Organik eğitim!

Gıda Tarım ve Hayvancılık İlçe Müdürlüğü, Torbalı’daki öğrencilere organik tarımı anlattı. Okullarda yapılan eğitimlerde öğrenciler organik tarım konusunda bilinçlendirilirken, çeşitli hediyeler de dağıtıldı     TORBALI İlçe Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü, başlattığı proje kapsamında, ilçedeki okullarda öğrencilere organik tarım eğitimi veriyor. Eğitimde öğrencilere organik tarımın insan, çevre ve hayvan sağlığı üzerindeki etkilerine yönelik bilgiler veren ekipler, organik tarım ürünlerinin tarladaki [&hellip]

Organik eğitim!

Gıda Tarım ve Hayvancılık İlçe Müdürlüğü, Torbalı’daki öğrencilere organik tarımı anlattı. Okullarda yapılan eğitimlerde öğrenciler organik tarım konusunda bilinçlendirilirken, çeşitli hediyeler de dağıtıldı

 

 

TORBALI İlçe Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü, başlattığı proje kapsamında, ilçedeki okullarda öğrencilere organik tarım eğitimi veriyor. Eğitimde öğrencilere organik tarımın insan, çevre ve hayvan sağlığı üzerindeki etkilerine yönelik bilgiler veren ekipler, organik tarım ürünlerinin tarladaki üretiminden pazardaki satışına kadar tüm safhaları anlattı. Kaybolan doğal dengenin yeniden kurulmasını amaçlayan organik tarımın önemi ve gıda denetimini üst seviyelere çıkaran Alo 174 Gıda Hattı, Torbalı’daki eğitim gören öğrencilere anlatıldı. Organik Tarım ve İyi Tarım Uygulamalarının tanıtımı yapılarak organik tarımda tüketici logo bilinci ile gıda güvenliği açısında tüketici bilincinin oluşturulması sağlandı.

 

OKULDA SEMİNER

 

Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı’nın Türkiye genelinde gerçekleştirdiği organik tarımın önemi konulu eğitim faaliyetleri Torbalı’da da düzenlendi.Organik tarımın önemi ve Alo 174 gıda hattı konularında, Torbalılı lise öğrencileri de tüketici bilinçlendirme çalışmaları kapsamına alındı. Öğrencilerin büyük bir dikkatle dinlediği eğitime katılım da oldukça yüksek oldu. Eğitim kapsamında, Cumhuriyet Teknik ve Anadolu Mesleki Lisesi ile Torbalı Atatürk Anadolu Lisesi öğrencilerine seminer verildi. Seminerlerde Ziraat Mühendisleri Bahadır Erdoğan, Kezban Güvençalan, Hüseyin Beşçınar ve Veteriner Alper Okumuş’un yanı sıra İl Müdürlüğü’nden gelen teknik personeller hazır bulundu. Eğitimler 1’er saat sürerken, öğrencilere kalem ve şapka dağıtıldı. Hedeflerinin organik tarımı tanıtmak ve yaygınlaştırmak olduğunu kaydeden Bahadır Erdoğan, ilginin yoğun olduğunu kaydetti.

 

SENTETİK İLAÇLAR YASAK

 

Proje hakkında bilgi veren İlçe Gıda Tarım Hayvancılık Müdürü Kenan Uyar, organik tarım yapılırken her türlü sentetik, kimyasal ilaç ve gübre kullanımının yasaklandığını ifade etti.

Bu tarımda organik ve yeşil gübreleme yapılarak bitkinin direncinin artırıldığını kaydeden Uyar, “Parazit ve predatörlerden yararlanmayı tavsiye eden bütün bu üretim tarzlarında, miktar artışı değil ürünün kalitesinin yükseltilmesi amaçlanır” dedi. Uyar, günümüzde sadece organik tarımla toprak, su kaynakları ile havayı kirletmeden çevre, bitki, hayvan ve insan sağlığını korumanın mümkün olacağını sözlerine ekledi.

GÖKHAN YALKALK