Ögrenciler artik üsümeyecek
Cengiz Topel Ilkögretim Okulu ögrencilerinin 1,buçuk aydir çektigi kalorifer problemi çözüldü. Taseron firmanin hatasi nedeniyle baglanamayan dogalgaz, bugün baglanacak ve kaloriferler isinmaya baslayacak TURKIYE’NIN birçok yerinde egitimde sikintilar devam ederken, benzer durum Torbalinin en köklü ve elit okullarindan biri olan Cengiz Topel Ilkögretim Okulu’nda da bir süre yasandi. 20122013 egitim ögretim yili içerisinde kapilarini egitime [&hellip]
Cengiz Topel Ilkögretim Okulu ögrencilerinin 1,buçuk aydir çektigi kalorifer problemi çözüldü. Taseron firmanin hatasi nedeniyle baglanamayan dogalgaz, bugün baglanacak ve kaloriferler isinmaya baslayacak
TURKIYE’NIN birçok yerinde egitimde sikintilar devam ederken, benzer durum Torbalinin en köklü ve elit okullarindan biri olan Cengiz Topel Ilkögretim Okulu’nda da bir süre yasandi. 20122013 egitim ögretim yili içerisinde kapilarini egitime açan 18 derslikli yeni okul binasinin dogalgaz çalismalarinin tamamlanamamasi nedeniyle ögrenciler, sinif annelerinin getirdigi elektrikli sobalarla isiniyordu. Usüyen ögrenciler, derslerini giyindikleri kalin mont ve paltolarla dinlemek zorunda kaliyorlardi. Ancak okul yönetiminin girisimleri sonrasinda, dogalgaz sorunu giderildi. Bugünden itibaren baglanacak olan dogalgaz ile çocuklar artik üsümeyecek ve derslerini sicak bir ortamda dinleyecek.
ELEKTRIKLI SOBAYLA ISINIYORLARDI
SOGUK havalarin iyice hissedildigi sbugünlerde, Cengiz Topel Ilkögretim Okulu ögrencileri kaloriferi olmayan siniflarda egitim görüyordu. 1964 yilinda kurulan okul, ilk zamanlar tek binada egitim vermeye basladi. Ancak aradan geçen zaman diliminde ögrenci sayisinin artmasi nedeniyle 2004 yilinda ek bina yapildi. Ancak bu bina da ihtiyaçlari karsilamada yetersiz kalinca, yeni bina bakanlik tarafindan yapilarak hizmete açildi. Son sistem yapilan okulda kaloriferlerin yanmamasi ise büyük tepki topluyordu. Yaklasik 1,buçuk aydir derslerde palto ve montlariyla oturan ögrenciler, sinif annelerinin aldigi elektrikli sobayla isinmaya çalisiyordu. Okulun yapiminda görev alan taseron firmadan kaynaklanan problem, okul idaresinin baskilariyla çözüme kavusturuldu.
SORUN ÇÖZULDU, KALORIFLER YANIYOR
CENGIZ Topel Ilkögretim Okulu’nda dogalgaz tesisatindan kaynaklanan bir sorundan dolayi ögrenciler 1,5 aydan fazla bir süredir bu çileyi çekiyordu. Bu yil itibariyle yüz binlerce lira harcanarak hizmete açilan ve 18 dersligi bulunan yeni okul binasinin kaloriferlerinin çalismamasi ise velilerden büyük tepki topluyordu. Derslerde çok üsüdüklerini ifade eden minik ögrenciler, sogukta ders yaptiklarini ve elektrikli sobanin kendilerini isitmadigini söylediler. Konu hakkinda açiklama yapan Cengiz Topel Ilkögretim Okulu Müdürü Mehmet Akyildiz, “Taseron firmadan kaynaklanan bir sorundan ötürü bu sikintiyi yasiyorduk. Bugün itibariyle sorunu hallettik. Artik siniflarimizda kaloriferler yanmaya basladi” diye konustu.