'Önce baskan adayinizi belirleyin sonra liste hazirlayin'

Ticaret Odasi’nin seçimlerine ramak kala, mevcut yönetim kurulu baskani Behçet Çinar’dan rakiplerine çagri geldi. Kendilerine rakip olarak ortaya çikan grubun önce baskan adayini belirlemesini isteyen Çinar: 'Basiniz kim, sonunuz nerede? Birilerinin arkasina siginarak is yapilmaz. Önce liderinizi belirleyin, sonra konusalim' TORBALI Ticaret Odasi’nin organ seçimleri 15 Mayis Çarsamba günü yapilacak. 4 yildir görevde olan ve [&hellip]

'Önce baskan adayinizi belirleyin sonra liste hazirlayin'

Ticaret Odasi’nin seçimlerine ramak kala, mevcut yönetim kurulu baskani Behçet Çinar’dan rakiplerine çagri geldi. Kendilerine rakip olarak ortaya çikan grubun önce baskan adayini belirlemesini isteyen Çinar: “Basiniz kim, sonunuz nerede? Birilerinin arkasina siginarak is yapilmaz. Önce liderinizi belirleyin, sonra konusalim”

TORBALI Ticaret Odasi’nin organ seçimleri 15 Mayis Çarsamba günü yapilacak. 4 yildir görevde olan ve basarilariyla herkesin takdirini kazanan odanin mevcut yönetimi göreve tekrar talip. TTO’nun basarili mevcut yönetiminin karsisinda aday olan grup ise parçali bir görüntüye sahip. Torbali Ticaret Odasi’nda 17 yil baskanlik yapan, toplamda 21 yildir odanin içerisinde olan Muzaffer Sekban’in ve eski yöneticilerden Ahmet Dalgiç’in ön plana çiktigi rakipleriyle ilgili konusan Behçet Çinar, “Karsimizda liste hazirligi yapan grubun lideri yok. Baslari belli degil, ortada dolaniyorlar. Baskan adaylari kim, Muzaffer Sekban mi, Ahmet Dalgiç mi yoksa bir baskasi mi? Önce baskan adaylarini belirlesinler, sonra liste hazirlasinlar. Biz mevcut yönetim olarak yine göreve talibiz. Onlarin da ayni yöntemi uygulamasini beklerim. Ticaret odasi seçimlerine hazirlanmak ciddi istir, odanin yönetimine talip olanlarin bu isi ciddiyetle yürütmesi gerekir. Karsimizdaki grupta bu ciddiyeti göremiyorum” dedi.

“KIMSE YENILGININ SORUMLULUGUNU UZERINE ALMAK ISTEMIYOR”
KARSILARINDA liste hazirligi içerisine giren grubun liderinin bulunmamasini, söz konusu grubun seçimi kaybedecek olmasina baglayan Behçet Çinar, “Oda üyelerimiz ‘çalisanin yanindayiz’ diyor. 4 yildir yaptigimiz basarili hizmetlerin devami için tekrar göreve talip oldugumuzda, üyelerimizden büyük destek gördük. Karsimizda liste hazirligi içerisine giren grubun bir lideri veya baskan adayi olmamasini bu arkadaslarin seçimi kaybedecek olduklarini bilmesine bagliyorum. Seçimi kaybedecekleri için kimse ortaya çikip lider oldugunu söyleyemiyor, yenilginin sorumlulugunu üzerine almak istemiyor. Ancak bahsettigim gibi bu isler ciddi islerdir, oda üyelerimiz ciddiyetten bir sekilde yapilan çalismalara asla prim vermez” seklinde konusarak sözlerini tamamladi.

ÖNCE MUHURLEDILER, SIMDI PROPAGANDA YAPIYORLAR

TICARET Odasi’nin yapimi devam eden kongre merkezi ve hizmet binasinin insaatinin Torbali Belediyesi tarafindan mühürlenmesini degerlendiren Çinar, “Torbali’ya, sanayi, ticaret ve is alemimize yakisir bir hizmet binasi yapiyoruz. Bununla gurur duymalari gerekir ancak maalesef bu binanin insaat sürecini geciktirmek için türlü oyunlar yapiyorlar. Bu oyunlarin sonuncusu da insaatin mühürlenmesi olmustur. Binayi mühürleyenler kendileri, bu isin propagandasini yapan yine kendileri. Ancak herkes rahat olsun. O mühür çözülecek, o bina tamamlanacak. Bu ülkede hak var, hukuk var, adalet var. Kimse derebeyi degildir. Kimse kendisine göre özel kararlar ve keyfi uygulamalarla hüküm süremez” dedi.
“SAYDAM UYE DEGIL ADAY FALAN OLAMAZ”

MEVCUT yönetime karsi liste çikartmaya hazirlanan grubun, DP Ilçe Baskani Hayati Saydam’i aday gösterecegi yönündeki iddialari degerlendiren Çinar, “Ticaret Odasi’nda göreve talip olmak için önce ‘tacir’ sifatina sahip olmak gerekir.  Saydam odamizin üyesi degildir, dolayisiyla aday falan olamaz. Kimse bos bir hayalin pesinden kosmasin. Kaldi ki, keske kendisi aday olabilse ve demokratik bir sekilde yarisma imkani bulabilsek. Bizim için karsimizda kimin aday oldugu önemli degil. Biz kisilere göre hareket tarzi belirlemeyiz. Biz ilkelere göre konusur, ona göre  is yapariz. Isimize bakiyoruz, 4 yildir sürdürdügümüz basarili hizmetlerin devami için  vize istiyoruz. Insallah  Çarsamba günü bu vizeyi alacagiz ve kazanan biz olacagiz. Dolayisiyla da kazanan Torbali olacak, Ticaret Odasi olacak.” dedi.

