Me­di­fe­ma, çevresini de kalkindiriyor

 30 mil­yon li­ra­lik Özel Me­di­fe­ma Has­ta­ne­si, böl­ge­ye de bü­yük bir ge­ti­ri sag­la­di. 50 ki­si is­tih­dam edil­di­gi gi­bi Ay­ran­ci­lar­’in ge­li­si­mi­ne de bü­yük kat­ki su­nan has­ta­ne, bü­yük il­gi gö­rü­yor. ­BAL­ÇO­VA Özel Ömür Tip Mer­ke­zi ile Bu­ca Özel Do­ruk Tip Mer­ke­zi’­nin or­tak­li­gin­da ku­ru­lan Özel Me­di­fe­ma Has­ta­ne­si, yak­la­sik 40 gün­dür hiz­met ve­ri­yor. 30 mil­yon li­ra­lik dev ya­ti­rim­la ku­ru­lan ve [&hellip]

Me­di­fe­ma, çevresini de kalkindiriyor

 30 mil­yon li­ra­lik Özel Me­di­fe­ma Has­ta­ne­si, böl­ge­ye de bü­yük bir ge­ti­ri sag­la­di. 50 ki­si is­tih­dam edil­di­gi gi­bi Ay­ran­ci­lar­’in ge­li­si­mi­ne de bü­yük kat­ki su­nan has­ta­ne, bü­yük il­gi gö­rü­yor.

­BAL­ÇO­VA Özel Ömür Tip Mer­ke­zi ile Bu­ca Özel Do­ruk Tip Mer­ke­zi’­nin or­tak­li­gin­da ku­ru­lan Özel Me­di­fe­ma Has­ta­ne­si, yak­la­sik 40 gün­dür hiz­met ve­ri­yor. 30 mil­yon li­ra­lik dev ya­ti­rim­la ku­ru­lan ve Iz­mir­’in en bü­yük 3. özel has­ta­ne­si ol­ma özel­li­gi­ne sa­hip olan Me­di­fe­ma, böl­ge­de­ki sag­lik prob­le­mi­ni çöz­dü­gü gi­bi Ay­ran­ci­lar ve Tor­ba­li’­nin ge­li­si­mi­ne de kat­ki sag­li­yor. Tor­ba­li ve Ay­ran­ci­lar’­dan yak­la­sik 50 ki­si­ye is­tih­dam sag­la­yan has­ta­ne, bir­çok isi­ni de il­çe­de­ki es­na­fa yap­ti­ri­yor. Ay­ran­ci­lar’­da ya­ti­rim­la­rin hiz­lan­ma­si­ni sag­la­yan Me­di­fe­ma’­nin çev­re­sin­de açi­lan is­let­me­le­rin sa­yi­sin­da da ar­tis ya­sa­ni­yor. Ay­ran­ci­lar­’in ge­li­si­mi­ne bü­yük bir kat­ki sag­la­yan Me­di­fe­ma, nü­fu­sun art­ma­sin­da da ol­duk­ça önem­li bir rol oy­nu­yor.

­TOR­BA­LI’­DAN 50 KI­SI IS­TIH­DAM EDIL­DI
2 yil ön­ce te­me­li ati­lan has­ta­ne­nin ya­pi­mi bü­yük bir hiz­la ta­mam­lan­di. 7 bin 500 met­re­ka­re­lik bir ala­na ku­ru­lan has­ta­ne­nin ya­pi­min­da, 600 ton de­mir kul­la­nil­di ve 5 bin met­re­küp be­ton dö­kül­dü. 18 ay gi­bi ki­sa bir sü­re içe­ri­sin­de ta­mam­la­nan has­ta­ne, sag­lik ala­nin­da bir­çok hiz­me­ti ve­re­cek. Po­lik­li­nik­ler­de 23 dok­tor, acil ser­vis­te de 5 pra­tis­yen he­kim gö­rev ya­pi­yor. Dev has­ta­ne­de top­lam­da 155 per­so­nel hiz­met ve­ri­yor. 63 ya­tak­li has­ta­ne­nin acil ser­vi­sin­de ise 12 ya­tak bu­lu­nu­yor. Ilk etap­ta top­lam 75 ya­tak­li ola­rak hiz­met ve­re­cek olan Özel Me­di­fe­ma Has­ta­ne­si’­nin ya­tak sa­yi­si art­ti­ri­la­cak. 63 olan ya­tak sa­yi­si ka­de­me­li ola­rak 104­’e ka­dar yük­sel­ti­le­cek. 155 per­so­ne­lin 50 ta­ne­si Tor­ba­li ve Ay­ran­ci­lar’­dan te­min edil­di.

