MHP'den tepki

Belediye Başkanı İsmail Uygur'un vefatının ardından belediye meclisinde gerçekleşen seçimde CHP yönetiminin meclis üyelerinden nüfus kimlikli oy fotoğrafı istemesi ilçede büyük yankı uyandırdı. Konuyla ilgili bir basın açıklaması gerçekleştiren MHP Torbalı İlçe Başkanı Veli Kaçar 'Bugün hak yiyenler, yarın Torbalı'yı da yer bitirir' dedi

MHP'den tepki

MİLLİYETÇİ Hareket Partisi Torbalı İlçe Başkanı Veli Kaçar, skandallarla Türkiye gündemine oturan Torbalı Belediyesi seçimi hakkında yaptığı basın açıklamasında, “Kıymetli Torbalılı hemşehrilerim, hepinizin bildiği üzere Belediye Başkanımız İsmail Uygur’un vefatı üzerine, belediye meclisimiz yeni bir belediye başkanı seçmek için toplandı. Öncelikle İsmail Uygur’a bir kez daha Allah’tan rahmet, CHP camiasına baş sağlığı diliyorum. Biz de Milliyetçi Hareket Partisi grubu ve Cumhur İttifakı olarak belediye meclis toplantımıza katıldık. Belediyemizin meclis üyeleri ilk turda oyunu kullandı ve bir oy farkla CHP belediye başkan adayı öne geçti. CHP’nin üst kademesindeki yöneticiler meclis üyelerine baskı yapıp fotoğrafla kanıtlı oy kullanmasını istediler. Bu ne akla, ne mantığa, ne de vicdana sığmaktadır” dedi.
“TORBALI İÇİN UTANÇ VESİLESİDİR”
BAŞKAN Kaçar açıklamasının devamında, “Bugün kendi çıkarları için demokrasiyi ayaklar altına alanlar, hukukun üstünlüğünü tanımayanlar, hak yiyenler, yarın Torbalı’yı da yer bitirir; bir de yüzümüze pişkin pişkin bakarlar. Bizim gördüğümüz gibi seçimde yaşananları gören ve müdahale etme yetkisi olduğu halde müdahale etmeyerek göz yuman Divan Kurulu da suç işlemiştir. Hakkaniyetten uzak, tamamen taraflı ve hukuksuz bir seçim gerçekleştirdikleri için Divan Kurulu’nu da şiddetle kınıyorum. Demokrasiye ve hukukun üstünlüğüne inanan bizler, demokrasiyi yok sayanları buradan uyarıyor; bu utanç vesilesi olayın düzeltilmesi için gerekli tüm adımları atacağımızı buradan kamuoyuna bildiriyorum” ifadelerini kullandı.