MYO'ya 500 kisilik ögrenci yurdu

Torbali Meslek Yüksekokulu’nun en büyük sikintilarindan biri olan yurt problemi nihayet çözülüyor. Yapilan girisimler sonrasinda Kredi Yurtlar Kurumu ve Rektörlük tarafindan, kampüs bünyesinde 500 kisilik yurt insa edilecek DOKUZ Eylül Universitesi Torbali Meslek Yüksekokulu 2012 2013 Akademik yili açilis töreni yapildi. Universitenin akademik yil açilisi, Prof. Dr. Faruk Çalapkulu Konferans Salonu’nda gerçeklesti. Akademik yili açilisinda [&hellip]

MYO'ya 500 kisilik ögrenci yurdu

Torbali Meslek Yüksekokulu’nun en büyük sikintilarindan biri olan yurt problemi nihayet çözülüyor. Yapilan girisimler sonrasinda Kredi Yurtlar Kurumu ve Rektörlük tarafindan, kampüs bünyesinde 500 kisilik yurt insa edilecek

DOKUZ Eylül Universitesi Torbali Meslek Yüksekokulu 2012 2013 Akademik yili açilis töreni yapildi. Universitenin akademik yil açilisi, Prof. Dr. Faruk Çalapkulu Konferans Salonu’nda gerçeklesti. Akademik yili açilisinda konusan Yüksekokul Müdürü Prof. Dr. Sacit Özer, ögrencilere iki müjde birden verdi. Kuruldugu yildan bu yana bünyesinde bulunmayan yurt için adimin atildiginin ve büyük ihtimalle önümüzdeki egitim yilinda isteyen ögrencilerin kampüs içine yapilacak yurtta barinma imkâni bulacaklarini ifade etti. Bir diger müjde ise ilçe merkezine uzakligi nedeniyle ögrenciler tarafindan gelis ve gidislerde yasanan sikintilari göz önüne alan yüksekokul yönetimi, bir servis araci alarak bu sikintiyi gidermis olacak.

ÖGRECILERIN YURT PROBLEMI BITECEK

BUNYESINDE Sondaj Teknolojisi, Dogal Yapi Taslari, Endüstriyel Cam ve Seramik ve GeoTeknik olmak üzere 4 bölüm bulunan Meslek Yüksekokulu’na bu egitim yilinda 81 ögrenci kayit yaptirdi. Toplamda 300 ögrencisi bulunan okula, 1 aylik süre içinde ek kontenjandan da ögrenci gelmesi bekleniyor. Yüksekokul’un kuruldugu günden bu yana ögrencilerin ev veya özel yurtlarla barinma ihtiyacini karsiladigini söyleyen Özer, yillardir okulun en büyük sorunu olan barinma ihtiyacini nihayet çözeceklerini belirtti. Prof. Dr. Sacit Özer’in akademik yili açilisinda yurt yapimina iliskin açiklamasi ögrenciler ve veliler tarafindan sevinçle karsilandi. Dokuz Eylül Universitesi Rektörlügü’ne 500 yatak kapasiteli ve sosyal tesisleri de içeren yurt binasinin kampüs alani içerisine insa edilmesi için gerekli girisimlerde bulunduklarini anlatan Müdür Özer, “Kredi Yurtlar Kurumu ve Rektörlük ile temasa geçtik. Yurt ve sosyal tesis arazisinin kampüs alani içinde olmasi nedeniyle en kisa zamanda yurt ve sosyal tesis yapimina baslanacak” diye konustu.

ULASIM SORUNU SERVIS ARACIYLA GIDERILECEK

GEREKLI bürokratik islemlerinin tamamlanmasinin ardindan önümüzdeki aylarda yurt insasina baslayacaklarini dile getiren Özer, “Böylece diger illerden gelen ögrencilerimizin barinma sorunu çözülmüs olacak” dedi. Meslek Yüksekokulu Müdürü ayrica kampüs alaninin ilçe merkezi disinda kalmasi nedeniyle büyük sikinti yasayan ögrencilerin sorununa bir adet servis araci alarak çözüme kavusturacaklarini belirterek, “Ögrencilerimizin ilçe merkezi ve Izmir’e ulasimlari konusunda servis ihtiyacini karsilayacagiz. Onlara bu konuda kolaylik saglamak için önümüzdeki günlerde bir araç alacagiz” diyerek ögrencilere ikinci müjdeyi verdi.

‘OKULUMUZU YENIDEN YAPILANDIRACAGIZ’

PROF. Dr. Özer, meslek yüksekokulunu yeniden yapilandiracaklarini anlatarak, “Basta yönetim anlayisi olmak üzere her bakimdan, özellikle egitimögretim seviyemiz, bilimsel arastirma ve yayin düzeyimiz, ürettigimiz bilgileri çevre ve ülke insanimizla paylasma ve halka hizmet götürmedeki basarimizi sorgulayarak, degisen ve gelisen dünya kosullarina göre okulumuzu yeniden yapilandiracagiz. Universiteler esas itibariyla ögrencilerin egitim ve ögretim görmeleri için kurulmustur. Bu esaslar bakimindan ögrencilere büyük deger vermekte ve onlarin her yönüyle yetismeleri için büyük çabalar sarf etmekteyiz” seklinde konusarak sözlerini noktaladi.