Öğretmenlik mesleğinde 40 yılı devirdi

Torbalı'nın en köklü okulları arasında ilk sıralarda yer alan Cengiz Topel İlkokulu Müdürü Leyla Koyuncu, meslekte 40 yılı dolduran ender eğitimcilerden

Öğretmenlik mesleğinde 40 yılı devirdi

TORBALI’NIN en köklü okulları arasında ilk sıralarda yer alan Cengiz Topel İlkokulu Müdürü Leyla Koyuncu, meslekte 40 yılı dolduran ender eğitimcilerden… Evli ve 2 çocuk-2 torun sahibi olan Leyla Hoca, eğitim aşkıyla ülkenin dört bir ucunda bulunan okullarda, çocukları yetiştirmek için kendisini adamış bir öğretmen… 5 kardeş olarak büyüyen Leyla Hoca, ailesinin tek öğretmen kızı ve en büyükleri. Aynı zamanda doğup büyüdüğü Bolu Seyit Köyü’nün ise ilk bayan öğretmen kızı olma gururunu yaşadı.
SEKİZ İL GEZDİ
Eğitim hayatı serüvenine ilk olarak Adıyaman Kahta Kubilay İlkokulu’nda sınıf öğretmen olarak başlayan Leyla Koyuncu, sonrasında sırasıyla Ankara Güdül Garipçe İlkokulu, Sinop Gerze Sorkun İlkokulu, Bitlis İdris-i Bitlis İlkokulu, Diyarbakır Silvan Profilo İlkokulu, Siirt Mehmetçik İlkokulu’nda görev yapmış. 1994 yılında ise kademe atlayarak idareci konumuna yükselmiş ve müdür yardımcısı olmuş. İzmir Torbalı ilçesine ise 2002 yılında gelmiş ve buradaki eğitim serüveni, Pamukyazı Tamsa Seramik İlkokulu’nda başlamış. Daha sonra Yazıbaşı İlköğretim Okulu Müdürlüğü, Ayrancılar Atatürk İlköğretim Okulu Müdürlüğü, son olarak halen devam ettiği Cengiz Topel İlkokulu Müdürlüğü görevini sürdürüyor.
‘ÖĞRENCİLERİM İLE GURUR DUYUYORUM’
Şimdiye kadar binlerce öğrenci yetiştiren Leyla Hoca, zamanında minik birey olan öğrencilerinin büyüdüğünü ve yüksek makamlara-görevlere geldiğine şahit olduğunda ise gururlandığını anlattı. 59 yaşındaki Koyuncu, “Öğretmenlik – yöneticilik yaptığım yıllardan öğrencilerimle görüşüyoruz. Tabii o günkü çocukların hepsi büyüdü, yetişkin birer insan, meslek sahibi oldular. Öğrencilerimin belli bir yere geldiğini, onların bir meslek sahibi olduğunu gördüğüm zaman çok mutlu oluyorum. Ben onları tanıyamayabiliyorum ama onlar otobüste, yolda beni gördüklerinde tanıyorlar. İsmimle hitap ediyorlar mutlu oluyorum” Leyla Koyuncu, bugüne kadar binlerce öğrenci yetiştirdiğini ve bu öğrencilerle mezun olduktan sonra da iletişim halinde olduğunu kaydetti. CEMİL ZEYBEKER