MHP IZMIR IL TESKILATI SON NOKTAYI KOYDU: Çakicioglu aday olamaz!

MHP Teskilat Islerinden Sorumlu Izmir Il Baskan Yardimcisi Sait Sanli, ertelenen Torbali Ilçe Kongresi ve Ilçe Baskani Çakicioglu’nun istifa etmesine neden olan krizi anlatti. Sanli, Çakicioglu'nun aday olamayacagini söyledi. MILLIYETÇI Hareket Partisi (MHP) Torbali Ilçe Kongresi’nin ertelenmesi ve mevcut Ilçe Baskani Seref Çakicioglu’nun istifa etmesiyle sonuçlanan kriz devam ediyor. Geçtigimiz hafta gazetemize açiklama yapan Il [&hellip]

MHP IZMIR IL TESKILATI SON NOKTAYI KOYDU: Çakicioglu aday olamaz!

MHP Teskilat Islerinden Sorumlu Izmir Il Baskan Yardimcisi Sait Sanli, ertelenen Torbali Ilçe Kongresi ve Ilçe Baskani Çakicioglu’nun istifa etmesine neden olan krizi anlatti. Sanli, Çakicioglu’nun aday olamayacagini söyledi.

MILLIYETÇI Hareket Partisi (MHP) Torbali Ilçe Kongresi’nin ertelenmesi ve mevcut Ilçe Baskani Seref Çakicioglu’nun istifa etmesiyle sonuçlanan kriz devam ediyor. Geçtigimiz hafta gazetemize açiklama yapan Il Baskan Yardimcisi Serdar Seçkin, Çakicioglu’nun aday olmasinin mümkün olmadigini belirtmis, açiklamalari ilçe kamuoyunda genis yanki uyandirmisti. Benzer açiklamalar, dün Teskilatlardan Sorumlu Il Baskan Yardimcisi Sayit Sanli’dan geldi. Sanli, “Ulkücülerin en önemli vasiflarindan biri de sorumluluk sahibi olmak ve emanete ihanet etmemektir. Bunlari yapana da Milliyetçi Hareketin mensuplarinin bakis açisi bellidir” ifadelerini kullandi.

 DEGISIKLIK TESPIT ETTIK

Sayit Sanli dün yazili bir basin açiklamasi yapti ve haftalardir süren krizi su sözlerle anlatti: “3 tane aday vardi. Bu üç adaydan mevcut ilçe baskani Seref Çakicioglu, daha önceki belediye baskan adayimiz Yurdadog Mutlu, mevcut teskilatta ikinci baskanlik yapan Teskilatlardan Sorumlu Ilçe Baskan Yardimcisi Ertan Un. Uçü de aday olacagi yönünde talepte bulundular. Biz de kendilerine üye sayisi siyasi partiler kanunundaki tüzügümüzdeki usül ve esaslar çerçevesinde 400’ün üzerinde üye sayisina sahip olduklari için delege seçimi yapilmasi gerekiyordu. Biz bu arkadaslarimiza üçünüz bir araya gelin, birer tane de arkadas alin, ilden de 3 tane gözetlemci olan il baskan yardimcilarimizi gönderdik. Onlarin gözetiminde 400 tane delege üzerinde mutabakata varildi. Bir nüshasi birinde, digeri birin de islak imzali asli ise görevi yürütmeye devam eden Çakicioglu’na teslim edildi. Yapilan incelemede ortak mutabakata varilan listenin disina çikarak 30’un üzerinde ismi degistirdigini tespit ettik. Adaletsiz bir yaris olacakti” dedi.

ADAY OLMASINA MUSADE ETMEYIZ

Yapilanin dogru bir davranis olmadigini ifade eden Sanli, “Kendisine verilen listede oynama yaptigi için arkadasimizin istifasini istedik ve aldik. Su an MHP Ilçe Sekreterimiz Hamit Soytürk ilçe baskanligina vekalet ediyor. Kongre sürecini o yürütecek. Kongreyi, 24 Ocak’ta yapmayi planliyoruz. Arkadasimizi rencide etmeme adina resmi evrakta oynama yaptigi için ‘bunca yillik hizmetin var, istifani ver aday olmazsan sikinti olmaz’ dedik.Çakicioglu’na parti tüzügümüze mugayir davrandigi, siyasi partiler kanununa muhalefet ettigi ve ülkücü terbiyeye karsi yaptiginin büyük bir yanlis oldugu ifade edilmis ve istifa etmesi ile birlikte aday olmamasi konusunda gerekli tavsiyelerde bulunulmustur. Ama arkadasimiz aday olacagini söylüyormus. Eger böyle bir sey yapmaya kalkarsa bizde disiplin mekanizmasini isleterek arkadasimizin adayligina müsaade etmeyecegiz. Ortak alinan bir karara uymadi. Yaptigi dogru bir davranis degil” diye konustu.

Kimse seçme ve seçilme hakkimi elimden alamaz

3 Ocak’ta yapilmasi planlanan kongrede en iddiali adaylardan biri olan, ancak kongrenin ertelenmesiyle istifa eden Seref Çakicioglu, 24 Ocak’ta yapilacak kongre için adayliginibir kez daha açikladi. Il Teskilati’nin “tüzük geregi aday olamaz” açiklamalarina ragmen adayliginin sürdügünü söyleyen Çakicioglu, “Hiç kimse seçme ve seçilme hakkimi ellimden alamaz. Bana suç isledigime dair elime ulasmis yazili bir tebligat yok. Kaldiki bana isnat edilen hiçbir suçlamayi kabul etmiyorum” dedi.

 LISTEYI DEGISTIRMEDIM

Listelerde tahribat yaptigi yönündeki suçlamalari da kabul etmeyen Çakicioglu, “Ben ne listeyi ne de tek bir ismi degistirmedim. Bunu Genel Merkeze de ilettim. Sadece yazim hatasindan kaynaklanan harf hatalari oldu. Bu da bizim acemiligimizden kaynaklandi. ,ortada bir art niyet olmadigini büyüklerimize ilettim. Adayligim sürüyor. Bu kongrenin demokrasinin isletildigi ve herkesin vicdanen rahat olabilecegi iradenin vesayet altina alinmadan, adaylarin haklarini kullanacagi sölen havasinda olacagi inancim tam. Delege iradesinin ön planda oldugu birlestirici bütüncül katilimin sonucunda çikacak seçilmis ilçe baskaniyla daha büyük daha basarili iktidara yürüyen yönetim kadrosunun görev alacaginin inancim tamdir. Bizler ekip olarak var gücümüzle hazirlandigimiz kongremizden yüce Allah’imin izni tabanimizin ve delegemizin yogun destegi ile seçme, seçilme hakkimizi kullanarak yönetim kadromuzla is basina gelecegiz” dedi.