Meclis'ten 3 müjde

Ilçedeki sanayicinin kâbusu haline gelen ‘Imar sorunu', 'Hastane arazisinin onaylanmasi' ve 'Yeni çöp alaninin Menemen olarak belirlenmesine' oy birligi ile kabul edildi ISTANBUL, Kocaeli, Bursa ve Izmir’den sonra Türkiye’de en çok vergi ödeyen Torbali’nin ödedigi verginin ilçeye hizmet olarak dönememesi isyana neden oluyor. 1 yilda 13 katrilyon vergi ödeyen ve bu alanda 'Sampiyon' sifati bulunan [&hellip]

Meclis'ten 3 müjde

Ilçedeki sanayicinin kâbusu haline gelen ‘Imar sorunu”, “Hastane arazisinin onaylanmasi” ve “Yeni çöp alaninin Menemen olarak belirlenmesine” oy birligi ile kabul edildi

ISTANBUL, Kocaeli, Bursa ve Izmir’den sonra Türkiye’de en çok vergi ödeyen Torbali’nin ödedigi verginin ilçeye hizmet olarak dönememesi isyana neden oluyor. 1 yilda 13 katrilyon vergi ödeyen ve bu alanda “Sampiyon” sifati bulunan Torbali’nin egitim, saglik ve sanayi alaninda hak ettigi hizmetleri alamamasina gösterilen tepki adresine ulasmaya basladi. TTO Meclis Baskani Abdulvahap Olgun’un 13 milyar lira vergi ödedik ama ne hastalarimizin bakilacagi hastane, ne liselilerimizin okuyacagi bina, ne de ölülerimizin gömülecegi bir mezarligi var. Bize en yakin Tire ilçesi bile 90 milyon lira vergi öderken egitim, saglik ve sosyal açidan bizden daha iyi durumda” seklindeki isyani ile gündeme gelen Torbali’ya, Izmir Büyüksehir Belediye Meclisinden ilçeye 3 müjde geldi. Ilçedeki sanayicinin kâbusu haline gelen ‘Imar sorunu”, “Hastane arazisinin onaylanmasi” ve “Yeni çöp alaninin Torbali olmamasi” kararlari oy birligi ile kabul edildi.

1IMAR SORUNU KALKIYOR

Yazibasi, Pancar, Karakuyu, ve Subasi’da sanayicilerin yeni yatirim yapmasini engelleyen “imar sorunu” gideriliyor. Tarim Bakanligi ve Büyüksehir’in sorumluluk alaninda olan bu sorunun giderilmesi için ilk adim atildi. Büyüksehir Meclisi’nde “Her ne kadar tarim alani ise de kamu yarari gözetilerek sanayi alanina dönüstürülebilir” karari alindi. Oy birligi ile alinan bu karar, “Tavsiye karari” olarak Izmir Valiligi’ne gönderilecek. Idare heyetinin onaylamasi ile bölge yeniden yatirimlara açilacak. Bu sorunun giderilmesi ile bölgede yeni kurulacak 300 fabrikada yaklasik 10 bin kisi istihdam sansi bulacak.

2HASTANE ARSASI TAMAM

ILÇENIN bir diger en önemli eksiklerinden olan Hastane ihtiyaci da gün geçtikçe tepkiye neden oluyor. Torbali,  son 15 yildir hastane ihtiyacini, son 10 yildir da “Hastanenin temeli ne zaman atilacak” sorusunu konusuyor. Yeni hastane arsasi olarak belirlenen alanin uzun zamandir beklenen plan degisikligi önceki gün Meclis’ten geçti. Torbali Orman Fidanligi’ndaki arsanin plan degisikligi ve Saglik Bakanligi’na devri oy birligi ile kabul edildi. Aski süresinin dolmasinin ardindan Hastane yapimi için resmen start verilecek.

3ÇÖP MENEMEN’E GIDIYOR

Torbali’nin son 1 yildir en çok isyan ettigi konulardan olan, yeni çöp tesisi olarak Taskesik’in seçilmesi karari da tamamen rafa kaldirildi. Geçtigimiz haftalarda yaptigi açiklamada, yeni çöp alani belirlenen Torbali’ya bagli Taskesik’in zeminin proje için uygun olmadigini açiklayan Büyüksehir Belediye Baskani Aziz Kocaoglu’nun bu karari Meclis’te de gündeme geldi. Izmir Büyüksehir Meclisi’nde  “Kati Atik Degerlendirme Tesisi”nin projesinin görüsülmesi sirasinda Torbali’dan kesin olarak vazgeçildigi, tesis için Menemen gündeme geldi.