Müdürün yolunu kesip, okul istediler
Anadolu Ögretmen Lisesi ögrencileri, Ilçe Milli Egitim Müdürü Gündogdu’dan yeni bir bina yapilmasini istedi. Müdür, en kisa zamanda kampüs alanina okul yapilacagini söyledi ANADOLU Ögretmen Lisesinin önceki gün Nevruz kapsaminda düzenledigi kahvaltiya katilan Ilçe Milli Egitim Müdürü Ruhi Gündogdu, ögrencilerin soru bombardimanina yakalandi. Okulda sinif sayisinin yetersiz oldugunu ve gelecek seneye okula sigmayacaklari söyleyen ögrencilere Gündogdu: [&hellip]
Anadolu Ögretmen Lisesi ögrencileri, Ilçe Milli Egitim Müdürü Gündogdu’dan yeni bir bina yapilmasini istedi. Müdür, en kisa zamanda kampüs alanina okul yapilacagini söyledi
ANADOLU Ögretmen Lisesinin önceki gün Nevruz kapsaminda düzenledigi kahvaltiya katilan Ilçe Milli Egitim Müdürü Ruhi Gündogdu, ögrencilerin soru bombardimanina yakalandi. Okulda sinif sayisinin yetersiz oldugunu ve gelecek seneye okula sigmayacaklari söyleyen ögrencilere Gündogdu: “Merak etmeyin. Yakin zamanda kampüs alani olarak belirlenen alana okul yapilmasi planlaniyor. Siz de bu sikisikliktan kurutulup daha ferah bir ortamda çalisma yapacaksiniz” dedi. Çevre ilçelerdeki tüm Anadolu Ögretmen Liselerini geçebilecek potansiyele sahip olduklarini belirten Okul Müdürü Hasan Türkoglu da: “Tercih edilecek bir okul olacagiz. Su anda en büyük rakibimiz Tire. Izmir’in en iyisi olacagiz. Bu potansiyele sahibiz. Okula yurt da yapilinca daha çok tercih edilecegiz” dedi.
SORU YAGMURUNA TUTTULAR
KIZ Meslek Lisesinin TOKI tarafindan yapilan binaya geçmesinin ardindan bosalan ve eski tütün depolari olarak bilinen binada faaliyet gösteren Torbali Anadolu Ögretmen Lisesi, 20112012 egitim ögretim sezonuna 84 ögrenci ile basladi. 7 derslik bulunan okulda gelecek sene hem ögrenci mevcudunun artmasi hem de derslik sayisinin az olmasindan dolayi sikisiklik yasanacagi belirtiliyor. Önceki gün düzenledikleri kahvaltida okul idarecilerini agirlayan Anadolu Ögretmen Lisesinin kiz ögrencileri, Ilçe Milli Egitim Müdürü Ruhi Gündogdu’yu çikmak üzereyken yakaladi. Gündogdu’yu soru yagmuruna tutan ögrenciler, okullari için yeni binanin ne zaman ve nereye yapilacagini sordu. Kizlar: “Okulumuzun durumunu biliyorsunuz. Bu sene idare ediliyor ama seneye ve gelecek senelerde buraya sigmayacagiz. Bunun için çalisma yapiliyor mu? Yeni okulumuz nereye yapilacak? Bizler ne zaman yeni okulda ögrenim görecegiz? Torbali’ya yeni bir Anadolu Ögretmen Lisesi istiyoruz” dediler.
OKUL DA YAPILACAK YURT DA
ÖGRENCILERIN ardi arkasina soru sormasi sonucu açiklama yapan Ilçe Milli Egitim Müdürü Ruhi Gündogdu ise: ‘Egitim kampüsü’ projesini anlatti. Il Milli Egitim Müdürlügünün Ertugrul Mahallesi’nde 170 dönümlük arsaya dev egitim kampüsü kurmayi hedefledigini anlatan Gündogdu; kampusta anaokulu, ilkögretim, ortaögretim kurumlari, spor salonlari, sosyal etkinliklerin yapilacagi faaliyet alanlari ile ögrenci yurtlari bulunacagini söyledi. Gündogdu: “Ulastirma, Denizcilik ve Haberlesme Bakanligina ait arazinin Milli Egitim’e devredilmesi halinde proje burada hayata geçirilebilir. Olumlu cevap gelirse Torbali’da yasanan okul sikintisi çözülmüs olur” seklinde konustu. Ruhi Gündogdu ögrencilerin diger sorularina da tek tek cevap verdi.