Mo­to­sik­let ka­za­la­ri en çok ­KAV­SAK­LAR­DA YA­SA­NI­YOR

­Tor­ba­li Il­çe Em­ni­yet Mü­dür­lü­gü Tra­fik Ekip­le­ri, ha­va­la­rin isin­ma­siy­la bir­lik­te tra­fik­te sa­yi­la­ri ar­tan mo­to­sik­let sü­rü­cü­le­ri­ne dö­nük de­ne­tim­le­ri­ni sik­las­tir­di. Is­ta­tis­tik­le­re mo­to­sik­let ka­za­la­ri ge­nel­de kav­sak­lar­da olu­yor. ­TOR­BA­LI kent mer­ke­zin­de mo­to­sik­let­ler üze­rin­de ya­pi­lan de­ne­tim­ler­de, ev­ra­ki ve eh­li­ye­ti ek­sik olan sü­rü­cü­le­re ce­za yag­di. Is­ta­tis­tik­le­re gö­re ya­sa­nan tra­fik ka­za­la­ri­nin bü­yük bö­lü­mü Tor­ba­li Ke­mal­pa­sa Kav­sa­gi, Tor­ba­li­Ba­yin­dir Kav­sa­gi, Er­tug­rul Kav­sa­gi, Cum­hu­ri­yet Ma­hal­le­si, Tor­ba­li [&hellip]

Mo­to­sik­let ka­za­la­ri en çok ­KAV­SAK­LAR­DA YA­SA­NI­YOR

­Tor­ba­li Il­çe Em­ni­yet Mü­dür­lü­gü Tra­fik Ekip­le­ri, ha­va­la­rin isin­ma­siy­la bir­lik­te tra­fik­te sa­yi­la­ri ar­tan mo­to­sik­let sü­rü­cü­le­ri­ne dö­nük de­ne­tim­le­ri­ni sik­las­tir­di. Is­ta­tis­tik­le­re mo­to­sik­let ka­za­la­ri ge­nel­de kav­sak­lar­da olu­yor.

­TOR­BA­LI kent mer­ke­zin­de mo­to­sik­let­ler üze­rin­de ya­pi­lan de­ne­tim­ler­de, ev­ra­ki ve eh­li­ye­ti ek­sik olan sü­rü­cü­le­re ce­za yag­di. Is­ta­tis­tik­le­re gö­re ya­sa­nan tra­fik ka­za­la­ri­nin bü­yük bö­lü­mü Tor­ba­li Ke­mal­pa­sa Kav­sa­gi, Tor­ba­li­Ba­yin­dir Kav­sa­gi, Er­tug­rul Kav­sa­gi, Cum­hu­ri­yet Ma­hal­le­si, Tor­ba­li Ma­hal­le­si ve It­fa­i­ye Kav­sa­gi’n­da ya­sa­ni­yor. Tor­ba­li Em­ni­yet Mü­dür­lü­gü Tra­fik Ekip­le­ri, be­lir­li nok­ta­lar­da yap­ti­gi de­ne­tim­ler­de mo­to­sik­let sü­rü­cü­le­ri­nin A2 eh­li­yet­le­ri­nin olup ol­ma­di­gi­ni kont­rol et­ti. Ekip­ler, kont­rol­ler­de kask kul­lan­ma­yan mo­to­sik­let sü­rü­cü­le­ri­ni de af­fet­me­di. Tra­fik ekip­le­ri ya­pi­lan tes­pit­ler so­nu­cu ku­ral­la­ra uy­ma­yan mo­to­sik­let sü­rü­cü­le­ri­ne ce­zai is­lem uy­gu­lar­ken, mo­to­sik­let­le­ri de oto­par­ka çek­tir­di. Yet­ki­li­ler, mo­to­sik­let­ler üze­rin­de ya­pi­lan uy­gu­la­ma­la­rin de­vam ede­ce­gi­ni di­le ge­tir­di­ler. Asi­ri hiz ya­pan, eg­zo­zu­nu çi­ka­ra­rak gü­rül­tü kir­li­li­gi­ne yol açan ve çev­re yo­lun­da ya­ris ya­pan mo­to­sik­let­ler tra­fik­ten men edi­li­yor. Il­çe Em­ni­yet Mü­dür­lü­gü’n­den ya­pi­lan açik­la­ma­ya gö­re, geç­ti­gi­miz haf­ta 110 mo­to­sik­let dur­du­ru­lup kont­rol edil­di. Bun­lar­dan 57’­si­ne ce­zai is­lem uy­gu­lan­di, 17’­si ise tra­fik­ten men edil­di. 57 mo­to­sik­let sü­rü­cü­sü­ne 4 bin 876 li­ra ce­za ke­sil­di.

­EN ÇOK NE­RE­DE KA­ZA OLU­YOR?
­A­LI­NAN bil­gi­ye gö­re ka­za­la­rin bü­yük bir bö­lü­mü dik­kat­siz­lik­ten kay­nak­lan­di. Yet­ki­li­ler bu ko­nu­da va­tan­das­la­rin du­yar­li ol­ma­si ve dik­kat­li araç kul­lan­ma­si için de­ne­tim­ler­de uya­ri­lar­da bu­lun­mus­tu. Is­ta­tis­tik­le­re gö­re ya­sa­nan tra­fik ka­za­la­ri­nin bü­yük bö­lü­mü Tor­ba­li Ke­mal­pa­sa Kav­sa­gi, Tor­ba­li­Ba­yin­dir Kav­sa­gi, Er­tug­rul Kav­sa­gi, Cum­hu­ri­yet Ma­hal­le­si, Tor­ba­li Ma­hal­le­si ve It­fa­i­ye Kav­sa­gi’n­da ya­sa­ni­yor. De­net­le­me­ler hak­kin­da bil­gi ve­ren Em­ni­yet Mü­dür­lü­gü Yet­ki­li­le­ri, “Va­tan­das­la­ri­mi­zin can gü­ven­li­gi açi­sin­dan il­çe­miz için­de sik rast­la­nan kask­siz ve eh­li­yet­siz mo­to­sik­let sü­rü­cü­le­ri uya­ril­mak­ta­dir. Ama­ci­miz, il­çe­miz­de eh­li­yet­siz ve kask­siz mo­to­sik­let sü­rü­cü­sü bi­rak­ma­mak” de­di.