Mesleki egitim zirvesi

Ilçede meslek liselerini gelistirmek amaciyla kurulan kurul, önceki gün bir toplanti gerçeklestirdi. Kurul üyeleri meslek liselerini ülke gelecegi açisindan çok önemli buldu. TORBALI'DA mesleki egitimi yükseltmek, mevcut basarilari daha da artirmak amaciyla kurulan kurul önceki gün Ticaret Odasi Konferans Salonu'nda bir araya geldi. Torbali Belediyesi, Ticaret Odasi, Esnaf ve Sanatkârlar Odasi, ISKUR, Dokuz Eylül Torbali [&hellip]

Mesleki egitim zirvesi

Ilçede meslek liselerini gelistirmek amaciyla kurulan kurul, önceki gün bir toplanti gerçeklestirdi. Kurul üyeleri meslek liselerini ülke gelecegi açisindan çok önemli buldu.

TORBALI’DA mesleki egitimi yükseltmek, mevcut basarilari daha da artirmak amaciyla kurulan kurul önceki gün Ticaret Odasi Konferans Salonu’nda bir araya geldi. Torbali Belediyesi, Ticaret Odasi, Esnaf ve Sanatkârlar Odasi, ISKUR, Dokuz Eylül Torbali MYO, Milli Egitim ve ilçede hizmet verem mesleki ve teknik liselerden temsilcilerinin katildigi toplanti oldukça verimli geçti. Mesleki ve Teknik Egitimde Tanitim ve Yönlendirme toplantisi görüs ve önerilerle basladi.

SANAYI, OKUL ISBIRLIGI

Gittikçe sanayi devi haline gelen Torbali ve ülke için önemli bir konuma sahip olan meslek liselerinin gelisimi ve öneminin artirilmasi amaciyla dün ilçede oldukça verimli bir toplanti gerçeklesti. Toplantida meslek liselerini tercih eden ögrencilerin toplum tarafindan basarisiz ögrenciler olarak nitelendirildigi, ancak bu ögrencilerin nitelendirildigi gibi basarisiz degil kabiliyeti yüksek ögrenciler oldugu vurgulandi. Ulke ekonomisi ve gelisimi açisindan mesleki egitimlerin çok önemli oldugunu vurgulayan kurul, bunu saglamak için neler yapilacagi konusunda görüs alisverisinde bulundu. Toplantida Milli Egitim Müdürü Cafer Tosun “Ben de meslek lisesi mezunuyum. Her gencin üniversite egitimi almasi her seyden önce gerçekçi degildir. Batili ülkelerde de bu böyledir. Universite mezunlarina da meslek lisesi mezunlarina da bu toplumun çok ihtiyaci vardir” diye belirtti. Ayrica kurul, okullarin sanayi ile is birligi içerisinde olmasi gerektigini ifade etti.

MESLEK LISELERI ÇOK ÖNEMLI

Toplantida söz alan Dokuz Eylül Universitesi Torbali MYO temsilcisi Ramazan Hacimustafaoglu, “Kalkinmis ve refah düzeyini yakalamis bir Türkiye’nin gelecegi, egitimden ve bilgiyle donanmis genç nesillerin yetistirilmesinden geçer. Bunda da mesleki egitimin payi oldukça büyük.Gençlerin mesleki teknik egitime yönlendirilmesi gerekir. Böylelikle yetistirilecek nitelikli isgücünün ekonomiye kazandirilmasi saglanmis olur. Nitelikli mesleki teknik egitim alinarak sanayi, bilisim ve hizmet sektörlerinde istihdam saglanmis olur.Genel lise ögrencileri, ögrenimleri sirasinda bir mesleki beceri edinememektedirler. Universiteye giremeyen genel lise mezunu issizlikle yüz yüze kalir. Meslek lisesi ögrencileri ise teknik bilgi ve becerilere sahip ara eleman veya teknisyen olabilirler. Ayrica eger isterlerse kendi alanlarinda yüksek ögretime de devam edebilirler.” diye belirtti. Ibrahim DANIS