MHP ile HDP kafa kafaya

Dün yapılan milletvekili seçimlerinde en ilginç sonuç MHP ile HDP arasında çıktı. İki partinin Torbalı sonuçlarına göre, MHP ve HDP’nin oy oranları hemen hemen eşit çıktı. MHP, 14 bin 693 oy alırken, HDP ise 14 bin 070 oy alarak büyük bir başarı elde etti. Yüzde 15’lik oy oranına sahip olan parti, yarışı kafa kafaya bitirdi. [&hellip]

MHP ile HDP kafa kafaya

Dün yapılan milletvekili seçimlerinde en ilginç sonuç MHP ile HDP arasında çıktı. İki partinin Torbalı sonuçlarına göre, MHP ve HDP’nin oy oranları hemen hemen eşit çıktı. MHP, 14 bin 693 oy alırken, HDP ise 14 bin 070 oy alarak büyük bir başarı elde etti. Yüzde 15’lik oy oranına sahip olan parti, yarışı kafa kafaya bitirdi. İlk kez genel seçimlere parti olarak katılan Halkların Demokratik Partisi (HDP), yüzde 10’luk barajı aşarak meclise girmeyi başardı. 3 yıl önce kurulan ve 2014 Cumhurbaşkanlığı Seçimleri’ne katılarak yüzde 9.76 oy oranı alarak bir ilki gerçekleştiren HDP, milletvekili seçimlerinden de zaferle ayrıldı. Dün yapılan genel seçimlerinde HDP, Torbalı’da oylarını yüzde 200 arttırdı. HDP İlçe Eş Başkanları Asiye Başkan ve İlyas Aras, “Barajları aştık ve artık meclise parti olarak girmeyi başardık. Bizleri bu süreçte destekleyen ve her zaman yanımızda olan tüm dostlarımıza teşekkürlerimizi sunuyoruz. Artık Türkiye için yeni bir süreç başlamıştır” şeklinde konuştu.

“GENÇ ADAYA RAĞMEN DESTEK BULAMADIK”

Seçim sonuçlarını gazetemize değerlendiren MHP İlçe Başkanı Yurdadoğ Mutlu, beklenmedik bir oy oranı aldıklarını ifade etti. MHP’nin adayı Halit Dalgıç açıklama yapmadı. Genelde ve yerelde aldıkları oy oranı nedeniyle herkese teşekkürlerini sunan Mutlu, “Alınan sonuçlardan kendimizde hata arıyoruz. Halkımıza gerektiği kadar ulaşamadığımız için gönlümüzden geçen oyu alamadık. Torbalılı genç milletvekili adayı çıkarmamıza rağmen destek istenilen oranda olmadı. Türkiye adına hayırlı olsun. Bu süreçten sonra nasıl bir yol izleyeceğiz ve nasıl çalışmalar yapılacak önümüzdeki günlerde hep birlikte göreceğiz” şeklinde konuştu.