Muhtarlar maaşlarına adaletsizlik tepkisi

Önceki gün Beştepe'de muhtarlarla buluşan Cumhurbaşkanı Erdoğan, muhtar maaşlarının asgari ücret seviyesine çıkarıldığını ifade etmişti. Erdoğan'ın açıklamalarının ardından Torbalılı muhtarlar kararın adaletli olmadığını öne sürdü

Muhtarlar maaşlarına adaletsizlik tepkisi

Önceki gün Beştepe’de muhtarlarla buluşan Cumhurbaşkanı Erdoğan, muhtar maaşlarının asgari ücret seviyesine çıkarıldığını ifade etmişti. Erdoğan’ın açıklamalarının ardından Torbalılı muhtarlar kararın adaletli olmadığını öne sürdü. Torbalılı muhtarlar, Erdoğan’ın açıklamalarını mutlulukla karşıladıklarını ifade etseler de yeterince adaletli bir karar olmadığını savundular. Torbalı’nın mahallelerinin nüfusları arasında ciddi uçurumlar olduğunu ifade eden muhtarlar, 20 bin nüfuslu bir mahallenin muhtarı ile 200 nüfuslu bir mahallenin muhtarının iş yükünün aynı olmadığının altını çizdiler.

“EMEĞİMİZİN KARŞILIĞINI ADİL BİR BİÇİMDE ALMAK İSTERİZ”

Konuya ilişkin torgazete.com’a konuşan muhtarlar, “Muhtar maaşlarına yapılan zammı memnuniyetle karşılamış olsak da çok adaletli bir karar olduğunu söyleyemeyiz. Örneğin bizim mahallemizin 20 binin üzerinde nüfusu var. Dolayısıyla iş yükümüz hayli fazla. Torbalı’nın mahallelerinin nüfusları arasında ciddi farklılıklar bulunuyor. Şöyle ki 200 nüfusu olan bir kırsal mahallenin muhtarı ile bizim iş yükümüzün aynı olduğu söylenebilir mi? Adalet bunun neresinde. Biz bir hizmet için göreve geliyoruz ancak verdiğimiz bir de emek var. Bunun karşılığını adil bir biçimde almak isteriz.” İfadelerini kullandılar.