Ova sular altinda

Etkili olan yagmur tarim arazilerini sular altinda birakti. Atalan, Subasi, Göllüce ve Pamukyazi’da binlerce dönüm arazide milyarlarca liralik zarar olustu EGE’DE etkili olan saganak, Torbali’da da yasami felç etti. Yagmur nedeniyle çok sayida ev ve isyerini su basarken, özellikle tarim arazileri büyük oranda zarara ugradi. Atalan, Subasi, Göllüce ve Pamukyazi bölgelerindeki binlerce dönüm tarim arazisi [&hellip]

Ova sular altinda

Etkili olan yagmur tarim arazilerini sular altinda birakti. Atalan, Subasi, Göllüce ve Pamukyazi’da binlerce dönüm arazide milyarlarca liralik zarar olustu

EGE’DE etkili olan saganak, Torbali’da da yasami felç etti. Yagmur nedeniyle çok sayida ev ve isyerini su basarken, özellikle tarim arazileri büyük oranda zarara ugradi. Atalan, Subasi, Göllüce ve Pamukyazi bölgelerindeki binlerce dönüm tarim arazisi sular altinda kaldi. Ilçede metrekareye 58 kg yagis düstü. Hasar, dün iyice ortaya çikti. Binlerce dönüm ürünü tarlada kalan çiftçiler de “Çiftçi Mallari Koruma Baskanligi”na ve yetkili kurumlara isyan etti. Su kanallarinin açilmamasindan dolayi tarlalari bu denli su bastigini belirten üreticiler yetkilileri göreve çagirdi. Yagmur nedeniyle ova sular altinda kalirken, hasat çalismalari tamamen durdu. Karnabahar, brokoli, pirasa ve kirmizi lâhana gibi ürünlerin hasadi yagmur nedeniyle yapilamazken, günlerdir etkili olan yagislar yüzünden de tarladaki ürünler zarar gördü. Hasarin yagmurun durmasi ile daha belli olacagi belirtildi.

KORUMA GÖREVINI YAPSIN
TORBALI’DA iki gündür etkili olan yagisli hava tarim arazilerine milyarlarca liralik zarar verdi. Pazar gecesinden beri araliksiz yagan yagmur, bazi bölgelerde binlerce dönüm araziyi sular altinda birakti. Atalan ve Göllüce bölgelerindeki tarlalarin kenarlarinda bulunan su kanallarinin açik olmamasindan dolayi sularin tarladan bosalmadigi ve bu nedenle de tarlalarin sular altinda kaldigi iddia edildi. Çiftçi Mallari Koruma Baskanligi’ni suçlayan çiftçiler, sikintilarinin bir türlü çözüme kavusturulamadigindan dert yandi.

ZARAR BUYUK
TARIM arazileri sular altinda kalan arazi sahiplerinden Sehmuz Güven isimli çiftçi, 3 yildir bu sorunu yasadigini ve kimsenin çözmek için çaba harcamadigini iddia etti. Kaymakamlik basta olmak üzere birçok kuruma dilekçe yazdigini ama sorununa çare bulunmadigini belirten Güven: “Kimse sorunumuzu çözmüyor. Bütün ürünlerimiz sular altinda kaldi. Zararimiz oldukça büyük. Hayvanlarimiza yem yapmak için fig ekmistik ama hepsi sularin altinda kaldi. Ne yedirecegiz bu kis, bilemiyoruz. Çiftçi Mallarini Korumayi ariyorum, suçu belediyeye atiyor. Ama kimse gelip bu kanallari açmak zahmetinde bulunmuyor” diyerek yasadigi duruma isyan etti. Yagmur bugünden itibaren etkisini yitirecek.