Murat Müdür’den Bahçeşehir’e ziyaret

Torbalı İlçe Emniyet Müdürü Muhittin Murat Yener, Bahçeşehir Koleji Torbalı Kampüsü'ne ziyarette bulunarak First Lego League Challenge yarışmasına katılacak öğrencilere başarılar diledi

Murat Müdür’den Bahçeşehir’e ziyaret

Torbalı İlçe Milli Eğitim Müdürü Muhittin Murat Yener, önceki gün Bahçeşehir Koleji’nin Torbalı’da bulunan kampüsüne bir ziyaret gerçekleştirdi. Yener’e, gerçekleştirdiği ziyarette okul idarecisi Yıldırım Baytekin eşlik ederken ikili okul hakkında fikir alışverişinde de bulundu. Robotik ve kodlama eğitiminde markalaşma yolunda ilerleyen Bahçeşehir Koleji Torbalı Kampüsü öğrencilerinden oluşan Aquilas FLL takımının çalışmaları hakkında da bilgi alan Murat Müdür, öğrencilere katılacak oldukları First Lego League Challenge yarışmasında da başarılar diledi. Murat Müdür, ziyaretin ardından Aquilas FLL takımındaki öğrenciler, öğretmenleri ve okul idarecisi Yıldırım Baytekin ile hatıra fotoğrafı çektirmeyi de ihmal etmedi.

ROBOTİK VE KODLAMA NEDİR?

Robotik kodlama, genellikle makine ve kontrol sitemi, elektronik, bilgisayar ve uzay bilimlerinin her birini içerisinde barındıran ortak çalışma yerinde bütün gerekli olan yazılım kodları sayesinde makinelerin iletişim halde olmasını sağlamasıdır. Mekanizma tasarımlarını kontrol altında tutmak için yapı sistemlerine elektronik donanım ilave edilmesi, dijital bir ortam yerinde kontrol edebilme ve belirli ortam alanında birtakım koşullara göre çalışma sağlamak için gerekli olan kodlar bulunur. Robotik ise daha çok bilgisayar, yazılım, mekatronik, kontrol ve otomasyon, uzay ve havacılık, elektrik ve elektronik gibi pek çok mühendislik disiplinini bir nokta da barındıran bir bilim dalı olarak bilinir.