Oturun oturduğunuz yerde!

MHP'de teşkilat içinde yaşanan sıkıntılarla ilgili yerel basına açıklama yapanlara il başkan yardımcısından tepki geldi. Şanlı, açıklama yapanları sert sözlerle eleştirdi. MHP İlçe Teşkilatı'nda genel seçimin ardından yaşanan teşkilat içi gerginliklerin İl Teşkilatı'na yansıması ile karşılıklı atışmalar yaşanıyor. Meclis üyeleri Yasemin Çimi ve Tevfik Taner Aygüneş'in İlçe Başkanı Yurdadoğ Mutlu ile yaşadığı sıkıntıya İl Başkanlığı [&hellip]

Oturun oturduğunuz yerde!

MHP’de teşkilat içinde yaşanan sıkıntılarla ilgili yerel basına açıklama yapanlara il başkan yardımcısından tepki geldi. Şanlı, açıklama yapanları sert sözlerle eleştirdi.

MHP İlçe Teşkilatı’nda genel seçimin ardından yaşanan teşkilat içi gerginliklerin İl Teşkilatı’na yansıması ile karşılıklı atışmalar yaşanıyor. Meclis üyeleri Yasemin Çimi ve Tevfik Taner Aygüneş’in İlçe Başkanı Yurdadoğ Mutlu ile yaşadığı sıkıntıya İl Başkanlığı el koymuştu. Torbalı’ya gelen İzmir Teşkilatlardan Sorumlu İl Başkan Yardımcısı Sayit Şanlı da konuyla ilgili rapor hazırlamıştı. Bunun ardından yerel basında, Eski İlçe Başkanları Musa Serbest, Behçet Çınar ve Milletvekili adayı Halit Dalgıç’ın babası Fikret Dalgıç’ın açıklamaları yer almıştı. Konunun büyümesi üzerine İzmir Teşkilatlardan Sorumlu İl Başkan Yardımcısı Sayit Şanlı, dün oldukça sert ifadeler içeren bir basın açıklaması yaptı ve “Beni daha fazla zorlamayın ve oturun oturduğunuz yerde! Bizim kimsenin aklına ihtiyacımız yok, eğer samimi iseniz teşkilat orda! Gidin tabii olun, çalışın, gayret gösterin ve kendinizi basına değil teşkilata kabul ettirin” dedi.
SIKINTIYI ANLATTILAR

Basın açıklamasına, meclis üyelerinin sıkıntı yaşadığı süreci anlatarak başlayan anlı, “Milliyetçi Hareket Partisi İzmir İl Başkanlığı olarak İl Başkanımızın emir ve talimatlarıyla Teşkilat İşlerinden Sorumlu birim olarak 7 Haziran seçimlerinin sonuçlarını ve de seçimlerden bugüne kadar geçen süredeki gelişmelerin değerlendirilip Teşkilat Mensuplarımızın bilgilendirildiği, olabilecek bir erken seçime karşıda Teşkilatlarımızın hazır olması konusunda uyarılarda bulunulduğu bir ‘İlçe Ziyaret Programı’ gerçekleştiriyoruz. Bu amaç çerçevesinde de 29 Temmuz 2015 Çarşamba günü saat 19.00 ile 20.00 arası Selçuk ilçemizi,20.45 ile 21.45 arası İlçe Teşkilatımızı ziyaret ettik. Toplantımızın bir bölümüne de basın iştirak ederek hem görüntü hem de ziyaret sebebimizle alakalı kısa bir görüş aldılar. Basına kapalı Teşkilat içi meselelerimizi konuşurken İlçe Yöneticilerimizden bir arkadaşımız Meclis Üyelerimiz ile yaşanan sıkıntıyı dile getirmeye çalıştı. Biz de bu konuda bilgi sahibi olduğumuzu bununla ilgili 1.Bölge Başkanımızla beraber bir rapor hazırlayarak İl Başkanımıza sunduğumuzu artık konunun İl Başkanımızda olduğunu ve önümüzdeki hafta sonuna kadar bu problemin çözüme kavuşacağını söyledik” dedi
AKIL HOCALARI

Bu tartışmalardan sonra yerel basında çıkan demeçlere tepki gösteren Şanlı, “Bu süreç böylece devam etmekteyken bu durum kimleri rahatsız ettiyse ki bizim tarafımızdan malum olup, hangi amaca hizmet etmeye çalıştığını anlayamadığımız bir davranışla konuyu yerel basına farklı ve maksatlı bir şekilde servis etmişlerdir. Konu basında yer alınca da geçmişleri bizler tarafından çok iyi bilinen bu şahıslar mal bulmuş mağribi gibi hemen çayıra atlayarak varlık mücadelesi vermeye çalışıyorlar. Üzüntüm odur ki, bana böyle bir yazıyı yazdırmak zorunda bıraktılar. Biz sizin geçmişinizi; çok iyi biliriz. Sözüm ona bu tip olayların dışarıya yansıtılmasını doğru bulmadığını ve ‘Birlik olun, birlikte çalışın’ gibi ifadeler kullanarak kendilerini onbutsman(şikâyet ve problemleri ele alıp değerlendiren ve bunlara her iki taraf içinde çözüm üreten kişi)zannederek akıl hocalığına soyunmaktadırlar. Bizim bu arkadaşlara tavsiyemiz önce kendilerini gözden geçirmeleri, hadlerini bilmeleri ve maksadı aşmamalarıdır” dedi.
RAHAT OLUN VE İŞİNİZE BAKIN

Açıklama yapan kişilere, “gayret gösterin ve kendinizi basına değil teşkilata kabul ettirin” tavsiyesinde bulunan Şanlı, “Basın yoluyla problemlerimizi tartışmaya açıp bize ne yapmamız gerektiğini tavsiye eden arkadaşlara tek bir sözümüz var: Gölge etmesinler başka ihsan istemeyiz. Madem bu kadar duyarlıydınız seçimlerde neden sizlere hiç rastlamadık? Sizler kanı gölgesinde oturup, gölgenizi büyütürken ve başarısız olunması için fitne yaparken benim İlçe Başkanım ve yönetimi, Meclis Üyelerimin asil-yedek tamamı sırtlarından ter akıtıp çalmadık kapı, sıkılmadık el, girilmedik sokak ve ziyaret edilmedik köy bırakmadılar. Netice olarak da ilk defa Torbalı’da bir başarı yaşanarak 3 tane değerli Meclis Üyesi çıkardık. Burada samimiyet, burada emeğe saygı ve de davaya sadakat vardır. Bilmem anlatabildim mi? Size tavsiyem odur ki: Beni daha fazla zorlamayın ve oturun oturduğunuz yerde! Bizim kimsenin aklına ihtiyacımız yok, eğer samimi iseniz teşkilat orda! Gidin tabii olun, çalışın, gayret gösterin ve kendinizi basına değil teşkilata kabul ettirin. Biz kendi problemimizi kendi içimizde çözeriz. Siz rahat olun ve işinize bakın. Bizler teşkilat olarak İlçe Başkanımızın da, Meclis Üyelerimizin de, Belediye Başkanlarımızın da, Milletvekillerimizin de kısaca seçilmişlerimizin kıymetini iyi biliriz ve onları kimsenin egosuna kurban etmeyiz ve ettirmeyiz! Velhasıl-ı kelam aslolan teşkilattır, gerisi yalan.