Övünç Demir mazbatasını aldı

Geçtiğimiz Pazar günü gerçekleşen Olağanüstü İlçe Kongresi’nde 152 oyla CHP Torbalı İlçe Başkanı seçilen Övünç Demir, mazbatasını aldı

Övünç Demir mazbatasını aldı

Geçtiğimiz Pazar günü gerçekleşen CHP Olağanüstü İlçe Kongresi’nde Faruk Akpınar ve Yıldız Sivrikaya ile yarışan Övünç Demir, 152 oyla CHP Torbalı İlçe Başkanı seçilmişti. Demir ve Yönetim Kurulu mazbatasını dün Torbalı Adliyesi’nden alarak görevine resmen başladı. Demir, kongreden hemen sonra yaptığı açıklamasında delegasyona ve partililere teşekkür ederek, yaklaşan genel seçimlere dikkat çekmiş ve erken seçim ihtimaline de karşı çalışmalarına hız vereceklerini ifade etmişti.

“ÖRGÜT VE BELEDİYE ET VE KEMİK GİBİ OLACAK”

Mazbatasını almadan önce yaptığı açıklamalarında mazbatasını alır almaz sahaya ineceğini ifade eden Demir, “Cumhuriyet Halk Partisi’nin ilk genel seçimlerde iktidar olması için elimizden geleni yapacağız. Uyumak yok, uyutmak da yok. Benimle beraber görev alan arkadaşlar da uyumayacak. Beklenenden çok daha iyi bir performans sergileyeceğiz. Şu an Torbalı Cumhuriyet Halk Partisi’nin kalesi, biz de kalenin surlarını daha yukarıya çıkaracağız daha da sağlamlaştıracağız” dedi. Torbalı Belediye Başkanı Mithat Tekin ile uyumunun çok iyi olacağını belirten Demir, “Bir baba-oğul, abi-kardeş nasılsa biz öyle yapacağız işlerimizi. Belediye Başkanımıza hiç kimseye ne laf söylettiririm ne de haksızlık ettiririm. Tabi nifak tohumları sokmaya çalışanlar olabilir, İlçe örgütü ve belediye Torbalı’da et ve kemik gibi olacak” ifadelerini kullanmıştı.

“BELEDİYE BAŞKANIMA LAF SÖYLETMEM”

Öte yandan belediye yönetimi ile arasında sorun yaşandığına dair iddialara cevap veren Demir, “Belediyemizle olan uyumumuz da çok iyi olacak. Belediye Başkanımız, çok iyi bir insan. Biraz haksızlık ediliyor başkanımıza, bunun da kasten yapıldığını düşünmeye başladım artık. Bir baba-oğul, abi-kardeş nasılsa biz öyle yapacağız işlerimizi. Belediye Başkanımıza hiç kimseye ne laf söylettiririm ne de haksızlık ettiririm. Tabi nifak tohumları sokmaya çalışanlar olabilir, ben başkanımızla bire bir görüşüyorum. Yıllara dayanan hukukumuz var, aile dostumuz, aramızda hiçbir problem olmaz. Torbalı’da et ve kemik gibi olacak belediye ile ilçe örgütü” şeklinde konuşmuştu.