatılan maske üretim organizasyonu başta Kaymakam Ercan Öter ve İlçe Milli Eğitim Müdürü Cafer Tosun’un katkıları ve Cumhuriyet Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Müdürü Alpay Raşit Karataş’ın özverili çalışmalarıyla yürütülüyor. Üretilen maske ve siperlikler virüs salgınına karşı kahramanca mücadele eden sağlık çalışanlarımızın kullanımına hazır hale getiriliyor. Ayrıca İlçe Emniyet Müdürlüğü ve Torbalı Jandarma Karakol Komutanlığı başta olmak üzere pek çok kuruma maske dağıtımı yapılıyor.
YENİ MAKİNE ALINDI
Gönüllü öğretmenler ve vatandaşlar kendilerine teslim edilen malzemelerle evlerinde dikim yapıyor. Üretime destek veren vatandaşlarımızın sayısı her geçen gün arttığı öğrenilirken günlük 150 adet maske ile başlayan üretim kapasitesi üretime destek veren öğretmen, öğrenci, usta öğretici ve gönüllü öğretmen ve vatandaşlarımızın artan desteği sayesinde günlük bin 500 adetin üzerine çıkmıştı. Üretilen maskeler, başta Torbalı Devlet Hastanesi olmak üzere Torbalı ilçesinde bulunan kamu kurumları ve sivil toplum kuruluşlarının ihtiyaçlarını karşılıyor. Öte yandan İzmir Valiliği ve İl Milli Eğitim Müdürlüğü’nden gelen taleplere de cevap veriliyor. İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından maske üretimin hızlandırılması amacıyla 50 bin lira değerinde yeni bir seri üretim makinesi satın alındı. Torbalı Cumhuriyet Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi demirbaşına kazandırılan makine sayesinde maske üretiminin 4 katına çıkması hedefleniyor. Torbalı Kaymakamı Ercan Öter ve İlçe Milli Eğitim Müdürü Cafer Tosun, üretim yapılan Cumhuriyet Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesine ziyaretler gerçekleştirerek organizasyonu yakından takip ediyor.