Olgun: Esamesi bile okunmayan odayi Türkiye’de ilk yirmi oda arasina soktuk

TORBALI Ticaret Odasi Meclis Baskani Abdulvahap Olgun, 4 yilda önemli hizmetlere imza atan odanin marka haline geldigini söyledi. Göreve geldikleri zaman Torbali Ticaret Odasi’nin esamesinin bile okunmadigini hatirlatan Abdulvahap Olgun, 4 yilda yaptiklari basarili çalismalarla Torbali Ticaret Odasi’ni Türkiye’deki ilk yirmi oda arasina soktuklarini söyledi. Torbali’nin sahip oldugu büyük potansiyeli açiga çikarma adina yürüttükleri çalismalardan bahseden Olgun, “4 yillik görev süremiz içerisinde yaptigimiz en önemli islerden birisi, odamizin itibarini yükseltmek olmustur. Torbali’nin büyük bir potansiyele sahip oldugunun bilincinde olarak çalistik ve bu potansiyeli açiga çikardik. Torbali Ticaret Odasi, imrenilen ve parmakla gösterilen basarili bir oda haline geldi. Uyuyan devi uyandirdik, esamesi bile okunmayan odayi Türkiye’nin en iyi yirmi odasi içerisine soktuk. Bunu hep birlikte yaptik. Uyelerimiz ve Torbali’nin güzel insanlari ile birlikte basardik. Biz birlikte basardik, birlikte devam edelim diyoruz. Hizmetlerimizin devami için, Torbali’nin marka kent olmasi için, odamizin daha da büyümesi için üyelerimizin destegini bekliyoruz” seklinde konustu.

ÇARSAMBA GUNU SAGDUYU KAZANACAK
TORBALI’NIN, sanayi ve ticaret aleminin sagduyu ile hareket eden bir yapisi olduguna dikkat çeken Torbali Ticaret Odasi Meclis Baskani Abdulvahap Olgun, “Biz her zaman sagduyu ile hareket ettik, yine öyle yapacagiz. Sagduyu kazanacak, üyelerimiz yine hizmetlerle dolu bir dönem geçirecek. Izmir’in en önemli yatirim ve istihdam kenti haline gelen Torbali, isminden söz ettirmeye yeni dönemde de devam edecek. Torbali Ticaret Odasi olarak, ilçemizin ekonomi camiada daha iyi taninmasi, yeni yatirim olanaklarinin olusmasi ve en önemlisi ilçemizin sorunlarini ülke gündemine tasiyip çözüm asamasina katki koymak için var gücümüz ile çalismaya devam edecegiz” sözlerini sarf etti.  15 Mayis Çarsamba günü Torbali Ticaret Odasi binasinda yapilacak seçimde 1750 TTO üyesi 7 meslek gurubunu oylayacak.

KARALAMA YAPMAK SERBEST

KARSILARINDA liste hazirligi yapan grubun dedikodu mekanizmasini kullanarak kendisi ve ekibi hakkinda yaptigi karalamalara da deginen Olgun, “Yillardir toplumsal hayatin içerisindeyim, bunlara aliskinim. Torbali’da 40 kisiyiz, birbirimizi biliriz. Kimin ne oldugunu ve ne olmadigini Torbali halki gayet iyi biliyor. Bunlarin tarzi budur. Çamur atmak, karalamak, yalana ve hileye basvurmak bunlarin yasam tarzi haline gelmis. Biz bugüne kadar yaptigimiz hizmetleri önce Hakk’in sonra ise halkin rizasini güderek yaptik. Iftirayla, yalanla, hileyle ve desiseyle, belden asagiya vurup karalama yapmakla isimiz olmadi. Biz biliyoruz ki, birini haksiz yere itham eden, ona çamur atan, kirli elleriyle kaliverir. Bize çamur atanlari kirli elleriyle bas basa birakip yolumuza devam ediyoruz” seklinde konustu.

“SEKBAN’IN MIADI DOLDU”

TICARET Odasi’nda 17 yil baskanlik yapan ve 21 yildir odanin içerisinde yer alan Muzaffer Sekban’in açiklamalarini ibretle izledigini belirten  Olgun, “Ben ortaokuldaydim, Sekban o zamanlar Torbali Ticaret Odasi’nda baskanlik görevini sürdürüyordu. Liseyi bitirdim, üniversiteyi bitirdim, askere gittim geldim yine Sekban baskandi. 17 yil baskanlik yapan ve 21 yildir odanin içerisinde yer alan birisinin yeniden göreve dönmek için bu kadar hirslanmasini ibretle izliyorum. Kendisi odanin 4 yilda yaptigi hizmetleri ve faaliyetleri görmezden gelebilecek bir geçmise sahip degil, bu gayet açik bir sekilde ortadadir. Geriye dönüp baktigimizda kendisinin yaptikari da ortadadir, bizim 4 yilda yaptiklarimiz da ortadadir. Kendisini önce Allah’a, sonra ise üyelerimizin vicdanina havale etmek istiyorum” dedi.   söylemeyecegim” dedi.