OSB'DE 2 ayda 6 temel atıldı
Torbalı OSB'de ilk temeller atılıyor. 1 ayda 6 fabrikanın temeli atıldı. Bölgedeki son yatırımı, 2,5 milyonluk yatım ile 20 yıllık geçmişe sahip olan İMS Plastik gerçekleştirdi. Temel atma törenine katılan TTO Başkanı Olgun 'En sevinçli günlerimiz, temellerin atıldığı günler oluyor' dedi. İZMİR'İN en önemli yatırım bölgesi olan Torbalı'da Organize Sanayi Bölgesi'nde (OSB) altyapı yatırımları tamamlanmasının [&hellip]
Torbalı OSB’de ilk temeller atılıyor. 1 ayda 6 fabrikanın temeli atıldı. Bölgedeki son yatırımı, 2,5 milyonluk yatım ile 20 yıllık geçmişe sahip olan İMS Plastik gerçekleştirdi. Temel atma törenine katılan TTO Başkanı Olgun “En sevinçli günlerimiz, temellerin atıldığı günler oluyor” dedi.
İZMİR’İN en önemli yatırım bölgesi olan Torbalı’da Organize Sanayi Bölgesi’nde (OSB) altyapı yatırımları tamamlanmasının ardından, fabrikalar yükselmeye başladı. 1 ayda 6 firmanın temeli atılırken, bunlardan sonuncusu da İMG Plastik oldu. 20 yıllık bir geçmişe sahip olan ithalatçı firma, ilk üretim tesisini Torbalı OSB’ye kuruyor. Önceki gün törenle temeli atılan fabrikanın Nisan ayında tamamlanması ve Ağustos ayının sonunda da üretime başlaması bekleniyor. Torbalı OSB’de yatırımların başlamasını memnuniyetle karşıladıklarını belirten Ticaret Odası Başkanı Abdulvahap Olgun: “En çok sevindiğimiz günler ve katılmaktan mutluluk duyduğumuz etkinlikler temel atma törenleri oluyor. Torbalı OSB, tam olarak faaliyete geçtiğinde, ülke ekonomisine önemli katkıda bulunacaktır” dedi.
43 FABRİKAYA EV SAHİPLİĞİ YAPACAK
Ege Bölgesi Sanayi Odası (EBSO) ve Torbalı Ticaret Odası (TTO) tarafından Torbalı’ya kazandırılan ve 43 fabrikanın kurulacağı Torbalı Organize Sanayi Bölgesi,1996’da yatırım programına alındı ve 2005’te tüzel kişiliğine kavuştu. 2010 sonunda imar planları tamamlanan Torbalı OSB’nin 2011 yılında temelleriatıldı. Altyapı yatırımları 1,5 yılda tamamlanan OSB’de geçtiğimiz yıl parsel kuraları çekildi. 5-10-20-22 bin metrekare olarak değişen parsellere yatırımlar da yapılmaya başlandı. Tesisler tamamen faaliyete geçtiğinde bölgede 5 bin civarında kişiyi istihdam edilecek. Başta mobilya olmak üzere, makine, toprak seramik, plastik, vinç, asansör gibi farklı sektörlerde üretim yapan sanayicilere evsahipliği yapacak olan Torbalı OSB’de doğaya zarar vermeyecek fabrikaların yer alacak.
2,5 MİLYON LİRALIK YATIRIM
67 hektar alana kurulu olan Torbalı OSB’de 43 firmafaaliyet gösterecek. Torbalı OSB’de son 1 ay içerisinde 6 tane fabrikanın temeli atıldı. Bunlardan biri de İMS Plastik oldu. 1995 yılından bu yana iş dünyasında faaliyet gösteren İMS Plastik, ilk üretim tesisini burada hizmete açacak. 5 bin metrekarelik alana sahip olan firma, ilk olarak 1350 metrekarelik kapalı alanda üretim yapacak. Bir sonraki etapta ise üretim tesisini iki katına çıkaracak. Toplam 2,5 milyon liralık maliyetle kurulacak ve yıllık 2 bin ton plastiğin işleneceği fabrikada 14 kişi istihdam edilecek. Firma sahibi Mehmet Nur Ünsal: “İstanbul’da bu tarz bir arazinin fiyatı, buradakinin tam 4 katı. Bununla birlikte İzmir ve Torbalı bizim için bir cazibe bölgesi. Uygun koşullar, yatırımı buraya yapmamıza neden oldu. Bölgenin en büyük handikabı, İzmir-Aydın otobanına giriş ve çıkışının olmaması” diye konuştu. Öte yandan projesi ve inşaatı Cem Çakar Mühendislik tarafından yapılan İMS Plastik’in Nisan ayında inşaatının bitmesi, Ağustos ayı sonunda da üretime başlaması bekleniyor.
TEŞVİK ALMADAN BÜYÜYORUZ
Fabrikanın temel atma törenine TTO Başkanı Abdulvahap Olgun’un yanı sıra, Torbalı OSB Yönetim Kurulu Üyeleri Volkan Karatoklu, Bünyamin Demircan, Torbalı OSB Müdürü Abdil Çalar ve davetliler katıldı. Fabrikanın temel töreninde kurban kesilip dualar edildi. Torbalı OSB’deki yatırımlardan memnuniyet duyduklarını ifade eden Abdulvahap Olgun: “Bölgeye yapılan her yatırım, ilçede işsizliğin azalmasına ve ekonominin güçlenmesine neden olacaktır. Bugünde temelini attığımız İMS Plastik’in ilçemize hayırlı olmasını diliyoruz. Torbalı teşvik bölgesi olmadığı halde ciddi bir atılım içinde. Otobandan OSB’ye iniş-çıkış verilmesi en büyük isteğimiz” dedi. Bölgeye talebin yoğun olduğunu kaydeden Abdil Çalar, Eylül tarihi itibari ile yaklaşık 4 firmanın üretime başlayacağını kaydetti. 2016 sonunda inşaatların biteceğini söyleyen Çalar: “Bölgemizin en büyük problemi otobandan giriş-çıkışının olmaması. Torbalı Belediyesi, Torbalı Ticaret Odası, OSB yönetimi ve Metropolis Kazı Başkanlığı bu konuda koordineli çalışıyor. Umarım bu sorun bir an önce çözülür” diye konuştu.