Müzeyyen Senar'ın ailesinden Torbalı'daki işletmeye dava

Müzeyyen Senar'ın ailesi, Torbalı'da bulunan 'Müzeyyen Plus' işletmesinin ünlü sanatçıya ait görselleri ve şarkıları izinsiz kullandığı gerekçesiyle işletme sahibi Anıl Hoşken'e 150 bin 500 liralık tazminat davası açtı. Davada, Hoşken'in Müzeyyen Senar'ın popülaritesini kullanarak işletmesinde bir ticari strateji izlediği öne sürüldü.

Müzeyyen Senar'ın ailesinden Torbalı'daki işletmeye dava

Müzeyyen Senar’ın ailesi, Torbalı'da bulunan 'Müzeyyen Plus' işletmesinin ünlü sanatçıya ait görselleri ve şarkıları izinsiz kullandığı gerekçesiyle işletme sahibi Anıl Hoşken’e 150 bin 500 liralık tazminat davası açtı. Davada, Hoşken’in Müzeyyen Senar’ın popülaritesini kullanarak işletmesinde bir ticari strateji izlediği öne sürüldü.

İstanbul Fikri ve Sınai Haklar Hukuk Mahkemesi’ne sunulan dava dilekçesinde, Hoşken’in Müzeyyen Senar’ın ismini ve imajını kullanarak bir marka oluşturduğu belirtildi. Dilekçede, Senar’ın sanatçı kimliği ve popülaritesinin ticari kâr sağlamak için kullanıldığı ifade edildi. Ayrıca, işletmenin sosyal medya hesaplarında Senar’a ait görsellerin kullanıldığı ve bu durumun işletmenin başından beri Müzeyyen Senar konseptiyle oluşturulduğunu gösterdiği vurgulandı.

Dilekçede, 'Müzeyyen Plus' adlı işletmenin Müzeyyen Senar’a ait isim ve görselleri kullanarak hem fikri mülkiyet hem de kişilik haklarını ihlal ettiği belirtiliyor. Davacılar, işletmede Senar’a ait her türlü ürünün kaldırılmasını, şarkılarının dinletilmesinin ve sosyal medyada paylaşılmasının önlenmesini talep ediyor. Ayrıca, 500 lira maddi, 150 bin lira manevi tazminat olmak üzere toplam 150 bin 500 liralık tazminatın 2018’den itibaren işleyecek yasal faiziyle birlikte tahsilini istiyorlar.