­HAS­TA SER­VI­SI ILE HAS­TA­LAR TA­SI­NI­YOR
­BAL­ÇO­VA Özel Ömür Tip Mer­ke­zi ile Bu­ca Özel Do­ruk Tip Mer­ke­zi’­nin sa­hip­le­ri Fa­tih In­mez ve Mer­yem­A­li Yi­git, bü­tün ya­ti­rim­la­ri­ni tek ça­ti al­tin­da bir­les­tir­di. 30 mil­yon li­ra­ya mal olan Özel Me­di­fe­ma Has­ta­ne­si, 40 gün­dür hiz­met ve­ri­yor. Ge­nis ko­ri­dor, po­lik­li­nik ve bek­le­me sa­lon­la­ri­nin ya­ni si­ra, has­ta oda­la­ri bir ve iki­ser ki­si­lik ola­rak ta­sar­lan­di. Has­ta oda­la­rin­da has­ta­lar için her sey en in­ce ay­rin­ti­si­na ka­dar dü­sü­nü­lür­ken, ya­tak­lar ise 4 mo­to­ra sa­hip. 4 kat­li has­ta­ne­de her tür­lü ame­li­yat ya­pi­la­bi­li­yor. Has­ta­ne bün­ye­sin­de 11 ye­tis­kin yo­gun ba­kim ya­ta­gi, 9 ta­ne de ye­ni do­gan yo­gun ba­kim ku­vö­zü bu­lu­nu­yor. Has­ta­ne­de ay­ri­ca 4 ta­ne de ame­li­yat­ha­ne bu­lu­nu­yor. Uc­ret­siz has­ta ser­vi­si bas­lar­ken, Ti­re, Öde­mis, Ba­yin­dir ve Men­de­res­’e de ser­vis gön­de­ri­li­yor. Tor­ba­li’­da Ya­zi­ba­si, Kus­çu­bu­run, Pan­car ve Ka­ra­ku­yu’­dan da ser­vis­le has­ta ge­ti­ri­li­yor.

­HAS­TA­LAR MEM­NUN AY­RI­LI­YOR

­GUN­LUK or­ta­la­ma 500 has­ta­nin te­da­vi gör­dü­gü has­ta­ne, ad­li va­ka­la­ra da anin­da mü­da­ha­le edi­yor. Bu sa­ye­de, Ay­ran­ci­lar ve çev­re­sin­de ya­sa­nan ad­li olay­lar, is ve tra­fik ka­za­la­rin­da ya­pi­lan hiz­li mü­da­ha­le­ler ile ölüm­le­rin ve sa­kat­lan­ma­la­rin da önü­ne ge­çi­li­yor. Ka­din do­gum ve göz po­lik­li­ni­gi bas­ta ol­mak üze­re bü­tün po­lik­li­nik­ler bü­yük il­gi gö­rü­yor. Iz­mir­’in en bü­yük özel has­ta­ne­le­rin­den olan Me­di­fe­ma sa­ye­sin­de, Tor­ba­li­li­la­rin ame­li­yat ve di­ger sag­lik hiz­met­le­ri için Iz­mir­’e git­me­si­ne ge­rek kal­ma­di. Tam do­na­nim­li has­ta­ne­de ma­mog­ra­fi, MR, rad­yo­lo­ji gö­rün­tü­le­me üni­te­si, to­mog­ra­fi ve di­ji­tal rönt­gen ci­ha­zi gi­bi ci­haz­lar da hiz­met ve­ri­yor.

­“AY­RAN­CI­LAR BI­ZI SA­HIP­LEN­DI”
­AY­RAN­CI­LAR­’IN ge­lis­mek­te olan bir böl­ge ol­du­gu­nu ifa­de eden Fa­tih In­mez, has­ta­ne ile ya­pi­lan in­sa­at sa­yi­sin­da da ar­tis bu­lun­du­gu­nu be­lirt­ti. Me­di­fe­ma’­nin Ay­ran­ci­lar­’in iti­ci bir gü­cü ol­du­gu­nu di­le ge­ti­ren In­mez, “Me­di­fe­ma Ay­ran­ci­lar­’i ge­lis­ti­rir­se, Ay­ran­ci­lar’­da Me­di­fe­ma’­yi ge­lis­ti­rir. Per­so­ne­li­miz böl­ge­ye ta­sin­ma­ya bas­la­di. Ben da­hi böl­ge­den ev ba­ki­yo­rum. Ay­ran­ci­lar hal­ki has­ta­ne­mi­zi sa­hip­len­di an­cak Tor­ba­li­li­lar su an­da tem­kin­li ba­ki­yor. Su an­da bi­zi test edi­yor­lar. In­sa­nin sag­lik­ta gü­ven duy­ma­si ge­re­ki­yor. Biz de bu gü­ve­ni ve­ri­yo­ruz. Sü­rek­li ola­rak ken­di­mi­zi ge­lis­ti­ri­yo­ruz. Çok iyi bir kad­ro olus­tur­duk. Teç­hi­zat yö­nün­den Iz­mir­’in sa­yi­li has­ta­ne­le­rin­den bi­ri­yiz. Yö­ne­tim ola­rak gi­di­sat­tan mem­nu­nuz” diye konustu