Mobilyacilik okudu, resim ögretmenligi yapiyor
Universitede dekorasyon bölümü okuyan Salih Bakis'in hayati tanistigi bir resim ögretmeni sayesinde degisti. Hayallerindeki meslege kavusan Bakis, simdi Resim Ögretmenligi yapiyor. KONYA Endüstri Meslek Lisesi Mobilya Dekorasyon Bölümünü bitiren Salih Bakis'in hayati tanistigi bir resim ögretmeni sayesinde bastan sona degisti. Siki bir çalismanin ardindan Pamukkale Universitesi Resim Ögretmenligi'ni kazanan Bakis, azmi sayesinde yapmak istedigi meslege [&hellip]
Universitede dekorasyon bölümü okuyan Salih Bakis’in hayati tanistigi bir resim ögretmeni sayesinde degisti. Hayallerindeki meslege kavusan Bakis, simdi Resim Ögretmenligi yapiyor.
KONYA Endüstri Meslek Lisesi Mobilya Dekorasyon Bölümünü bitiren Salih Bakis’in hayati tanistigi bir resim ögretmeni sayesinde bastan sona degisti. Siki bir çalismanin ardindan Pamukkale Universitesi Resim Ögretmenligi’ni kazanan Bakis, azmi sayesinde yapmak istedigi meslege kavustu. Su anda Torbali Turuncu Sanat Merkezinde resim ögretmenligi yaparak ilçedeki bir çok ögrenciye ders veriyor. Kendisine ait sayisiz karakalem resim çalismalari bulunan Salih Bakis, ilginç hikâyesini gazetemizle paylasti.
RESIM ASKI ÖGRETMEN YAPTI
BAZEN insanin her istedigi olur ama yüreginin bir kösesinde hep yapmak istedigi bir sey buruk bir aci olarak kalir. Tu-runcu Sanat Merkezi’nde Re-sim Ögretmenligi yapan Salih Bakis da bu tür insanlardan sadece bir tanesi. 1997 yilinda Konya Endüstri Meslek Lisesi Mobilya Dekorasyon Bölümü-nden mezun olan Salih Bakis, daha sonra meslegi üzerine Aydin Adnan Menderes Universitesi Mobilya Dekorasyon Bölü-münü bitirdi. Çocuklugundan bu yana resim ögretmeni olmak isteyen Bakis’in hayati 2004 yilinda tanistigi resim ögretmeni Orhan Kara sayesinde degisti. Orhan Kara’dan resim dersleri almaya baslayan Salih Bakis, siki bir çalisma netice-sinde Pamukkale Resim Ögretmenligi’ni kazandi. Resim ögretmenliginden mezun olduktan sonra binlerce ögrenciyi üniversitelerin Güzel Sanatlar Fakültesine hazirladi. Su anda Torbali Turuncu Sanat Merkezi’nde resim ögretmenligi yapan Salih Bakis, ilçedeki yediden yetmise herkese resim dersi veriyor.
SANAT KUÇUK YASTA ASILANIR
SANATA karsi herkesi duyarli hale getirmek ve küçük yastan itibaren resmi sevdirmek gerektigini dile getiren Bakis: “Sanat; kisinin duygu ve düsüncelerini anlatabilmesi, yetenek ve yaraticiligin estetik ile birlestirilip belli bir seviyeye ulasmasi gerekir. Küçük yaslarda insanlara resim yapmayi sevdirmek gerekir. Insanlari olaylara farkli açilardan bakmalarini olani oldugu gibi kabullenmeyip, elestirel düsünme becerilerini gelistirmelerini saglamak gerekir. Sanatin hak ettigi yere gelmesi için bu tür egitimlerin verilmesi sarttir. Sanatsal merkezler oldugu sürece insanlar sanata ve hayata karsi daha olumlu bir tutum sergiler” dedi.
TORBALI SANATI SEVIYOR
TURUNCU Sanat Akademisinde üniversitelere ögrenci hazirladiklarini dile getiren Salih Bakis: “Universiteleri kazanmanin tek yolu ÖSS’den yüksek puan almak degildir. Belli bir puan ile gerektigi kadar resim çalismasi ile üniversitelerin güzel sanatlar fakültelerine girebilirler. Fakültelerin resim ögretmenligi, iç mimarlik, grafik tasarim, heykeltiras, moda tasarim gibi okuna bile-cek bölümler vardir. Unutulmamali ki özel yetenek sinavlari zorlu bir sinavdir. Geçmek ise zorlu bir çalisma gerektirir. Bununda yolu dogru bir egitimden geçer” dedi. Torbalililarin sanata çok merakli oldugunu dile getiren Bakis: “Ilçe halki sanata çok merakli. 6 yasindan 50 yasina kadar ögrencilerimiz var. Bu beni çok mutlu ediyor. Çünkü sanati seven ve sanata merakli insanlari gördükçe yaptiginiz isin hazzina variyorsunuz” dedi.