Musa Yukarı sessizliğini koruyor

9 Ocak günü yapılan Torbalı Şoförler ve Otomobilciler Odası seçiminin YSK tarafından iptal edilmesinin ardından Önce Cıva İsmail Akman, sonra Ali Rıza Çolak çeşitli açıklamalarda bulundu. Odaya üyelikte 2 yılı geçtiğimiz günlerde dolduran ve adaylık için önünde herhangi bir engel kalmayan Yukarı ise sessizliğini korumaya devam ediyor

Musa Yukarı sessizliğini koruyor

9 Ocak günü yapılan Torbalı Şoförler ve Otomobilciler Odası seçiminin YSK tarafından iptal edilmesinin ardından Önce Cıva İsmail Akman, sonra Ali Rıza Çolak çeşitli açıklamalarda bulundu. Odaya üyelikte 2 yılı geçtiğimiz günlerde dolduran ve adaylık için önünde herhangi bir engel kalmayan Yukarı ise sessizliğini korumaya devam ediyor. Cıva İsmail Akman yaptığı açıklamada yeniden seçileceği vurgusu yaparken Ali Rıza Çolak ise ilk listedeki hatalarını tekrarlamayacağını ifade ederek, Musa Yukarı’ya yüklenmişti. Elde edilen kulis bilgilerine göre Yukarı, Çolak’la ortak liste çıkarmak istese Çolak’ın buna yanaşmadığı öğrenildi.

 

ADAYLIĞININ ÖNÜNDE ENGEL KALMADI

Cıva İsmail Akman, ilk olarak ilçedeki yerel gazetelere seçimin iptal edildiğine dair kendilerine bir tebliğ yapılmadığını ifade etmiş daha sonra ise yapılacak olası yeniden seçimde de aday olacağını ve o seçimi de kazanacağını ifade etmişti. Geçtiğimiz hafta bir basın metni yayınlayan Ali Rıza Çolak ise, “Musa Yukarı diye bir aday yok” demiş ve Yukarı’nın aday olma koşullarını karşılamamasından kaynaklı olarak kendi yerine Hüseyin Hascanlı’yı aday göstermesine atıfta bulunmuştu. Seçim tarihinin henüz netleşmediği ancak geçen seçimde aday olamayan Yukarı’nın tarih itibariyle aday olmasının önünde bir engel kalmamasına rağmen sessizliğini koruyor olması ise merak uyandırmaya devam ediyor.