Misir boy verdi
Misira su verilmeye baslandi. Bir ay içerisinde hasat edilmeye baslanacak olan bu ürün köylülerin can simidi. Alim fiyati açiklanmayan misir için çiftçiler merakli bekleyis içinde TARIM cenneti Torbali’da çiftçiler yaz mevsimine girdigimiz su günlerde hummali bir çalisma içine girdi, misir üreticileri ise gün sayiyor. Silajlik misirlar boy verirken, çiftçiler ürünlere su vermeye basladi. Silajlik ve [&hellip]
Misira su verilmeye baslandi. Bir ay içerisinde hasat edilmeye baslanacak olan bu ürün köylülerin can simidi. Alim fiyati açiklanmayan misir için çiftçiler merakli bekleyis içinde
TARIM cenneti Torbali’da çiftçiler yaz mevsimine girdigimiz su günlerde hummali bir çalisma içine girdi, misir üreticileri ise gün sayiyor. Silajlik misirlar boy verirken, çiftçiler ürünlere su vermeye basladi. Silajlik ve danelik olarak ekilen misirda ise rakamlar oldukça yüksek. Kayitlara göre 36 bin 974 dekar alana, 632 çiftçi tarafindan misir ekilecegi ögrenildi. Beyannamelerin devam ettigini söyleyen Torbali Ziraat Odasi yetkilileri, bu sayilarin yükselebilecegi görüsünde. Bu yilin bereketli geçmesini ümit eden üreticiler, misiri agirlikli olarak hayvan yemi olarak kullaniyor.
URETIMI ARTIYOR
VERIMLI tarim arazileri ile ön plana çikan Torbali’da 550 bin hektar araziden 313 bini tarim amaçli kullaniliyor. Akdeniz iklimine uygun her türlü ürünün yetistirildigi ovada, yüzde 48 oraninda sebze yetistiriciligi yapiliyor. Sebze üretiminde yüzde 23 ile birinciligi alan zeytini, yüzde 20 ile meyve üreticiligi takip ediyor. Ilçe tariminin büyük çogunlugu sulu tarim seklinde yapiliyor. Torbali Ovasi’nda 3 mevsim ürün elde ediliyor. Misir, geçtigimiz yil tam 76 bin dekarlik alana ekilirken, bu yil ise 36 bin 974 dekar alana ekildi. Girdi masraflari yüksek olan çiftçilerin bir diger ümidi ise mazot, gübre, ilaç gibi giderlerin fiyatlarinin düsmesi. Geçtigimiz yil ürünleri para etmeyen çiftçiler, bu yazi karli geçirebilmenin hesabini yapiyor ve birçok çiftçi ümidini misira baglamis durumda.
USLU: ÇIFTÇININ UMUDU MISIR
TORBALI Ziraat Odasi Baskani Murat Uslu ise bu yil fiyatlarin iyi olmasini beklediklerini, çiftçilerin umudunun misir oldugunu söyledi. Misir ekim alanlarinin her yil artis gösterdigini belirten Uslu, “Misirin ekim alani her yil fazlalasiyor. Beyanlar daha devam ediyor. Misir, çiftçinin birinci ürünü. Köylü, umudunu misra bagladi. Bu yil fiyatlar belli degil ama kilo fiyatinin 90 kurus olmasini bekliyoruz. Böyle olursa kurtarir ve çiftimiz rahat nefes alir. Geçtigimiz yil 60 kurus civarindaydi. Her seye zam oluyor ama ne yazik ki pamuk, misir ve bugday hep yerinde sayiyor” seklinde konustu.