Oral'dan Mutlu'ya tavsiye

MHP İlçe Başkanı Muhammet Oral, MHP ile ilgili sık sık sosyal medya hesabında ve medyada açıklamalar yapan Yurdadoğ Mutlu'ya uyarılarda bulundu. Başkan Oral 'Mutlu'ya tavsiyem parti işlerine karışmasın' dedi   MHP Eski İlçe Başkanı Yurdadoğ Mutlu'nun sosyal medya hesabından Belediye Meclis Üyeleri hakkında yaptığı yoruma MHP İlçe Başkanı Muhammet Oral'dan sert cevap geldi.Oldukça hareketli günler [&hellip]

Oral'dan Mutlu'ya tavsiye

MHP İlçe Başkanı Muhammet Oral, MHP ile ilgili sık sık sosyal medya hesabında ve medyada açıklamalar yapan Yurdadoğ Mutlu’ya uyarılarda bulundu. Başkan Oral ‘Mutlu’ya tavsiyem parti işlerine karışmasın’ dedi

 

MHP Eski İlçe Başkanı Yurdadoğ Mutlu’nun sosyal medya hesabından Belediye Meclis Üyeleri hakkında yaptığı yoruma MHP İlçe Başkanı Muhammet Oral’dan sert cevap geldi.Oldukça hareketli günler geçiren MHP’de eski ilçe başkanının facebook hesabından partiden istifa ettiklerini açıklayan Belediye Meclis Üyeleri Yasemin Çimi ve Tevfik Taner Aygüneşyaptığı yorum ortalığı karıştırdı.Mutlu yaptığı yorumda meclis üyelerinin bir parti ile görüşmeler yaptıklarını duyduğunu, partiden istifa etmemeleri halinde gerekeni yapacağını yazdı. Bunun üzerine MHP İlçe Başkanı Muhammet Oral bir açıklama yaparak Yurdadoğ Mutlu’ya hiçbir şeye karışmaması konusunda tavsiyede bulundu.

MECLİS ÜYELERİ İLE GÖRÜŞECEĞİZ

Belediye Meclis Üyeleri Yasemin Çimi ve Tevfik Taner Aygüneş’inson durumları hakkında da bir değerlendirme yapan Oral “Meclis Üyeleri de MHP’de çalışmışladır. Hak ederek oraya geldiler. İnsanlarımız seçim çalışmalarını kendi cebinden para harcayıp yaptı. Biz 3 tane meclis üyesi seçtik ama bu iş hiç kolay olmadı. Aygüneş ve Çimi’nin toparlanmalarını istiyoruz. Kendileri ile bir görüşme yapıp ona göre değerlendireceğiz. Bu süreçte tavır ve davranışlarına da bakacağız. Başka yönlere kayarsa işin boyutu değişecektir. Biz burada MHP ve Türkiye Cumhuriyetinin şeref ve namusu için görev yapıyoruz.” diye konuştu.

İMZADAN DOLAYI GÖREVDEN ALINMADI

MHP İlçe Başkanı Muhammet Oral Mutlu’nun değişime imza verdiği için görevden alınmadığını belirterek olayın kamuoyuna yanlış lanse edildiğini söyledi ve açıklamasına şöyle devam etti: “Sayın Mutlu bir dönem ilçe başkanlığı yapmış ve yerel seçimlerde partimizin başkan adayı olmuştur. Milliyetçiler canına dişine takarak kendisine seçimde destek olmuşlardır. Ancak Yurdadoğ Mutlu ocaktan gelmediğinden dolayı görev süresince ülkücü ahlak ve tavırları sergileyememiştir. Buna göre yapılan değerlendirmede görevden alınmıştır. Üzerine basa basa söylüyorum Sayın Mutlu imza verdiği için görevden alınmamıştır. Birçok il ve ilçede imza veren başkanların sonu Mutlu gibi olmamıştır. Kendisine tavsiyem MHP’nin hiçbir şeyine karışmasın. Yazdıklarına ve çizdiklerine dikkat etsin.”

 

AYGÜNEŞ: AKTİF SİYASETİ BIRAKTIM

MHP’den istifa edip Meclis Üyeliğine bağımsız olarak devam eden Tevfik Taner Aygüneş MHP İlçe Başkanı Muhammet Oral’ın kendileri ile görüşeceğiz söylemlerine cevap olarak aktif siyaseti bıraktığını belirtti. Aygüneş şu açıklamalarda bulundu : “Ben gönül verdiğim, inandığım MHP’de aktif olarak siyaset yaptım.Aktif siyaseti de bu partide bitirdim. Şu anda Meclis Üyeliğigörevini sonuna kadar bağımsız olarak Torbalı’nın menfaatleri ne gerektiriyorsaonu yapmak üzere görevine devam edeceğim. Ben aslı astarı olmayan karalamalara cevap vermek istemiyorum. Muhatap olmak da istemiyorum.”

 

Serkan GÜNBAY