Nazmi Müdür pamuktan emekli oldu
11 yil Torbali Taris'in müdürlügünü yapan 54 yasindaki Nazmi Eraslan emekliye ayrildi. Eraslan en büyük hayalinin pamugun Torbali ovasinda yeniden gözde ürün haline geldigini görmek oldugunu söyledi. TARIS Torbali Kooperatifi Müdürü Nazmi Eraslan, geçtigimiz ay emekli oldu. Tam 11 yil 4 ay bo-yunca hizmet veren Eraslan, görev yaptigi süre zarfinda birçok hiz-mete imza atti. 2003 [&hellip]
11 yil Torbali Taris’in müdürlügünü yapan 54 yasindaki Nazmi Eraslan emekliye ayrildi. Eraslan en büyük hayalinin pamugun Torbali ovasinda yeniden gözde ürün haline geldigini görmek oldugunu söyledi.
TARIS Torbali Kooperatifi Müdürü Nazmi Eraslan, geçtigimiz ay emekli oldu. Tam 11 yil 4 ay bo-yunca hizmet veren Eraslan, görev yaptigi süre zarfinda birçok hiz-mete imza atti. 2003 yilindan son-ra pamuk fiyatlarinda yasanan dü-süs nedeniyle, üretim azalma oldu-guna dikkat çeken Eraslan, bu yil pamukta yüzde 30’luk bir artis ya-sanabilecegini belirtti. Nazmi Eraslan, görev yaptigi süre boyun-ca kendisine destek veren herkese tesekkür ettigini belirtti.
36 YILDA 5 YERDE GÖREV YAPTI
1956 yilinda Aydin’in Çine ilçe-sinde dünyaya gelen Nazmi Eras-lan, ilk olarak 1974 yilinda Taris Çine Kooperatifi’nde memur olarak görev hayatina basladi. 14 yil boyunca burada görev yapti ve daha sonra 1986 yilinda Taris Ki-nik Kooperatifi’nde muhasebeci-lige basladi. Görev yaptigi yerler-de oldukça basarili olan emekli müdür, 1989-1991 yillari arasinda Aydin Kuyucak’ta görev yapti. Kuyucak’ta 2 yillik görevinin ar-dindan 7 yil boyunca Ayvalik Altinova’da müdür olarak çalisti. 1998 yilinda Torbali’ya gelen Nazmi Eraslan, emekli olana ka-dar burada çalisti. 36 yillik is ha-yatinda birçok basarilara imza atan Eraslan, geçtigimiz aylarda emekliye ayrildi.
GÖREV SURESINCE BIRÇOK YENILIGE IMZA ATTI
EVLI ve 1 çocuk babasi olan Eras-lan, “Torbali’da göreve basladigim ilk yilda pamuk alimini arttirdik ve 17 milyon kiloya kadar ürün aldik. Bu Taris Torbali Koopera-tifi’nde bir ilkti. Bu artistaki en büyük etkenlerden bir tanesi de o dönemde pamuk üretiminde büyük bir artis vardi. Insanlar, pamukla-rini Taris’e verebilmek için 3 gün boyunca burada sirada bekliyordu. Pamugun en sasali oldugu o yillar-da, ürün rekoltesinin bu kadar dü-secegi ve neredeyse bitme noktasi-na kadar gelecegi hiç aklima gel-memisti. Yaklasik 5 yil önce bas-layan makineli hasat dönemiyle birlikte Torbali’da yaklasik 1 tril-yonluk yatirim yaptik” diye konustu.
PAMUGA GERI DÖNUS BASLIYOR
ULKEDEKI tarim politikalarinin yanlis ve yetersiz olmasi nedeniy-le önce tütünün bittigini simdiler-de de pamugun bitme noktasina geldigine deginen emekli müdür Nazmi Eraslan, “Göreve basladi-gim ilk yillarda Torbali sinirlari içerisinde 8-9 tane çirçir fabrikasi vardi. Simdilerde ise bu rakam yari yariya düstü. Eger pamuk üretimi biterse, çirçir sanayi de son bulur. Pamugun azalmasi ne-deniyle Torbali-Tepeköy Çirçir fabrikasi tarihinde ilk defa açilma-di ve ürünler baska bir yerde islen-di. Pamuk için alinacak olan ted-birler hem üreticiyi hem de fabri-kalari ayakta tutacaktir. 2000 ka-yitli ortagi olan kooperatifte sim-dilerde 900 tane ortak kaldi. Bun-larinda sadece üçte biri pamuk ekimi yapiyor. Ama bu yil hangi çiftçiyle görüssem pamuk ekece-gini söylüyor. Diger yan ürünlerin yeteri kadar kazandirmamasi, üre-ticiyi yeniden pamuga yönlendir-di. Insallah pamuk üretimi artar, tek temennimiz bu” dedi.