Ögretmenlikten emekli olan ÇYDD Baskani, çiftçilige basladi

Çagdas Yasami Destekleme Dernegi Torbali Subesi Baskani Tanzer Bogan, ögretmenlik mesleginden emekliye ayrildi. Özel Anaç Rehabilitasyon Merkezi’ndeki görevini birakan Bogan, tarlasinda çiftçilik yapiyor. 41 yildir egitim için çalisan ve ömrünü ögrencilerine adayan Torbali Çagdas Yasami Destekleme Dernegi Baskani ve ayni zamanda Özel Anaç Rehabilitasyon Merkezi Zihinsel Engelliler Ögretmeni Tanzer Bogan, 2 gün önce ögretmenlik mesleginden [&hellip]

Ögretmenlikten emekli olan ÇYDD Baskani, çiftçilige basladi

Çagdas Yasami Destekleme Dernegi Torbali Subesi Baskani Tanzer Bogan, ögretmenlik mesleginden emekliye ayrildi. Özel Anaç Rehabilitasyon Merkezi’ndeki görevini birakan Bogan, tarlasinda çiftçilik yapiyor.

41 yildir egitim için çalisan ve ömrünü ögrencilerine adayan Torbali Çagdas Yasami Destekleme Dernegi Baskani ve ayni zamanda Özel Anaç Rehabilitasyon Merkezi Zihinsel Engelliler Ögretmeni Tanzer Bogan, 2 gün önce ögretmenlik mesleginden emekli oldu. 1972 yilinda basladigi ögretmenlikten emekli olduktan sonra bile egitimden ayrilmayan Bogan, meslegini Özel Anaç Rehabilitasyon Merkezi’nde devam ettiriyordu. Ani bir kararla ögretmenlik mesleginden emekli olma karari alan Bogan, Ahmetli Mahallesi’ndeki tarlasinda çiftçilik yapmaya basladi. Meyve agaçlarinin ekili oldugu arazisini ilaçlayan ve bütün gününü tarlada geçiren Tanzer Ögretmen, “Gençlere yer vermek lazim. Aydin ve çagdas gençlerimiz var, bundan böyle bu bayrak onlarda” dedi.

EGITIMDEN HIÇ KOPMADI
DOGMA büyüme Torbalili olan 58 yasindaki Tanzer Bogan, ilkokulu Kazim Pasa Ilkokulu’nda, orta ögrenimini ise Torbali Ortaokulu’nda tamamladi. Egitimini Gökçeada Atatürk Ilk Ögretmen Lisesi’nde tamamlayan Bogan, 3 yillik egitiminin ardindan mezun oldu ve 1972 yilinda ögretmenlik hayatina adim atti.  Samsun Çarsamba’da göreve baslayan Bogan, 3 yil burada görev yaptiktan sonra Mugla’ya atandi ve burada da 2 buçuk yil görevini basariyla sürdürdü. 1985 yilinda Korucuk Köyü Ilkögretim Okulu Müdürlügü yapan Bogan’in tayini bir yil sonra Karaburun’a çikti ve burada da 1 yil görev yaptiktan sonra Özbey Ilkögretim Okulu’nda görevlendirildi. 26 yillik devlet kadrosundaki egitim hayatinin 23 yilini dag köylerinde egitim vererek geçiren vefakar ögretmen, görev süresinin son 3 yilini da Torbali 7 Eylül Ilkögretim Okulu’nda tamamlayarak 1998 yilinda devletteki görevinden emekli oldu. Emekli olduktan sonra da egitimden kopmayan Bogan, 12 yildir Özel Anaç Rehabilitasyon Merkezi’nde engelli ögrencilere egitim vererek meslegini sürdürdü.

“TOPRAK ANAYA ZAMAN AYIRACAGIM”
ÖMRUNU egitime harcayan Tanzer Bogan, artik günlerini Çagdas Yasami Destekleme Dernegi’nde ve Ahmetli Mahallesi’nde bulunan tarlasinda geçirecegini söyledi. 8,5 dönümlük tarlasina minik bir tarla evi yapan ve burada mütevazi bir hayat sürme karari alan Tanzer Ögretmen, günün büyük bölümünü tarlada meyve agaçlarinin bakimini yaparak geçiriyor. 325 adet seftali agaci ve 10 çesit farkli meyve agaci ektigini, ayrica yerel tohumlarla ekimini yaptigi bostaninda zaman geçirmenin inanilmaz bir keyif verdigini belirten Bogan, “Çok uzun zamandir ögretmenlik yapiyorum ve artik yoruldugumu hissettim. Gençlerimizin önünü açmamiz gerekiyor. Bundan dolayi emekli olma karari aldim. Çalismalarimi ÇYDD bünyesinde yürütecegim. En azindan oradaki evlatlarima daha fazla vakit ayirabilecegim. Ama agirlikli olarak zamanimin büyük bölümünü tarlamda geçirecegim. Toprak anaya zaman ayiracagim” dedi.

ÇYDD’NIN 12 YILLIK TEMSILCISI
ÖMRUNU hep mücadeleye adayan 2 çocuk 1 torun sahibi Tanzer Bogan, 1997 yilinda ÇYDD’nin ilçede kurul-masina öncülük edenler arasinda ye-rini aldi ve ilk üye olanlardan oldu. 2001 yilinda dernegin Torbali Temsil-cisi olan Bogan, 12 yildir dernek ça-tisi altinda üstün çalismalara imza atiyor. Tanzer Bogan, ayni zamanda gençlik grubunun danismanligini yürütüyor. Simdiye kadar 750’den fazla ögrenciye dernek çatisi altinda egitim verdi. Yetistirilen gençlerin bü-yük bölümü çesitli üniversitelerde egi-tim görüyor. Ayni zamanda geçtigimiz aylarda Ögrenci Konuk Evi’ni hizmete açan dernek, burada ögrencilerine konaklama hizmetinin yani sira ücret-siz dershane hizmeti de veriyor.