Mobilyacılar Torbalı'yı istemiyor

Mobilyacılar Torbalı'yı istemiyor

İzmir mobilya sektörüne daha çok katkı sağlaması amacıyla, Torbalı Karma ve Mobilya Organize Sanayi Bölgesi’nin büyütülmesine ilişkin karar 2023 yılında, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın imzasının ardından, Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı resmi yazısıyla tamamlanmıştı. Proje alanı İzmir Ticaret Odası, Ege Bölgesi Sanayi Odası ve Torbalı Ticaret Odası iştirakiyle projelendirilecekti. Mobilyacılar Odası İzmir Şube Başkanı Hasan Özkoparan bakanlıktan onay çıktığını, parselasyon işlemlerinin tamamlandığını ve alt yapı hizmetlerinin başladığını aktardı.

BAŞKAN KARŞI ÇIKTI

Mobilyacılar Odası İzmir Şube Başkanı Hasan Özkoparan, "Torbalı'ya yapılması planlanan projede, Karabağlar'daki mobilyacıların oraya taşınması ana hedef değil. Bu proje Torbalı OSB'ye ilave olarak gerçekleştirilen bir projedir. Geçtiğimiz yıl başlayan projenin bu yıl parselasyon işlemleri tamamlandı. Alt yapı çalışmaları ise başlatıldı. Karabağlar'daki esnafın Torbalı'ya taşınması çok zor. Taşınacak olanlar, Ticaret Odası'na bağlı kişilerdir. Ancak bizim esas ihtiyacımız olan şey Karabağlar'a sanayi bölgesi kurulmasıdır. Biz en yakın alana kurulacak sanayi bölgesi, İzmir'in mobilyacılıkta kalbi olan Karabağlar'ı kurtaracaktır. Çünkü bizlere sigorta şiketleri sigorta yapmıyor. Binalar çok eski. Birçok mobilyacı arkadaşımızın kış aylarında çok fazla canı yanıyor. Bu önceliklerin Torbalı'daki projelerden önce değerlendirilmesi gerekiyor" dedi.

"KARABAĞLAR'DA BOŞLUK OLUR"

Karabağlar'daki mevcut sanayi alanının Torbalı'ya taşınmasının neredeyse imkansız olduğunun tekrar altını çizen Özkoparan, "Taşımanın gerçekleşmesi durumunda Karabağlar'da boşluklar oluşacak. Ayrıca, Torbalı'da yapılacak mobilya projesine karşı değiliz. Aksine çevre dostu ve bölge için faydalı bir yatırım olarak görüyoruz. Ancak, 'Karabağlar'daki sanayinin Torbalı'ya taşınması' söylemleri mantıklı değil. Bu taşınma teknik olarak mümkün değil, en fazla birkaç firmanın şube açarak Torbalı'da faaliyet gösterebileceğini söyleyebilirim.” İfadelerini kullandı. Öte yandan, Karabağlar esnafı başta AK Parti İzmir Milletvekili Mahmut Atilla olmak üzere gerekli kurumların kararı yeniden değerlendirilmesi çağrısında bulundu.